Για τα ρουφιανοsite agriniopress και agrinionews

 

Τα μέσα μαζικής εξαπάτησης αποτελούσαν από πάντα μια από τις πιο δυνατές εφεδρείες του κράτους και των αφεντικών. Στόχος τους από τη μια είναι να παραπλανούν μέσω της παραπληροφόρησης και της κρατικής προπαγάνδας τα μέλη του κοινωνικού συνόλου. Από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που λειτουργούν σαν εφεδρεία των ίδιων των κατασταλτικών μηχανισμών, της αστυνομίας δηλαδή, υιοθετώντας το ρόλο του ρουφιάνου και του καταδότη. Σημαντική μερίδα στη παραπληροφόρηση και τη προπαγάνδα έχουν τα διάφορα διαδικτυακά μέσα.

 Στο Αγρίνιο παρατηρείται η τακτική αυτή από τις «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες agrinionews και agriniopress. Οι σελίδες αυτές (που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα) επιδίδονται σε ένα αισχρό μπαράζ κουτσομπολιού και ανούσιας και παραπλανητικής δημοσιογραφίας ενώ πολλές είναι οι φορές που διευκολύνουν το έργο των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών. Αυτό το επιτυγχάνουν δημοσιεύοντας ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις αποσκοπώντας στη δημιουργία κλίματος σύγχυσης, φόβου και αποπροσανατολισμού. Άλλες φορές «φωτογραφίζουν» απροκάλυπτα ανθρώπους, κοινωνικές ομάδες και πολιτικούς χώρους. Πολλές φορές μάλιστα δείχνουν να λειτουργούν σαν να βρίσκονται σε άμεση σύνδεση και άψογη συνεργασία με την αστυνομία με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. 

 Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε ήταν από πάντα αντικοινωνικός και κατασταλτικός με τη πλειοψηφία τους να στέκονται δίπλα σε αυτούς που καταστρέφουν και λεηλατούν τις ζωές μας.

One thought on “Για τα ρουφιανοsite agriniopress και agrinionews

  1. Pingback: Για ρα ρουφιανοsite agrinionews και agriniopress | παροξυσμός

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *