Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους & τους κοινωνικούς αγώνες

Ζούμε πλέον σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον   ολοκληρωτισμό.
Από τη στιγμή που η εξουσία παραδόθηκε στα χέρια μιας τρικομματικής κυβέρνησης με αποχρώσεις από τη ξεπουλημένη αριστερά μέχρι την ακροδεξιά του Σαμαρά και του Δένδια με τις ευλογίες του ΔΝΤ και της Τρόικας , έχει ξεκινήσει μια ολομέτωπη επίθεση στους ανθρώπους και τους χώρους που αγωνίζονται.

Από την επίθεση στη πολύμηνη απεργία των χαλυβουργών, την άγρια καταστολή στις μαζικές πανεργατικές απεργίες μέχρι τις εκκενώσεις καταλήψεων ( Δελτα, Βίλλα Αμαλίας, ΑΣΣΟΕ, Σκαραμαγκά) το μήνυμα είναι ένα η μηδενική ανοχή του καθεστώτος στους αντιστεκόμενους.
Σε αυτή του προσπάθεια τα μμε και η δικαστική εξουσία συστρατεύονται πλήρως στη γραμμή του καθεστώτος. Τα άδεια μπουκάλια μπύρας λοιπόν βαφτίζονται μολότοφ, τα σκουφιά μετατρέπονται σε κουκούλες και τα πλημμελήματα μετατρέπονται σε κακουργήματα μέσα σε μια νύχτα. Όταν το χρεοκοπημένο καθεστώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατασυκοφαντήσει ένα ολόκληρο κόσμο, βαφτίζει χώρους ανομίας τους χώρους αντίστασης.

Εμείς , εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές που τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε συνεχώς στους δρόμους για να ανακόψουμε την επίθεση καταδυνάστευσης των ζωών μας δηλώνουμε: Χώροι ανομίας δεν είναι οι καταλήψεις ούτε οι αυτοοργανωμένοι χώροι.
Χώροι ανομίας είναι τα πολιτικά γραφεία, η βουλή, τα δικαστικά γραφεία, τα  διαπλεκόμενα μμε, τα δελτία των 8, τα γραφεία της χρυσής αυγής. Ένα ολόκληρο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπείρει το φόβο στους εξαθλιωμένους ώστε να συγκαλύψει με κάθε τρόπο τις δικές του ανομίες. Τα σκάνδαλα, τους λογαριασμούς μαύρου χρήματος σε ελβετικά θέρετρα, τη κάλυψη που προσφέρει στους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους.

Εμείς λοιπόν δηλώνουμε ότι η καταστολή που δέχονται οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι δεν μας πτοούν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και απέναντι στη λάσπη που ρίχνουν εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη την αυτοοργάνωση, τη συλλογικότητα. Όπως κάνουμε τόσα χρόνια σα μια γροθιά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ VILLA AMALIAS, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΤΟΝ 98 FM, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Κατάληψη Apertus
Αγρίνιο
Ιανουάριος 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *