Κείμενο και αφίσα-κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ…

Στις 20/12/12 με πρόσχημα μια ανώνυμη καταγγελία για ναρκωτικά αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στην εδώ και 22 χρόνια κατελειμενη Villa Amalia και την εκκενώνουν. Η συνταγή από εδώ και πέρα είναι γνωστή και δοκιμασμένη. Σε άψογη συνεργασία με τα ΜΜΕ τα άδεια μπουκάλια από το bar της κατάληψης βαπτίζονται βόμβες μολοτωφ,το υγρό για την εκτυπωτική μηχανή βαφτίζεται υλικό για μολοτοφ , ενώ ο χώρος από κέντρο ζωής  και αντίστασης βαφτίζεται σε χώρο ανομίας.

Στις 28/12/12 με πρόσχημα την έρευνα για αποθήκη παραεμπορίου κατόπιν άλλης μιας ανώνυμης καταγγελίας ,αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ συλλαμβάνοντας 16 μετανάστες και στη συνέχεια εισβάλλουν στο Αυτόδιαχειριζομενο στέκι της βρίσκοντας ύποπτα αντικείμενα όπως αφίσες ,έντυπα, 2 άδεια μπουκάλια μπύρας καθώς και το στούντιο του ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού 98 FM κατάσχοντας τον εξοπλισμό του.

Στις 8/1/13 έπειτα από μια εβδομάδα περίπου πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στη Villa Amalias, με συναυλιες, μικροφωνικες,πορειες,  αλληλεγγυοι/ες προχώρησαν στην ανακατάληψη του ‘’μεγάλου σπιτιού’’ της Villa Amalias .Ενός χώρου που δικαιωματικά ανήκει στο αγωνιζόμενο για ελευθερία κομμάτι της κοινωνίας μας και σε αυτόν λειτουργούν και εξελίσσονται διάφορα αυτοοργανωμενα εγχειρήματα. Από την πρώτη στιγμή της ανακατάληψης οι σύντροφοι ανοίγουν πανό και στήνουν μικροφωνική. Δυο ώρες μέτα αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών ,από Ματ έως και πάνοπλους Εκαμιτες καθως και ελικόπτερο πολιορκούν την Villa και εισβάλλουν συλλαμβάνοντας 93 ατομα. Με την κίνηση αυτή θέλουν να δείξουν ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος και ότι ο αντίπαλος ασχέτως με την υπεροπλία που έχει δεν είναι ανίκητος ,και σε αυτή την περίπτωση ο αντίπαλος δεν είναι άλλος από το κράτος και τους εξουσιαστές του. Λίγη ώρα μετά σύντροφοι και συντρόφισσες καταλαμβάνουν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΔΗΜΑΡ(ΔΗθεν Αριστερας)αναδεικνύοντας την απολυτή συνεργασία του συγκεκριμένου φορέα με τις επιλογές του Σαμαρά και Δενδια. Μετά από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων προσήχθησαν άλλα 40 άτομα .Ο κατασταλτικός μηχανισμός του κ.Δενδια εφαρμόζοντας την τακτική του ‘’σοκ και δέους’’ επιτίθενται σε άλλον έναν απελευθερωμένο χώρο αυτόν της κατάληψης Σκαραμαγκά προσάγοντας άλλους 8 συντρόφους έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΝΑΤ ,Χρηστός Φωτιου.Και οι 8 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις ,με κατηγορίες που αφορούν την διατάραξη οικιακής ειρήνης ,παραβίαση του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών. Κατά την κράτηση  τους στη ΓΑΔΑ  ,οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να δώσουν τα τρόφιμα  και τα είδη πρώτης ανάγκης  που μεταφέρθηκαν για τους υπό  κράτηση συντρόφους ,αφήνοντας τους χωρίς φαγητό περίπου για 12 ώρες. Τα άτομα που προσήχθησαν ανήκαν στη αντισπισιστικη ομάδα που δραστηριοποιείτε  στο χώρο της κατάληψης και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων.
 
Την ίδια στιγμή που κυβερνώντες σκάβουν τον λάκκο της κοινωνίας  μέσα από νέα φορολογικά μέτρα, μειώσεις και απολύσεις ,την ίδια στιγμή που λίστες Λαγκαρντ, απόπειρες υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ  και κυκλώματα ναρκωτικών με επικεφαλής αστυνομικούς δείχνουν την σαπίλα του συστήματος και προκαλούν αηδία ακόμα και στον πιο αδιάφορο ,το κράτος επιστρατεύει όλα του τα όπλα για την καταστολή του πιο αγωνιστικού κομματιού της κοινωνίας ,φοβούμενο την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη που φαντάζει αναπόφευκτη.

Σε όλο αυτό το έργο τα ΜΜΕ έρχονται να παίξουν τον δικό τους βρώμικο ρόλο ικανοποιώντας τους εργοδότες τους(βλεπε Μπομπολα)μιλώντας και αναπαράγοντας δηλώσεις για ‘’εστίες ανομίας’’, ‘’προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας’’ και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις. Αλλά ας αναλογιστούμε  τελικά ποια είναι η εστία ανομίας στην πραγματικότητα. Ποιος στην πραγματικότητα οφείλεται για το ξεζούμισμα της κοινωνίας και για τις καταθέσεις εκατομμυρίων? Σίγουρα όχι οι ‘’αλήτες’’ των καταλήψεων. Η’ μήπως οι καθημερινές αυτοκτονίες συνάνθρωπων μας οφείλονται στις καταλήψεις? Πιάνων βίλες στην πραγματικότητα φτιάχτηκαν πατώντας πάνω στην ανομία? Αλήθεια ποιον ακριβώς μάχονται οι καταλήψεις και για ποιον ακριβώς λόγο κράτος και παρακράτος τις επιτίθενται? Οι καταλήψεις είναι εστίες αντίστασης, όχι ανομίας και οι πόρτες τους είναι ανοιχτές σε όσους αγωνίζονται για ισότητα και αξιοπρέπεια.

Στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης
και στήριξης των καταλήψεων καλούμε σε συγκέντρωση:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΩΡΑ 17:30, 11/01/13
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (κεντρική πλατεία Αγρινίου)

 Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι,οι πανκς & οι αλήτες,οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες,οι ξενύχτηδες και οι εργάτες,οι πένητες και οι αδικημένοι,τα θύματα του ρατσισμού & οι εκδικητές του άδικου..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *