Ενημέρωση από την απεργία στις 23 Φλεβάρη

 

 

Σήμερα, 23 Φλεβάρη, ημέρα γενικής απεργίας.

Στο Αγρίνιο συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία γύρω στα 350 με 400 άτομα, όπου έγινε και παρέμβαση με πανο αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας. Γύρω στα 150 με  200 άτομα που απάρτιζαν το μπλοκ του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία προς την εθνική οδό με σκοπό τον αποκλεισμό του.

Ο υπόλοιπος κόσμος παρέμεινε στην κεντρική πλατεία μέχρι να ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της πόλης. Έτσι πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία διέσχισε κεντρικά σημεία της πόλης με την συμμετοχή 200 περίπου ατόμων. Το μπλοκ αυτό απαρτίζονταν από αριστερές οργανώσεις (κοε, ανταρσυα) και σωματεία καθώς και μπλοκ αναρχικού, αντιεξουσιαστικού χώρου το οποίου αριθμούσε γύρω στα 60 με 70 άτομα.

Κατά την διάρκεια της πορείας πετάχτηκαν τρικάκια με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο. Επίσης μοιράστηκαν κείμενα για το ζήτημα της κρίσης του κεφαλαίου και για την αλληλεγγύη στους 300 (όχι της βουλής).

Σε γενικές το κλίμα ήταν δυναμικό και με σχετικό παλμό, αλλά αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει η κοινωνία του Αγρινίου επιτέλους να ξεπεράσει την παθητικότητα που του σερβίρουν στην καθημερινότητα. Δεν αρκεί, ούτε μια πορεία, ούτε μια απεργία για να επέλθει αλλαγή και να δούμε αποτελέσματα από τις δράσεις και τους αγώνες μας. Η καθημερινή και αδιαμεσολάβητη δράση είναι το ζήτημα. Επιμένουμε πως η καθημερινότητα απόκτα νόημα με την συλλογικοποίηση των αρνήσεων και των αγώνων μας. Εξάλλου ο αγώνας δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και η πορεία που γεμίζει και δίνει νόημα στην ζωή…

Δεν ήμαστε μαριονέτες κανενός. Συνεχίζουμε… 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *