Καμιά ανοχή στην φασιστική πανούκλα.

AF_APERTUS_pANOYKLA - web

Το υλικό τυπώθηκε στην τυπογραφική κολλεκτίβα druck! (Θεσαλλονίκη).

Η αφίσα σε μορφή pdf εδω: ΑΦΙΣΑ (pdf).

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ

 

Έχουμε ακόμα πολύ αντιφασιστική δουλειά να κάνουμε. Γιατί ο φασισμός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι μόνο το 6,3% των ψηφοφόρων που ψηφίζει  το αγαπημένο παιδί του συστήματος. Ούτε τα κόμματα που ενσωματώνουν φασιστικά περιεχόμενα στην πολιτική τους ατζέντα. Φασισμός είναι η στρατηγική που θέλει να εξοντώσει ή να αποκλείσει τα κοινωνικά κομμάτια που θεωρεί ότι «περισσεύουν» και είναι ασύμφορα για τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Φασισμός είναι η βιαστική αρίθμηση νεκρών μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης και στα νερά της Μεσογείου. Ο εγκλεισμός και ο θάνατος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Το κυνήγι των ενσήμων για μια άδεια παραμονής στον ελληνικό βούρκο. Είναι η Υγεία που μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα μόνο όσων έχουν ένα γεμάτο πορτοφόλι.

Είναι η αποκτήνωση της μισθωτικής σκλαβιάς, που  πουλάμε κάθε μέρα το τομάρι μας όλο και πιο φτηνά, που μέρα με την μέρα «περισσεύουμε» όλο και πιο πολλοί. Είναι η απλήρωτη εργασία που για χιλιάδες ανθρώπους παραμένει πεισματικά σε όρους σκλαβιάς, βεβαιώνοντας πως ο καπιταλιστικός «κάτω κόσμος» συνεχίζει να συσσωρεύει την καταναγκαστική εργασία της «μετά τη σκλαβιά» εποχής  (δουλεμπόριο,  παιδική εργασία, καταναγκαστική πορνεία).

Είναι ο καθημερινός αποκλεισμός των μεταναστών, των Ρομά, των LGBTQ ατόμων, των ΑμεΑ, των ατόμων με προβλήματα εθισμού σε ουσίες. Είναι η διάχυση του εθνικισμού, του πατριωτισμού και της εθνικής ενότητας μέσα στην κοινωνία – κατάλληλο περιτύλιγμα για τους φασιστικούς σκοπούς.

Η ελπίδα βρίσκεται στους δρόμους, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Και εκεί γεννιέται και σαρκώνεται ο αντιφασισμός, ως ένα διαρκές ρεύμα αμφισβήτησης και ρήξης. Αποτελεί ζωντανό κομμάτι του καθημερινού αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην κουλτούρα του φόβου και της υποταγής, ενάντια στην λογική ότι κάποιοι και κάποιες περισσεύουν. Είναι ο αγώνας που ανοίγει περάσματα για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

 

Επίσης πετάχτηκαν τρικάκια που έγραφαν:

“ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”

ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ-

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ,

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ”

 

11178583_1443155315983507_1631992390_n

11136977_1443155322650173_1843594656_n

One thought on “Καμιά ανοχή στην φασιστική πανούκλα.

  1. Pingback: Αντιφασιστική αφίσα και τρικάκια από τη κατάληψη Apertus | ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ 87,7FM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *