Ενημέρωση-Συζήτηση: Η συνολική άρνηση πληρωμών και η πρακτική της αυτομείωσης.

 

 

Το τελευταίο διάστημα, βιώνουμε όλο και πιο έντονα, την  ασταμάτητη επίθεση και τον ωμό εκβιασμό από την εξουσία  σε  όλα τα πεδία της καθημερινότητάς μας. Μειώσεις μισθών, ανεργία, καταστολή, απολύσεις, ‘’μαύρη’’ εργασία, αύξηση τιμών σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, υποβάθμιση υγείας και παιδείας, χαράτσια μέσω εφορίας, χαράτσια μέσω ΔΕΗ…

Είναι η ΔΕΗ που παίρνει, για άλλη μια φορά, το ρόλο του εκβιαστή… Κράτος και ΔΕΗ εκβιάζουν, πως όποιος δεν πληρώσει το ρεύμα, μαζί με το ειδικό τέλος ακινήτων θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι, ανασφάλιστοι και ευπαθείς ομάδες καλούνται να πληρώσουν. Ενώ, από το ειδικό τέλος ακινήτων εξαιρούνται εκκλησία, βιομηχανίες, ακίνητα δημοσίου και πρεσβείες.

Και δεν είναι μόνο το χαράτσι. Εδώ και χρόνια ….

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού,  που υποτίθεται ότι επιτελεί κοινωνικό έργο,  λειτουργεί ως ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός που:

– Επιβάλει την πληρωμή Πάγια Δήμου-ΕΡΤ.

-Μας πλασάρει τα περίφημα κοινωνικά τιμολόγια και την πράσινη ανάπτυξη που κρύβουν νέα ανταποδοτικά τέλη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και νέους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

– Ετοιμάζει νέες αυξήσεις εντός του 2011  (11% για τα μικρά νοικοκυριά, μείωση 8% και 9,2% αντίστοιχα σε βιομηχάνους και καταστηματάρχες)

– Παρότι από την μετοχοποίησή του 49% αντλήθηκαν 1,2 δις ευρώ, δεν έχει προχωρήσει σε επενδύσεις που θα έδιναν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, θέσεις εργασίας και μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Έχει προχωρήσει μόνο στην αλόγιστη αύξηση του ηλεκτρικού με σκοπό να επιφέρει κέρδη στους επενδυτές σε βάρος όλων των κατοίκων της χώρας.

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΣ  Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ  ΚΡΑΤΟΥΣ – ΔΕΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε σχέσεις και δομές αλληλεγγύης

 

 

Ενημέρωση – Συζήτηση:

Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

 

Η συνολική άρνηση πληρωμών και η πρακτική της αυτομείωσης ως απάντηση στον εκβιασμό κράτους και κεφαλαίου

Θα γίνει ενημέρωση από συμπολίτη μας που μετά από ένα χρόνο καταγγελιών κατά της ΔΕΗ και της πολιτικής ηγεσίας αλλά και 3 αποτυχημένες προσπάθειες της ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα, η ΔΕΗ τελικά θα αντιμετωπίσει τη «δικαιοσύνη» μιας και της υπόθεσης επιλήφθηκε ο εισαγγελέας και έχει γίνει ήδη προανάκριση με κατηγορούμενο τη ΔΕΗ και την πολιτική Ηγεσία.

 

Στην κατάληψη apertus

Καλυβίων 70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *