Για την οικονομική ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των εργατών της Χαλυβουργίας

 

 

Την Κυριακή 1 Γενάρη, μετά τις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί πάρτι στην κατάληψη apertus για την οικονομική ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

 

Από 31/10/2011, 400 εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, παγώνοντας τελείως την παραγωγή στο εργοστάσιο χάλυβα.

Η Ελληνική Χαλυβουργία, επιχείρηση παραγωγής σιδήρου, ιδιοκτησίας του βιομήχανου Μάνεση, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας στον βιομηχανικό κλάδο της χώρας, με αυξανόμενα κέρδη κάθε χρόνο, με τζίρο  αυξανόμενο το 2010, που έφτασε τα 227 εκατομμύρια ευρώ.

 

Οι εργάτες στη χαλυβουργία δουλεύουν για μεροκάματο χρόνια μέσα στα καμίνια, μέσα σε ένα σύγχρονο Νταχάου, με καθημερινά εργατικά ατυχήματα, θανάτους εργατών και εργοδοτική τρομοκρατία για να καρπώνεται κέρδη ο επιχειρηματίας Μάνεσης.

 

O εν λόγω επιχειρηματίας, επικαλούμενος οικονομική κρίση, προσπαθεί να βυθίσει τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα που σημαίνει δουλεία εκ περιτροπής, από 8ωρο σε 5ωρο, μειώσεις μισθών, απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οι εργάτες αντιδρούν λέγοντας ότι δεν δέχονται αυτά τα μέτρα. Απαντούν ότι αρνούνται να γίνουν σκλάβοι και έτσι η εργοδοσία απαντά απολύοντας 34 εργάτες και απειλώντας άλλους 180.

 

Έτσι οι εργάτες προχωρούν σε απεργία διαρκείας ,κατεβάζοντας τις μηχανές, σταματώντας την παραγωγή και περιφρουρώντας οι ίδιοι το εργοστάσιο,μέχρι η εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις, χωρίς καμία εργατική παραχώρηση. Όμως η εργοδοσία εν μέσω της απεργίας της 1ης Δεκέμβρη συνεχίζει με 16 απολύσεις το κλίμα τρομοκρατίας.

 

Έτσι, ένας σημαντικός αγώνας ξεκινάει. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση και την υποδούλωση, που τα αφεντικά επιβάλλουν φιμώνουν όλον αυτόν τον αγώνα. Εργατοπατέρες (Eργατικό Kέντρο Ελευσίνας, Ομοσπονδία Μετάλλου) προτρέπουν τους απεργούς να δεχτούν τα μέτρα αδιαμαρτύρητα. Στον αντίποδα, δημιουργείται πληθώρα από κινήσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών σε όλη την Ελλάδα

 

Ο αγώνας των εργατών στη χαλυβουργία δείχνει το δρόμο της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης ενάντια στην ολοένα και πιο έντονη  επίθεση του κράτους, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση. Είναι η ώρα να δοθεί η απάντηση με απεργίες διαρκείας, ακηδεμόνευτους αγώνες, καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και εργασιακούς χώρους, με συνελεύσεις σε κάθε γειτονία.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ  ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

 

Αριθμός λογαριασμού για την οικονομική ενίσχυση των απεργών: 200/623301-52 στην Εθνική

 

Δικαιούχος λογαριασμού: Δημήτρης Λιάκος, ταμίας του Σωματείου.

One thought on “Για την οικονομική ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των εργατών της Χαλυβουργίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *