Τρίτη 17 Ιουλίου: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

(update)

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS

 

 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ»

ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή που πρόσφατα απέκτησε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αποκρύπτοντας νεοναζιστικά σύμβολα και πουλώντας «αντισυστημικό» πατριωτισμό, χρησιμοποιεί τη κρίση για να αφομοιώσει δυσαρεστημένα κομμάτια της κοινωνίας βάζοντας στο στόχαστρο τα πιο εξαθλιωμένα κομμάτια της.

Στο Αγρίνιο, η Χρυσή αυγή στοχοποιεί τους Ρομά και ρίχνει συλλογική ευθύνη σε όλη την κοινωνική ομάδα. Μοιράζουν υποσχέσεις να λύσουν μια και καλή το «πρόβλημα με την εγκληματικότητα των Ρομά», οραματιζόμενοι στην πραγματικότητα ένα πογκρόμ που παραπέμπει απευθείας στο φασισμό του Χίτλερ. Αναβιώνοντας έτσι ένα σύγχρονο απαρτχάιντ, έστησαν σκηνικό βίας στο Παναιτώλιο, ευθύνες για το όποιο έχουν και κάποια τοπικά ΜΜΕ που εδώ και καιρό δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα.

Αποτελεί με αυτό τον τρόπο μια άτυπη εφεδρεία που επιδιώκει να διαχειριστεί την οργή της κοινωνίας, ώστε να μην στραφεί ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που οδηγεί στην καθολική υποτίμηση των ζωών μας, αλλά να στρέψει τους εκμεταλλευόμενους τον έναν ενάντια στον άλλον.

Το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος της Κατάληψης Apertus, δέχτηκε επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τη κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας και αυθόρμητη πορεία ενάντια σε μάζωξη των νοσταλγών του φασισμού στη πόλη μας.

Η άμυνα μας απέναντι στην κρίση είναι οι σχέσεις αλληλοβοήθειας και αλληλουποστήριξης, η αυτοοργάνωση, οι κοινωνικές δομές, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη. Μόνο έτσι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και  διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας.

Δεν υπάρχει «βεντέτα» μεταξύ κάποιων άκρων στο Αγρίνιο. Η κοινωνία μιας πόλης με βαθιά αγωνιστική διαδρομή, με αιματηρές μνήμες από εργατικούς αγώνες, με μαζικές εκτελέσεις και δημόσιους απαγχονισμούς, δεν μπορεί να αφήσει τους απογόνους των χαφιέδων, των δοσίλογων και των γερμανοτσολιάδων να περιφέρονται προσποιούμενοι τους σωτήρες στους δρόμους, τα σοκάκια και τα χωράφια της.

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Τρίτη 17 Ιουλίου | Κεντρική Πλατεία | Ώρα 7:30 μμ

 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝ΄ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝ΄ΤΕ  ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Το Αγρίνιο ήταν, είναι και θα παραμείνει καθαρό από κάθε φασιστική βρωμιά

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΤΑΣ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *