Η Villa amalias είναι κομμάτι μας.

Το πρωί στις 20/12/12 μπάτσοι εισβάλουν και συλλαμβάνουν 8 άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο εδώ και 22 χρόνια κατειλημμένο κτίριο της Villa Amalias στην Αθήνα. Οι 8 σύντροφοι μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ και αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η κακουργηματικού τύπου κατηγορία για κατασκευή εκρηκτικών στηρίζεται στο γεγονός ότι στο κτήριο βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας αφού στη κατάληψη πραγματοποιούνται συναυλίες και λειτουργεί και καφενείο.

 

Η Villa Amalias αποτελεί μια από τις μακροβιότερες καταλήψεις στον ελλαδικό χώρο. Σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των εκάστοτε κοινωνικών αγώνων. Στο χώρο της κατάληψης, πέρα από τη στεγαστική κολεκτίβα, δραστηριοποιούνται και πλήθος ομάδων όπως η τυπογραφική ομάδα της ρότα ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχουν διοργανωθεί και φιλοξενηθεί πλήθος εκδηλώσεων, συναυλιών και θεατρικών δρώμενων. Τα τελευταία χρόνια, που ο φασισμός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, ιδιαίτερα σε αυτές τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, η Villa Amalias αποτελεί ανάχωμα στα μισάνθρωπα σχέδια των νεοναζιστών. Για αυτό το λόγο μάλιστα έχει γίνει στόχος φασιστικών παρακρατικών επιθέσεων. Kαι η εκκένωση της σίγουρα θα βοηθήσει και θα ανοίξει το δρόμο στα φασιστικά τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής, στοχεύοντας σε ένα δεύτερο ‘’ Άγιο Παντελεήμονα’’.

 

Η κατασταλτική κίνηση του κράτους για το κλείσιμο της κατάληψης δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την επίθεση κράτους και κεφαλαίου που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών εντάσεων στο στόχαστρο της κατασταλτικής μηχανής βρίσκονται οι άνθρωποι που αγωνίζονται και αντιστέκονται, οι δομές που προάγουν τον αγώνα.

 

Η επίθεση στη Villa Amalias είναι μια επίθεση σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις και σαν τέτοια θα απαντηθεί. Είναι μια επίθεση στο κόσμο που αγωνίζεται και προτάσσει την αυτοοργάνωση, όχι ως μια γενική και ουτοπική έννοια αλλά ως πραγμάτωση του αγώνα για την ελευθερία. Η Villa Amalias είναι προπύργιο αντίστασης και η έμπρακτη αλληλεγγύη αποτελεί αναγκαιότητα μέσα στην μάχη εναντία στον φασισμό. Κόντρα στα σχέδια Σαμαρά – Δένδια, χρυσής αυγής, αστυνομίας, η Villa Amalias θα μείνει εκεί που είναι…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

KATΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

μικροφωνική – συγκέντρωση αλληλεγγύης
Δευτέρα 24/12 ώρα 14:00 πλατεία Ειρήνης ( ταχυδρομείο)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *