Κάλεσμα για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στη κατάληψη

Παίρνοντας υπόψη την ιστορία των αγώνων στο Αγρινιο, από τις άγριες απεργίες των καπνοπαραγωγων το 1926 μέχρι το δυνατό αναρχικό κίνημα της δεκαετίας του 80 που ταρακούνησε το συντηρητικό κατεστημένο της πόλης του Αγρινιου, καθώς επίσης και το ισχυρό αντιφασιστικό και μαθητικό κίνημα ,θεωρήσαμε απαραίτητη την δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα μπορέσει να εμπλουτίσει με γνώση το αίσθημα αντίστασης που χαρακτηρίζει την αγρινιωτικη κοινωνία.

Σκεφτήκαμε την χρησιμότητα μιας αυτό οργανωμένης βιβλιοθήκης ανοιχτής προς όλους, που θα στηθεί στον απελευθερωμένο χώρο της καταληψης Apertus και στόχος μας είναι να αναδειχτεί μέσα από τα βιβλία ,το έντυπο υλικό και τις διαφορές εκδηλώσεις/βιβλιοπαρουσιάσεις κτλ ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση. Ένας δρόμος που πρέπει να είναι στρωμένος με γνώση.

Ζώντας σε μια κοινωνία που οδηγείται στον εκφασισμό λόγο άγνοιας και χειραγώγησης καθώς και την όλο και μεγαλύτερη πνευματική υποβάθμιση της εποχής μας, αρπάζουμε την ευκαιρία και δημιουργούμε ελεύθερους κατηλημενους χώρους ως βάσεις του αγώνα μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τέτοιος χώρος που πρόσφατα βαφτίστηκε ως χώρος ανομίας είναι και αυτός όπου θα δώσουμε σάρκα και οστά στη βιβλιοθήκη μας.

Τα βιβλία που θα περιέχονται στη βιβλιοθήκη θα καλύπτουν όλο το φάσμα, από πολιτικά βιβλία μέχρι λογοτεχνία, ποίηση ,βιβλία με οικολογικό, αγροτικό περιεχόμενο και επιστήμης.

Περιμένουμε όσους έχουν βιβλία που δεν χρειάζονται πια αλλά και όλους όσους θέλουν να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό στο bar οικονομικής ενίσχυσης και συγκέντρωσης βιβλίων στις 08/01/13 Παρασκευή και ώρα μετά τις 19:30 στον χώρο της κατάληψης

Leave a Reply

Your email address will not be published.