Για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

 

«Η εξουσία πρέπει να γνωρίζει πώς ό,τι μέσα και να χρησιμοποιήσει, συλλήψεις ή δολοφονίες με βόμβες, δεν θα φοβηθούμε από αυτήν και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές του πολέμου.»

Επαναστατική Αναρχική Δράση (DAF), 10/10/15, Τουρκία.

 

Το Σάββατο 10/10, δύο βόμβες εξεράγησαν, με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, στην καρδιά μαζικής διαδήλωσης στην Άγκυρα. Οι χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της τουρκικής κρατικής μηχανής στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Απολογισμός της επίθεσης πάνω από 100 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, προερχόμενοι από αγωνιζόμενα κομμάτια της Τουρκικής κοινωνίας.

Οι δυο βόμβες που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο, δεν είχαν στόχο μόνο την εν λόγω συγκέντρωση, αλλά όλη την κοινωνία της Τουρκίας. Η τυφλή αυτή βομβιστική επίθεση, ανεξαρτήτως αν υλοποιήθηκε από το τουρκικό κράτος/παρακράτος ή αποδοθεί ξανά όπως η επίθεση στην πόλη Σουρούκ που κόστισε τη ζωή σε 32 Κούρδους αγωνιστές, στους θρησκομανείς δολοφόνους του ISIS, ενισχύει την επιδίωξη του τούρκικου κράτους και συγκεκριμένα του κόμματος AKP  για μια ομοιογενής τούρκικη κοινωνία, διαποτισμένη από τα εθνικιστικά ιδεολογήματα όπου κάθε φωνή διαμαρτυρίας θα φιμώνεται και κάθε πράξη αντίστασης θα καταστέλλεται.

Εμείς, από την πλευρά μας, στεκόμαστε απέναντι και ενάντια στην καταστολή και τις δολοφονικές επιθέσεις του τούρκικου κράτους και παρακράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι  στα ταξικά μας αδέλφια στην Τουρκία, στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, στις Τουρκάλες και Κούρδες αγωνίστριες, που διαδηλώνουν κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης, που μάχονται εναντίον του στρατού κατοχής, που αγωνίζονται ενάντια σε κάθε δολοφονική πολιτική.

Απέναντι στην βία του κράτους, του παρακράτους και του κεφαλαίου στην Τουρκία, την Ελλάδα και παντού, προτάσσουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, την σύνδεση των αγώνων εντός και εκτός συνόρων, την αδελφοποίηση του κόσμου της εργασίας και των εκατομύρια ανέργων-θυμάτων της καπιταλιστικής κρίσης, την παγκόσμια φύση του επαναστατικού προτάγματος. Για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

 

Κατάληψη apertus

Ελεύθερος κοινωνικός  χώρος στο Αγρίνιο

13/10/15

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *