ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Εδώ και μερικούς μήνες, οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας, με τις κινήσεις τους δηλώνουν απροκάλυπτα πως μέρος του κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού τους απέναντι στο κόσμο του αγώνα, είναι και η προσπάθεια καταστολής καταλήψεων και αυτοοργανωμένων  χώρων, ακολουθώντας πιστά το αντι-εξεγερτικό κρατικό σχέδιο που υιοθετήθηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και το οποίο περιελάμβανε καταστολή και εκκενώσεις καταλήψεων σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι, αποτελώντας ένα ριζοσπαστικό κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, ενσωματώνουν περιεχόμενα και προτάγματα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, που όχι μόνο δεν μπορούν να αφομοιωθούν από την ρητορεία της σημερινής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα, δημιουργούν καθημερινές ρωγμές στην ανάθεση, την διαμεσολάβηση και στο εμπόριο ελπίδας. Συνεπώς, οι εν λόγω δομές, βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων του κράτους και των θεσμών του, όπως οι απειλές για εκκένωση που δέχτηκαν  οι καταλήψεις  «Σχολείο», «111»,  «Mundo Nuevo»  και «Ορφανοτροφείο»  στην Θεσσαλονίκη καθώς και η κατάληψη «Θεμιστοκλέους 58» στην Αθήνα. Παράλληλα, οι φασίστες, έρχονται να συμπληρώσουν αυτήν την προσπάθεια καταστολής πραγματοποιώντας επιθέσεις στις καταλήψεις «Αγρός», «Ανάληψη», «Έπαυλης Κουβέλου» στην Αθήνα και «Libertatia» και «Terra Incognita» στη Θεσσαλονίκη.

Κάθε επίθεση που πραγματοποιείται σε μια κατάληψη ή ένα αυτόοργανωμένο χώρο, έχει την δική της μορφή και τα δικά της περιεχόμενα.  Στη πόλη του Αγρινίου το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι το Δεκέμβρη του 2015, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του,  παραλαμβάνει «τελεσίδικη απόφαση περί έξωσής από το χώρο εντός 15 ημερών, υστέρα από ψευδή αλλά νομιμοφανή κατηγορία μη απόδοσης των ενοικίων στην ώρα του». Ωστόσο, μετά την έκδοση της έξωσης, η συνέλευση του Στεκιού αποφασίζει να συνεχίσει να λειτουργεί στο χώρο κάνοντας κατάληψη σε αυτό.

Ως κατάληψη Apertus, ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος στην πόλη του Αγρινίου, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και να στηρίζουμε ένα ορατό μέτωπο αντιεξουσιαστικού αγώνα, ένα σημείο αναφοράς και δράσης του αναρχικού και  αντιεξουσιαστικού χώρου, τόσο στο Αγρίνιο όσο και αλλού.

Παράλληλα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε κατάληψη και αυτοοργανωμένο χώρο, διότι συνεισφέρουμε στον ίδιο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώνοντας τη φωνή μας μαζί με κάθε αγωνιστή, ντόπιο ή μετανάστη, που μάχεται «από τα κάτω» ενάντια στο φόβο, το φασισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι διότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σάββατο 6 /02 ώρα 6:00μμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.