ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ

ΣΑΝΑΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Η Sanaa Taleb, μετανάστρια από το Μαρόκο εδώ και 16 χρόνια ζει στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια διέμενε και εργαζόταν στην Αθήνα μέχρι τις 4/04/2015 όπου συνελήφθη επειδή δεν είχε χαρτιά. Μετά από 6 μήνες κράτησης στο Κέντρο Κράτησης του Ελληνικού – και ενώ της ανακοινώθηκε αναίτια παράταση της κράτησης της για άλλους 3 μήνες- η Sanaa Taleb ξεκινά αποχή συσσιτίου.

Στις 5/11/2015, αν και της είπαν ότι θα αφεθεί ελεύθερη, την μεταφέρουν με χειροπέδες στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος για να την απελάσουν αεροπορικώς χωρίς την θέλησή της. Η Sanaa αντιστέκεται και οι μπάτσοι την ξυλοκοπούν. Ο πιλότος του αεροπλάνου, αρνείται να μεταφέρει μια γυναίκα ματωμένη και με σκισμένα ρούχα, οπότε την μεταφέρουν ξανά στο κέντρο κράτησης με επιπλέον τις κατηγορίες της απείθειας και φθοράς ξένης περιουσίας, σαν τιμωρία επειδή δεν συναίνεσε στην απέλασή της. Οι αιτήσεις αποφυλάκισής της, παρά τις βεβαιώσεις των γιατρών ότι πρέπει να βγει από τη φυλακή άμεσα, είτε απορρίπτονται είτε καθυστερεί η εκδίκασή τους. Παρ’ όλα αυτά, η Sanaa Taleb συνεχίζει τον αγώνα της αποφασισμένη μέχρι την απελευθέρωσή της. Η επόμενη ημερομηνία της δίκη της είναι την 01/03 στην Ευελπίδων.

Παρά την συνεχόμενη αλλαγή των κυβερνήσεων, δομικά  συστατικά  της μεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους παραμένουν τα  στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι επ΄αόριστων φυλακίσεις. Όσοι και όσες στεκόμαστε απέναντι και ενάντια στο φασισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα στους αγώνες των μεταναστών και των μεταναστριών. Για ένα κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα, πατρίδες, θρησκείες, εκμετάλλευση.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *