Αφίσα & κάλεσμα αλληλεγγύης σε δίκες διωκόμενων αντιφασιστών

oute-vima-pisv-web

stratzo-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Τα σώματα ασφαλείας στην πόλη του Αγρινίου επαληθεύουν συνεχώς το ρόλο τους ως κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους. Ένστολοι μπράβοι της εξουσίας, υπεύθυνοι για την επιβολή της ομαλότητας και της εύρυθμης λειτουργίας τού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ενδεικτικά, μόλις το τελευταίο διάστημα είχαμε:

  • Προσαγωγές δύο αναρχικών και πολύωρος βασανισμός τους. Ο ένας εξ αυτών δέχονταν αλλεπάλληλα χτυπήματα ενώ ήταν δεμένος (30/09/16).
  • Προσαγωγές και συλλήψεις μελών μουσικών συγκροτημάτων από το εξωτερικό (Μάλτα, Γαλλία) που συμμετείχαν σε συναυλίες αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στο Αγρίνιο (25/09 και 17/10/16).
  • Επαναλαμβανόμενους ελέγχους έξω από αυτοοργανωμένους χώρους και διαρκή επιτήρησή τους.
  • Παρακολούθηση και έλεγχο σε συντρόφους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, ύστερα από το σβήσιμο συνθημάτων φασιστικής προπαγάνδας στην Εθνική Οδό (17/09/16).
  • Σειρά διώξεων από μηνύσεις της αστυνομίας σε στοχοποιημένους αναρχικούς και αντιφασίστες αγωνιστές με μοναδικό κριτήριο την κοινωνική και πολιτική τους δράση.

Ιδιαίτερο ρόλο για την ένταση της καταστολής παίζουν τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εφημερίδες, ιντερνετικά sites και ραδιοφωνικοί σταθμοί, μέσα από τη συκοφάντηση και τη λασπολογία που επιδίδονται απέναντι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους και ριζοσπαστικούς χώρους, καλλιεργούν επικοινωνιακά κλίμα τρομοκρατίας και στρώνουν το έδαφος για την κατασταλτική μανία της αστυνομίας. Όλα τα παραπάνω γίνονται αντιληπτά ως μια συνολικότερη τάση του κράτους να εφαρμόσει το δόγμα μηδενικής ανοχής. Όσο εντείνεται η λεηλασία των ζωών μας από το κράτος και το κεφάλαιο, όσο συνεχίζεται η επίθεση στους από τα κάτω της κοινωνίας οδηγώντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στην εξαθλίωση, τόσο η προοπτική αναζωπύρωσης των αντιστάσεων και των ανατρεπτικών αγώνων οδηγεί το κράτος στην εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Τότε είναι που η καταστολή επιτίθεται στον κόσμο τού αγώνα και στο πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε να φέρουμε εις πέρας αυτό που προσπαθεί να αποτρέψει η καταστολή: τη σύνδεση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, ντόπιων και μεταναστών. Να συναντηθούμε στους δρόμους, μέσα από αντι-ιεραρχικές και οριζόντιες διαδικασίες, με όπλο μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Να υψώσουμε έτσι γερά αναχώματα απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας.

ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎΣ

ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *