Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας B.Λ. και του αναρχικού κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου

[Πανό αλληλεγγύης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου και στην Πλατεία Δημάδη. Η αφίσα της συγκέντρωσης – μικροφωνικής εδώ.]

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΤΗΣ HΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Στις 25/5/2017 εξερράγη πακέτο βόμβα στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο τραπεζίτης και δοτός πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο τραυματισμός του χαρακτηρίστηκε ελαφρύς, όμως αρκούσε για να φιλοξενηθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας για περίπου ένα μήνα! Φήμες απέδωσαν την παράδοξη διάρκεια παραμονής του στη Μ.Ε.Θ.  στο σοκ που υπέστη.

Ακόμη μεγαλύτερο σοκ φαίνεται όμως να υπέστησαν οι υπηρέτες του κράτους και των αφεντικών, δικαστές και εισαγγελείς, αφού λίγες μέρες μετά, στην εκδίκαση της υπόθεσης της Ηριάννας Β.Λ.  προχώρησαν σε μία αδιανόητη απόφαση ακόμη και για το κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους νομολογία! Δεκατρία χρόνια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Με μοναδικό στοιχείο εναντίον της το αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Στην πραγματικότητα αυτό που μέτρησε για τους τρομοκρατημένους δικαστές ήταν η προσωπική της σχέση με πρώην κατηγορούμενο, νυν αθώο.

Κι αν στην περίπτωση της Ηριάννας, εκτός από τον κόσμο του αγώνα στέκονται αλληλέγγυοι ακαδημαϊκοί, ποιητές, τραγουδιστές καθώς και ο αρμόδιος υπουργός και κυβερνητικοί βουλευτές, εκατοντάδες έγκλειστοι σύντροφοι αφού με παρόμοιες μεθοδεύσεις τυλίχτηκαν σε μια κόλλα χαρτί,  βιώνουν κάθε μέρα τις αυθαιρεσίες δικαστών και ανθρωποφυλάκων. Εξοντωτικές ποινές, απόρριψη αδειών, στερήσεις επισκεπτηρίων, παράνομες κρατήσεις πέρα από το ανώτατο όριο προφυλάκισης κι άλλα πολλά.

Λίγο καιρό πριν ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου, παρόλο που δεν αναγνωρίστηκε από κανένα μάρτυρα, τιμωρήθηκε με την ανώτατη ποινή, επίσης με τη μέθοδο-πασπαρτού DNA. Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω οι λέξεις κλειδιά: τρομοκρατία-Σ.Π.Φ. Ο φόβος φαίνεται όντως να έχει αλλάξει στρατόπεδο. Αστυνομικοί, δικαστές και εισαγγελείς, βλέπουν πανικόβλητοι πως παρά τις συλλήψεις και τους εγκλεισμούς εκατοντάδων αγωνιστών, κατά παραγγελία κράτους και κεφαλαίου, η επίθεση εναντίον τους είναι ασταμάτητη.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συγκέντρωση-Μικροφωνική

Παρασκευή 23/06 | Πλ. Δημάδη | 19:30

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *