Συνολική ενημέρωση για τις εκδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις και την πορεία στην πόλη

Συνολική ενημέρωση για τις εκδηλώσεις, τις  συγκεντρώσεις και την πορεία στο Αγρίνιο (από 14/09 έως 21/09).

  • Στις 14/09 καλέστηκε από την κατάληψη Apertus στην Πλατεία Δημάδη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους. Από νωρίς το απόγευμα στήθηκε μικροφωνική εγκατάσταση κατά την οποία διαβάστηκαν κείμενα, ενώ παράλληλα γινόταν παρέμβαση με φέιγ-βολάν και μοίρασμα κείμενων. Η συγκέντρωση κράτησε περίπου 3 ώρες και πλαισιώθηκε από 30 άτομα. Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης έγραφε: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»
  • Στις 17/09 πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη Apertus συναυλία για δικαστικά έξοδα διωκόμενων αντιφασιστών με τα συγκρότημα Hexis από Δανία και Vonnis από Βέλγιο.
  • Στις 18/09 το πρωί καλέστηκε από την Α.Ε.Ν. (Αναρχική Επαναστατική Νεολαία) μαθητική πορεία για τα έξι χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Εκείνη την μέρα πολλά σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη για τον Φύσσα. Έτσι πραγματοποιήθηκε μαθητική πορεία 70 περίπου μαθητών/τριών στο κέντρο της πόλης με αρκετό παλμό.
  • Στις 18/09 το απόγευμα καλέστηκε από την κατάληψη Apertus, την Α.Ε.Ν. και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκέντρωση και αντιφασιστική αντικατασταλτική πορεία. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημάδη, ενώ στις 20:30 ξεκίνησε η πορεία που είχε 100+ άτομα και απαρτίζονταν από δυο μπλοκ: ένα του αναρχικού, αντιεξουσιαστικου και αντιφασιστικού χώρου (70-80 άτομα) με πανό «Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο» και ένα της αριστεράς (20-30 άτομα). Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης δυναμικά και με παλμό και  ολοκληρώθηκε στην πλατεία Δημάδη. Αργότερα πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές λόγω επίθεσης που πραγματοποιήθηκε μετά την λήξη της πορείας σε πρώην κτίριο τράπεζας και σε μια διμοιρία. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν χωρίς να προκύπτει κάτι εις βάρος τους.
  • Στις 21/09 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον έναν χρόνο από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh) καλεσμένη από την Apertus και την Α.Ε.Ν. Η συγκέντρωση κράτησε από τις 18:30 μέχρι τις 22:00 ενώ πλαισιώθηκε από 50 άτομα.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις διαβάστηκαν κείμενα της κατάληψης  ενώ γίνονταν αναφορά στην υπόθεση του αναρχικού Χριστόφορου Κορτέση  καθώς και στο δικαστήριο του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου.

Όλες οι δράσεις στηρίχτηκαν από νέο κόσμο κόντρα στις επιλογές της συντηρικοποίησης, στην μιζέρια της απραξίας, στην πλάνη του ψευτοβολέματος.

Η παρουσία του κόσμου αυτές τις μέρες στο δρόμο αλλά και στους κατειλημμένους χώρους ανανέωσε το αντιφασιστικό ραντεβού στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία. Υπενθύμισε πως η πόλη του Αγρινίου έχει μείνει καθαρή από τα φασιστικά σκουπίδια (ακόμα και στην περίοδο της ανόδου της Χρυσής Αυγής) λόγω των πολύμορφων αντιφασιστικών δράσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία, της αλληλεγγύης και των σχέσεων αγώνα που αναπτύχθηκαν. Δεν μένει παρά οι δράσεις αυτές να εμπλουτιστούν και να ενισχυθούν, οικοδομώντας -σε μια περίοδο ηττοπάθειας- σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συντροφικότητας, ώστε το πρόταγμα της αλληλεγγύης να γενικευτεί.

 Ραντεβού στο δρόμο, στους χώρους αγώνα, στις κοινότητες αντίστασης και αλληλεγγύης. Συλλογικά, μαχητικά, ισότιμα, αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *