Monthly Archives: October 2011

19 Οκτωβρίου: Aπεργία

 

19 Οκτωβρίου

Μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών στο Αγρίνιο.


 

 

Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 11:00 από την πλατεία Ειρήνης. Στη πορεία συμμετείχαν διάφοροι σύλλογοι και σωματεία όπως εμπορικός σύλλογος Αγρινίου, σύλλογος  δάσκαλων & νηπιαγωγών,  σωματείο ραδιοταξί, λαϊκή συνέλευση αγανακτισμένων, ένωση επαγγελματιών εστίασης & αναψυχής. Στη πορεία υπήρχε και Αναρχικό / αντιεξουσιαστικό μπλοκ που αριθμούσε γύρω στα 70 άτομα με δυο πανό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάζονταν συνθήματα για τα εργασιακά, κατά της κρίσης και της κρατικής καταστολής καθώς και αντιφασιστικά .

 

 

 Όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα της πόλης παρέμειναν κλειστά καθώς και οι καφετέριες μέχρι τις 12:00. Ακόμα, τα λύκεια του Αγρινίου τελούσαν υπό κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία… Η πορεία, αφού, έκανε διαδρομή στο κέντρο της πόλης κατέληξε στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου και παρέμεινε για κάμποση ώρα. Τέλος, να αναφερθεί ότι το ΠΑΜΕ βρίσκονταν σε ξεχωριστή συγκέντρωση από το πρωί στη πλατεία Δημοκρατίας.


 Γενική απεργία διαρκείας τώρα

 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

2o Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι στην συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου

2ο Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι

Κεντρική πλατεία της συνοικίας

του Αγ. Κωνσταντίνου

Παρασκευή 7/10, ώρα 20:00

(…) Στόχος μας είναι το παζάρι αυτό να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία, να διευρυνθεί και παράλληλα να αναπτυχθούν και άλλες πρωτοβουλίες που να επιχειρούν παρόμοια εγχείρημα στις γειτονίες της πόλης.

Απέναντι στον ατομισμό, προτάσσουμε την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Για να ξανανιώσουμε τη ζεστασιά του μοιράσματος, της αλληλοβοήθειας και της επικοινωνίας.

Όλο το κείμενο για το Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι, εδώ.



Για το Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι στον αγ. Κωνσταντίνο

 

Στις 30/09 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε το 1ο Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι στην κεντρική πλατεία της συνοικίας του αγ. Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο. Στόχος του παζαριού ειναι η συνεισφορά στο χτίσιμο δομών αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία και η δημιουργία σχέσεων αλληλοβοήθειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, γιατί ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς.

Από νωρίς άρχισε να μαζεύεται κόσμος για να στήσει πάγκους με ρούχα (παιδικά, γυναικεία, αντρικά), είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, παιχνίδια, γραφική υλη κτλ.

Το παζάρι ήταν χαριστικό, αλλά αρκετοί κάτοικοι του αγ. Κων/νου, αντιλήφτηκαν και την ανταλλακτική του λογική και έφεραν αρκετό υλικό για το ενισχύσουν. Ήταν πρώτη φορά που στην πλατεία του αγ. Κων/νου έγινε εκδήλωση με τα χαρακτηριστικά της αυτοοργάνωσης, αδιαμεσολάβητα και αντιεμπορευματικά.

 Η πρωτοβουλία διευρύνθηκε, το εγχείρημα άνοιξε κοινωνικά, ενώ αρκετοί κάτοικοι δεσμευτήκαν για επιπλέον ενίσχυση και στήριξη του παζαριού.

Συνεπώς, ετοιμαζόμαστε για το επόμενο…