Monthly Archives: November 2011

Προβολές στην κατάληψη

  

 

Το πρόγραμμά των προβολών  τροποποιείται  και  η προβολή "ΤΗΕ ΤΑΚΕ" θα γίνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ενώ  το "Πείραμα της Αργεντινής" του Εξάντα την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

 

 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 

THE TAKE: Το 2001 σε μια Αργεντινή στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης με εκατοντάδες κλειστά εργοστάσια λόγω χρεοκοπίας και χιλιάδες άνεργους, 30 απολυμένοι εργάτες αποφασίζουν να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους καταλαμβάνοντας ένα κλειστό εργοστάσιο. «Οπλισμένοι» μόνο με σφενδόνες, οι εργάτες σκοπό έχουν να το λειτουργήσουν μόνοι τους, χωρίς αφεντικά. Το σύνθημά τους: Κατάληψη – Αντίσταση – Παραγωγή.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Το Δεκέμβριο του 2001, στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες εξεγείρονται. Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!». Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.

  

 

Συναυλία AMOK – Kill the Cat

 

Nαι ήταν μια γεμάτη βραδιά…

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στη κατάληψη apertus..

Συναυλία με ΚΙLL THE CAT από Aθήνα και ΑΜΟΚ εδώ από Αγρίνιο…

 

  

 

Και τα δυο συγκροτήματα με νέες μουσικές και στίχους στα μπαγκάζια τους, άλλα πάντα με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος… Πολλές φωνές, κιθάρες, σαξόφωνο, μπάσο, drums, πλήκτρα και οι  KILL THE CAT και με το νέο cd ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ που μόλις είχε βγει. Το ευχαριστηθήκαμε εμείς όσο δε πάει. Το ευχαριστήθηκαν και οι σύντροφοι και συντρόφισσές μας καθώς και οι φίλοι και φίλες μας…  Ναι ήταν ένα καλό διάλειμμα και συνεχίζουμε….

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την συναυλία στην κατάληψη apertus…

  

 

Ενημέρωση-Συζήτηση: Η συνολική άρνηση πληρωμών και η πρακτική της αυτομείωσης.

 

 

Το τελευταίο διάστημα, βιώνουμε όλο και πιο έντονα, την  ασταμάτητη επίθεση και τον ωμό εκβιασμό από την εξουσία  σε  όλα τα πεδία της καθημερινότητάς μας. Μειώσεις μισθών, ανεργία, καταστολή, απολύσεις, ‘’μαύρη’’ εργασία, αύξηση τιμών σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, υποβάθμιση υγείας και παιδείας, χαράτσια μέσω εφορίας, χαράτσια μέσω ΔΕΗ…

Είναι η ΔΕΗ που παίρνει, για άλλη μια φορά, το ρόλο του εκβιαστή… Κράτος και ΔΕΗ εκβιάζουν, πως όποιος δεν πληρώσει το ρεύμα, μαζί με το ειδικό τέλος ακινήτων θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι, ανασφάλιστοι και ευπαθείς ομάδες καλούνται να πληρώσουν. Ενώ, από το ειδικό τέλος ακινήτων εξαιρούνται εκκλησία, βιομηχανίες, ακίνητα δημοσίου και πρεσβείες.

Και δεν είναι μόνο το χαράτσι. Εδώ και χρόνια ….

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού,  που υποτίθεται ότι επιτελεί κοινωνικό έργο,  λειτουργεί ως ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός που:

– Επιβάλει την πληρωμή Πάγια Δήμου-ΕΡΤ.

-Μας πλασάρει τα περίφημα κοινωνικά τιμολόγια και την πράσινη ανάπτυξη που κρύβουν νέα ανταποδοτικά τέλη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και νέους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

– Ετοιμάζει νέες αυξήσεις εντός του 2011  (11% για τα μικρά νοικοκυριά, μείωση 8% και 9,2% αντίστοιχα σε βιομηχάνους και καταστηματάρχες)

– Παρότι από την μετοχοποίησή του 49% αντλήθηκαν 1,2 δις ευρώ, δεν έχει προχωρήσει σε επενδύσεις που θα έδιναν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, θέσεις εργασίας και μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Έχει προχωρήσει μόνο στην αλόγιστη αύξηση του ηλεκτρικού με σκοπό να επιφέρει κέρδη στους επενδυτές σε βάρος όλων των κατοίκων της χώρας.

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΣ  Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ  ΚΡΑΤΟΥΣ – ΔΕΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε σχέσεις και δομές αλληλεγγύης

 

 

Ενημέρωση – Συζήτηση:

Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

 

Η συνολική άρνηση πληρωμών και η πρακτική της αυτομείωσης ως απάντηση στον εκβιασμό κράτους και κεφαλαίου

Θα γίνει ενημέρωση από συμπολίτη μας που μετά από ένα χρόνο καταγγελιών κατά της ΔΕΗ και της πολιτικής ηγεσίας αλλά και 3 αποτυχημένες προσπάθειες της ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα, η ΔΕΗ τελικά θα αντιμετωπίσει τη «δικαιοσύνη» μιας και της υπόθεσης επιλήφθηκε ο εισαγγελέας και έχει γίνει ήδη προανάκριση με κατηγορούμενο τη ΔΕΗ και την πολιτική Ηγεσία.

 

Στην κατάληψη apertus

Καλυβίων 70

Εκδήλωση – Συζήτηση: “Το κίνημα στην επαρχία”

 

Εκδήλωση-συζήτηση:
"Το κίνημα στην επαρχία"
 
ΣΥΝΘΗΚΕΣ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 
συμμετέχουν σύντροφοι-ισσες από τις καταλήψεις:
 
Αpertus (Αγρίνιο)
Αντιβίωση (Γιάννενα)
Κελί Ελευθερίας (Ηγουμενίτσα)
 

Σάββατο 19 Νοέμβρη 2011
ώρα 20.00 
 
στην Κατάληψη Δράκα
 (λεωφ.αλεξάνδρας 15, Κέρκυρα)

Εκδήλωση – Συζήτηση

 

 

  

Eκδήλωση – Συζήτηση

από την Αντιφασιστική Συνέλευση Autonome Antifa


Παρασκευή 11 Νοέμβρη 19.00

στην κατάληψη Apertus στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70 (περιοχή Δικαστηρίων)


Σάββατο 12 Νοέμβρη 19.00

στην κατάληψη Αντιβίωση στα Γιάννινα

Παπανδρέου 2 & Μπελογιάννη (παλιό νοσοκομείο Χατζηκώστα)