Monthly Archives: January 2012

Σχετικά με τη δίωξη της Δ. Ρ-Σ στο Μεσολόγγι

 

Κείμενο της Δ. Ρ-Σ, σχετικά με την δίωξή της και την επικείμενη δίκη της στις 24/01 στα δικαστήρια Μεσολογγίου.

 Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ

 

 Στην χρονική περίοδο 2010-2011 όπου ήταν το πρώτο έτος μου σπουδών στο Μεσολόγγι είχα παρατηρήσει πως δεν υπήρχαν ούτε συνθήματα ούτε τίποτα.. Τον επόμενο χρόνο όταν ξαναπήγα για να συνεχίσω τις σπουδές μου παρατήρησα με μεγάλη μου έκπληξη πως το Μεσολόγγι ήταν γεμάτο συνθήματα…

 

Στις 28/11/11 μαζί με 2 φίλους μου, πήγαμε και κάτσαμε στην κεντρική πλατεία όπου και έγραψα το σύνθημα, διάστασης 30×15 εκατοστά: "Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ" με μαρκαδόρο σε ένα τοίχο.. Μετά από λίγη ώρα ένας περαστικός βρίζοντάς με άσχημα, μου είπε "τώρα θα δεις τι έχεις να πάθεις". Δεν τον πήρα στα σοβαρά μέχρι που τρεις αστυνομικοί από την ομάδα Δίας ήρθαν προς το μέρος μας ζητώντας στοιχεία… Ζητάνε να ψάξουν την τσάντα μου και αρνιέμαι.. Ρωτάνε ποιος έγραψε το σύνθημα, παραδέχομαι την πράξη μου και το φωτογραφίζουν (πριν το φωτογραφίζουν φωνάζει ο αστυνομικός "βρήκαμε ποιος γράφει τα συνθήματα", και του λέω πως δεν έχω καμία σχέση με τα άλλα πράγμα που ισχύει!). Μετά από λίγα δευτερόλεπτα έλαβα τηλεφώνημα από μια φίλη μου όπου είχαμε κανονίσει να πάμε βόλτα, της λέω πως είμαστε κεντρική πλατεία και μας κάνουν έλεγχο κάτι μπάτσοι. Ο ένας αστυνομικός μου λέει: "τι είπες; τι είπες; μπρος μέσα!" και μου σφίγγει το μπράτσο για να με πάρει. Τραβάω το χέρι μου και του λέω: "μη με ακουμπάς", αμέσως με γραπώνει και αρχίζει να με τραβάει με δύναμη σε σημείο να με σέρνει (ένιωθα το χέρι μου να ξεριζώνεται), προσπαθώ να ελευθερωθώ, κρατιέμαι από κάτι κάγκελα αλλά μάταια, ο αστυνομικός με σέρνει άλλο λίγο και με πετάει μέσα στο περιπολικό με όση μανία είχε και χτυπάω το κεφάλι μου (έκανε την δουλειά του όμως, μου έσκισε το μπουφάν)..

 

Με πάνε στο αστυνομικό τμήμα όπου τελικά ψάχνουν την τσάντα μου με την πρόφαση ότι μπορεί να κρύβω μολότωφ, ανακρίβεια, ψέματα και δήθεν υποψία. Στην κατάθεσή μου, ενώ είπα για την βία που μου ασκήθηκε από το όργανο δεν μου είπαν να το γράψω και συγκεκριμένα μετά που το σκέφτηκα μου αρνήθηκαν με δικαιολογίες! Με περνάνε αυτόφωρο με την κατηγορία "φθορά δημόσιας περιουσίας", ο τοίχος ήταν το δημαρχείο, κάτι που έμαθα στο τμήμα. Μου άνοιξαν φάκελο κανονικά, αποτυπώματα, φωτογραφίες με ταμπέλα. Με έκλεισαν μέσα για 17 ώρες χωρίς φαί, χωρίς νερό, στο κρύο και είχαν το θράσος να απαιτήσουν να πάρουν το μπουφάν μου ενώ έτρεμα και έσφιγγα τα δόντια μου από το κρύο, περιττό να αναφέρω πως μετά είχα αρρωστήσει, φυσικά δεν τους άφησα. Τουαλέτα δεν τόλμησα να πάω γιατί ήταν κοινή για όλους (μόνο άντρες υπήρχαν γύρω γύρω) και βρώμικη. Αγωνία και φόβος για το εργαστήριο μου που αν δεν προλάβαινα να πάω θα κοβόμουν!

 

Όταν επιτέλους με πάνε στην εισαγγελέα μου φοράνε χειροπέδες από την πίσω πλευρά και κρατώντας με, με πάνε εκεί (Ω! ΜΑ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ). Πριν μπω μέσα να μιλήσω μαζί της μου κάνουν απίστευτο πόλεμο νεύρων οι αστυνομικοί. Η εισαγγελέας μου είπε πως τα κτήρια πρέπει να τα σεβόμαστε και πως είναι περηφάνια μας. Της λέω σεβαστή η γνώμη σας μα πρώτα είναι οι άνθρωποι και μετά τα κτήρια και όπως και να χει δεν είχα σκοπό να καταστρέψω το κτήριο αλλά ήθελα να μεταδώσω ένα κοινωνικό μήνυμα! Με βρήκε ασεβής και μου κανόνισε δίκη την ίδια μέρα! Η ποινή μου είπε, αφού την ρώτησα, μπορεί να είναι από 3 μήνες έως 5 χρόνια φυλάκιση. Αφού με πήγαν πάλι στο κελί μου, ζητάω από έναν αστυνομικό, έναν δικηγόρο και πως δεν έχω χρήματα να τον πληρώσω. Μου υπόσχονται ότι θα έχω. Στην δίκη όπου με τραβολογάγανε πάλι με χειροπέδες, αλλά αύτη τη φορά από μπροστά, δικηγόρο δεν είχα και ευτυχώς πήρα αναβολή για τις 1/12/11, όπου ξαναπήρα για τις 24/1/12 και ώρα 09.00.

 

Στο διάστημα αυτό γίνονται απίστευτα πράγματα! Μια τοπική εφημερίδα η Αιχμή δημοσιεύει στο site της φωτογραφία μου από την προσέλευση μου στη δίκη με τις χειροπέδες όπου φαίνονται τα ρούχα μου κανονικά και έχουν θολώσει στο απειροελάχιστο το πρόσωπο μου! Στο πικρόχολο, ανακριβές, συκοφαντικό και ψευδές άρθρο τους έχουν ως τίτλο: πιάστηκε η φοιτήτρια για τα συνθήματα στο Μεσολόγγι, με αποκαλούν ειρωνικά μπουμπούκι, μου χρεώνουν όλα τα συνθήματα, λέγοντας πως δεν κυκλοφορούσα πρωί γιατί η προκλητική μου εμφάνιση θα κινούσε υποψίες για τις δράσεις μου και πως δρούσα μαζί με άλλους 3! Όταν πήγα στα γραφεία τους να ζητήσω τον λόγο άκρη δεν έβγαλα αλλά ισχυριστήκαν πως πήραν τα στοιχεία από το δελτίο της αστυνομίας. Μέσα σε ένα μήνα έγινα πρωτοσέλιδο στο Μεσολόγγι, πολλά sites και blogs υποστηρίζουν το άρθρο της Αιχμής χωρίς καν να ξέρουν την αλήθεια.

 

Μετά από μια βδομάδα από το γεγονός (εκεί που πήγαινα να ηρεμήσω) προφανώς κάποια εξοργισμένα ριζοσπαστικά κομμάτια της πόλης με το περιστατικό, σπάνε αγάλματα, γεμίζουν το Μεσολόγγι με περισσότερα συνθήματα, καταστρέφουν ΑΤΜ και γράφουν έξω από τα γραφεία της Αιχμής: "το μπουμπούκι θα σας γα**σει" και "προκλητικός είναι ο κ*λος σας". Νέα sites, blogs και η τοπική κοινωνία με κατηγορούν για όλα αυτά! Εκτός των άλλων βγαίνουν διάφορα ξεπεσμένα site και blogs και γράφουν πως εγώ παραδέχτηκα ότι κατέστρεφα τα μνημεία (!) και ότι με συνέλαβαν στις 8/12!!!!!!!

 

Με όλον αυτόν τον διασυρμό και τη συκοφαντία έχω φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να κυκλοφορήσω στο Μεσολόγγι! Στο Μεσολόγγι δεν πήγα για να κάνω κακό! Για να σπουδάσω πήγα! Μετά από το άρθρο της Αιχμής, φυλακίστηκα στο ίδιο μου το σπίτι για να αποφύγω την κατακραυγή, γιατί δεν ήθελα να έρθω αντιμέτωπη με κόσμο που είναι παραπληροφορημένος, ποιος με ξέρει; ποιος θα με υποστήριζε στην τελική; Κανείς!

 

Εγώ η 19χρονη στυγερή και φοβερή εγκληματίας πως κυκλοφορώ ελεύθερη με τέτοιο τρομερό έγκλημα που έχω κάνει; Απίστευτο! Πως τόλμησα να γράψω με μαρκαδόρο σε έναν τοίχο; Που είδα να το κάνουν; Σα δε ντρέπομαι! Πιάστε όσους βρωμίζουν τους τοίχους και αφήστε έξω βιαστές, δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών! Δικάστε όσους είχαν την εντύπωση ότι μπορούν να λένε ελεύθερα την άποψή τους και την γνώμη τους! Δικάστε όσους υποστηρίζουν τα πιστεύω τους! Δικάστε όσους αντιδράνε! Δικάστε όσους αγανακτούν! Δικάστε τους όλους! Ταλαιπωρήστε τους όλους! Ασκήστε βία σε όλους! (όχι ότι δεν το κάνετε) Πως τολμάνε να έχουν το θράσος να είναι αυτοί που είναι; Δικάστε και αυτούς που έχουν διαφορετική εμφάνιση! ΝΑΙ! Γιατί να μην είναι σαν όλους τους άλλους; Γιατί να μην είναι όλοι ίδιοι; Γιατί να μην είναι όλοι τα τέλεια ρομπότ; Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ και φάνηκε ακριβώς πόσο διεφθαρμένοι είναι όσοι έχουν την εξουσία στα χέρια τους! Άνθρωποι το παίζουν θεοί και κρίνουν ποιον να αθωώσουν και ποιον να ενοχοποιήσουν! Όλοι είναι τέλειοι εκτός από εσένα! Ναι, εσένα γιατί είσαι υπό τους! Γιατί από αυτούς κρίνετε η ελευθερία σου, τα δικαιώματά σου, η ζωή σου! Και φταις εσύ γι΄αυτό, γιατί τους άφησες! Και όσο αφορά τις φυλλάδες, τα blogs και τα sites: Δεν είχανε θέμα άλλο και βρήκανε σε μένα το λαβράκι! Είπανε να βάλουνε και μία, δύο, πέντε, είκοσι τριακόσιες σάλτσες, έτσι μωρέ για να πουλήσουν! Και τι σημασία έχει που λένε ψέματα και προσάπτουν ψεύτικες κατηγορίες για πράγματα που δεν έχω κάνει και στιγματίζουν άδικα έναν νέο άνθρωπο; Σημασία έχει να πουλήσουν! Ήρωες! Διαλευκάνατε και βγάλατε στην επιφάνεια έναν φοβερό εγκληματία που πρέπει η κλειστή και μικρή κοινωνία του Μεσολογγίου να προσέχει!

 

Προσπαθούν να με φοβίσουν μα δε πιάνει! Δεν διέπραξα κανένα έγκλημα!

 Είμαι εξοργισμένη, στεναχωρημένη και νιώθω αδικημένη.

 

ΔΙΚΗ

24/01/12 στα δικαστήρια Μεσολογγίου, ώρα 9:00πμ