Monthly Archives: November 2012

Εβδομάδα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

 

 

24 Νοέμβρη 2012:

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ

Προσυγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, στις 11πμ

Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

 

 

Ούτε πουθενά….

Το φασιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής αφού εξασφάλισε την είσοδό του στη βουλή μετά τις τελευταίες εκλογές και κατάφερε να εκλέξει βουλευτή και στο νομό μας, προχωρά στο άνοιγμα γραφείων στην πόλη μας. Ο φασισμός λοιπόν προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και στις γειτονιές μας.
 
Και δεν είναι μόνο το άνοιγμα των γραφείων τους που μας κάνει να το λέμε αυτό. Είναι τα πογκρόμ  που προσπαθούν να στήσουν εναντίον  των κοινοτήτων των ρομά σε αιτωλικό και παναιτώλιο, η επίθεση σε σπίτι και ο ξυλοδαρμός των μεταναστών που διέμεναν σε αυτό στο πανατώλιο, η επίθεση σε πάγκους μεταναστών σε μεσολόγγι και γαβαλού. Οι φασίστες λοιπόν της χρυσής αυγής κατά τη προσφιλή τους μέθοδο τα βάζουν με τους καταπιεσμένους βρίσκοντας πάντα διάφορες αφορμές αντλούμενες από τη μισαλλόδοξη ιδεολογία τους. Αυτοί λοιπόν οι φουσκωτοί Ελληνάρες (που μπορεί να είναι και αλβανοί  τύπου Roberto Haidi)  που τα έχουν δήθεν βάλει με το κατεστημένο πολιτικό – οικονομικό σύστημα στην ουσία αποτελούν την εφεδρεία της εξουσίας και λειτουργούν σε πλήρη εναρμόνιση με αυτή. Την ώρα που ο κόσμος ασφυκτιά κάτω από τα συνεχή μέτρα που παίρνονται, τη φτώχια που εξαπλώνεται όλο και πιο βαθειά στη κοινωνία, οι χρυσαυγίτες βλέπουν τον εχθρό στους μετανάστες, στους ρομά  προωθώντας τους πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους από κάτω. Και φυσικά όπως τα ίδια κόμματα ενάντια στα οποία τόσο «μανιασμένα» μάχονται, έτσι και αυτοί τρέχουν να υπερασπιστούν την εκλογική τους πελατεία. Για αυτό και στήνουν κοινοβουλευτικό σόου για τις μειώσεις των ένστολων.
 
Οι  στρατιώτες/παλικαράδες της χ.α στο νομό αν και «υπεράνθρωποι», ανέθεσαν παρόλα αυτά τη προστασία τους στην ελληνική αστυνομία νοικιάζοντας χώρο σε κτήριο (το οποίο και ανήκει στο μπάτσο φρουρό του Mπαρμπαρούση) για τα γραφεία ακριβώς απέναντι από το τοπικό αστυνομικό μέγαρο και σε απομονωμένο σημείο στις παρυφές της πόλης. ‘Ένα σφιχταγκάλιασμα που προδίδει  για άλλη μια φορά την άριστη συνεργασία κράτους και παρακράτους.

Οι ντόπιοι φασίστες λοιπόν προσπαθούν να οργανώσουν τη δράση τους, να διαχύσουν τη δηλητηριώδη ιδεολογία τους στη πόλη μας. Σε μια πόλη όμως που η ιστορική μνήμη είναι ζωντανή, σε μια πόλη που έχει μετρήσει πολλά θύματα από το πέρασμα του φασισμού και που θα στέκεται πάντα εχθρική απέναντι στα εθνικιστικά, ρατσιστικά, συντηρητικά και φασιστικά κηρύγματα μίσους

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ
Κατάληψη Apertus- Αγρίνιο

Ούτε στο Αγρίνιο….

Τι είναι η χρυσή αυγή:

* H χ.α είναι ένα τσούρμο μαχαιροβγαλτών ακροδεξιών που αναπολούν τη χούντα των συνταγματαρχών καθώς & τα καθεστώτα του χίτλερ, του μουσολίνι, του φράνκο κ.α
* Η ακροδεξιά αυτή συμμορία οραματίζεται μεγάλες πατρίδες & καθαρές φυλές ενώ εναντιώνεται στην ελευθερία και την ισότητα μη διστάζοντας να εξαπολύσει δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, πρόσφυγες, αγωνιστές, αναρχικούς, αριστερούς, ομοφυλόφιλους & σε ότι μοιάζει διαφορετικό για τις μισάνθρωπες αντιλήψεις τους.
* Είναι μια φασιστική συμμορία που εκμεταλλευόμενη τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες & τη κρίση αναρριχήθηκε ψηφοθηρικά χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του λαϊκισμού & εισχωρώντας στο κοινοβούλιο
* Είναι μια συμμορία της οποίας οι σχέσεις της με το παρακράτος της μαφίας και της νύχτας είναι πια γνωστές με εξέχοντα μέλη της να ασκούν το επάγγελμα του μπράβου ενώ δεν είναι λίγα τα ονόματα εκείνα που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις με συμβόλαια θανάτου, πορνοξενοδοχεία και νταβατζηλίκια.

Γιατί η χρυσή αυγή δεν είναι αντισυστημική όπως κηρύττει:

* Η χ.α  αποτελούσε πάντα όργανο του συστήματος ως εφεδρεία της εξουσίας. Έτσι σαν παρακρατική συμμορία, εξαπέλυε επιθέσεις σε μετανάστες & σε αγωνιζόμενους ανθρώπους με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας, ακόμη και μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας η οποία ούτως ή άλλως φημίζεται για τη μεγάλη συμπάθεια που δείχνει το μεγαλύτερο κομμάτι της για τη χ.α. Όπου δεν επαρκούσαν τα κλομπς & οι «σκούπες» της αστυνομίας αναλάμβαναν τα μαχαίρια &ι τα ρόπαλα της χ.α. Σε πλήρη εναρμόνιση σε αυτή τη γραμμή και η δικαστική εξουσία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η αντιμετώπιση υπόπτου για την επίθεση σε σπίτι μεταναστών στο παναιτώλιο αλλά και φούρναρη που έδεσε και βασάνισε μετανάστη την ίδια στιγμή που βαρύτατες κατηγορίες βαραίνουν τους συλληφθέντες αντιφασίστες σε αθήνα και πάτρα. Κάτι ανάλογο συνέβη & στο αιτωλικό όπου μετά τις συγκρούσεις ρομά & λευκών κατοίκων της περιοχής, με τους φασίστες να πρωτοστατούν, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ρομά στη συντριπτική πλειοψηφία τους κατοίκων. Και ας μη ξεχνάμε τη τοποθεσία που επέλεξαν οι ντόπιοι χιτλερίσκοι για τα γραφεία τους ακριβώς απέναντι από το αστυνομικό μέγαρο της πόλης.
* Ως παρακρατική εφεδρεία του κράτους, η χ.α αποτελεί ξεκάθαρα δημιούργημα της πολιτικής & οικονομικής εξουσίας και για αυτό υπηρετεί πιστά  τις προσταγές του κράτους & του κεφαλαίου. Διόλου λοιπόν τυχαία η αντίδραση των φασιστοβουλευτών της στις προτάσεις για μειώσεις μισθών στα σώματα ασφαλείας  καθώς & στη πρόταση για επιπλέον φορολόγηση των ελλήνων εφοπλιστών.

Γιατί η χρυσή αυγή είναι ένα τσούρμο θρασύδειλων νταήδων:

* Αν & αυτοχαρακτηρίζεται «αντισυστημική» και ταυτόχρονα «μάχιμη» η χ.α επιτίθεται σε εξαθλιωμένους μετανάστες, αναποδογυρίζει πάγκους κακόμοιρων μικροπωλητών (σε γαβαλού και μεσολόγγι) & επιτίθεται με τις γνωστές αναλογίες 10 σε έναν, σε μετανάστες (όπως στο παναιτώλιο). Κάτι που φανερώνει τη φυσική αλλά & πολιτική δειλία τους, τη στιγμή που τα μμε παρουσιάζουν τα μέλη της σαν καλογυμνασμένους και άφοβους στρατιώτες. Τόσο άφοβους που επέλεξαν να στεγάσουν τις εμετικές απόψεις τους  ακριβώς απέναντι και στα 20 μέτρα από τη κεντρική πύλη του αστυνομικού μεγάρου Αγρινίου…

Αντιφασίστες/αντιφασίστριες από Αγρίνιο

Παρασκευές με καφενείο και προβολές

Σήμερα,Παρασκευή 09/11 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ

Πόσο μακριά ακόμη..

Γυρισμένο στην Αθήνα μεταξύ Οκτωβρίου 2011 και Φεβρουαρίου 2012, εν μέσω της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής αναταραχής, το ντοκιμαντέρ δίνει βήμα στις φωνές εκείνων που έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν, τη Σομαλία ή το Σουδάν ελπίζοντας να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Μετά από μήνες ή ακόμη και χρόνια στο δρόμο, φτάνουν στην Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός αντιμετωπίζει το πλήρες βάρος της οικονομικής κρίσης και όπου τα συστήματα ασύλου και υποδοχής είναι εντελώς δυσλειτουργικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε βλέπουν άλλη επιλογή από το να πάρουν τον δρόμο και πάλι με την ελπίδα να φτάσουν σε μια χώρα που θα μπορεί να τους δεχτεί και να εξετάσει το αίτημά τους για άσυλο. Αλλά, από τη στιγμή που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω των ευρωπαϊκών πολιτικών που τους εγκλωβίζουν νομικά στην Ελλάδα

Εφημερίδα τοίχου από τη Μαθητική Γροθιά

Η Μαθητική Γροθιά αποτελεί μια συλλογικότητα μαθητών από διάφορα σχολεία της πόλης του Αγρινίου. Σαν συλλογικότητα προϋπήρχε πριν περίπου 7-8 χρόνια. Ορίζουμε, έτσι, ένα νέο ξεκίνημα αυτής της συλλογικότητας, δρώντας και διαμορφώνοντας σύμφωνα με τα άτομα που την απαρτίζουν, τα οποία είναι μαθητές…

Κάλεσμα για τη δημιουργία αγροκολλεκτίβας στο Αγρίνιο

Kάλεσμα για την δημιουργια αγροκολλεκτιβας στο Αγρίνιο

Η ιδέα για την δημιουργία αγροκολλεκτιβας είναι μια πρωτοβουλία ατόμων με σκοπό την προβολή της αυτάρκειας ως μέσο για την προσωπική και κοινωνική απελευθέρωση. Χρόνια τώρα που μεγάλες πληθυσμιακές μάζες έχουν οδηγηθεί στα αστικά περιβάλλοντα της μισθωτής σκλαβιάς, έχουν ξεχάσει την βασικότερη γνώση που είναι η καλλιέργεια της ίδιας τους της τροφής και την παραγωγή βασικών για την ζωή τους προϊόντων.

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε σε μια χρονική περίοδο που πολυεθνικές και κυβερνήσεις προχωρουν με γοργά βήματα στον πλήρη έλεγχο των τροφών που καλλιεργούνται και καταναλώνονται μέσω της βιομηχανοποιημένης εντατικής γεωργιας,την προώθηση γενετικά τροποποιημένων τροφών και σπόρων καθώς και την κατοχύρωση πατεντων.Εξαλλου γνωστή σε όλους μας είναι η φράση του Κίσινγκερ που λέει πως "όποιος ελέγχει το πετρέλαιο ελέγχει τα εθνη". Οποιος ελέγχει την τροφή ελέγχει τον κόσμο όλο’’.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ολοκληρωτικής υποδούλωσης του ανθρώπου από την κυριαρχη ελιτ,εμεις από το δικό μας μετερίζι ,μέσα από αυτή την δράση θα επιχειρήσουμε:
1)Να παράγουμε τα δικά μας προϊόντα
2)Να πειραματιστούμε πάνω σε εναλλακτικές (οικολογικού τύπου) καλλιέργειες
3)Να μάθουμε να παρασκευάζουμε σαπούνια ,απορρυπαντικά ,καθαριστικά, κεριά κτλ με φυσικά προϊόντα
4)Να ξεκινήσουμε την συλλογή ντόπιων ποικιλιών που τείνουν να εξαλείφουν και να γίνεται διακίνηση αυτών
5)Να φέρουμε σε επαφή παραγωγούς και καταναλωτές
6)Να δημιουργήσουμε δομές αλληλεγγύης μέσα από εναλλακτική οικονομία, διακίνηση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κοκ
7)Να κάνουμε διάφορες εκδηλώσεις-προβολές-δραστηριότητες

 Έτσι λοιπόν στόχος είναι να δείξουμε στην πράξη τον δρόμο της αντιεξουσιας και της αυτοδιευθυνσης των ζωών μας, προωθώντας το όραμα μας για μια αταξική κοινωνία, βασισμένη στην συλλογική προσπάθεια για έναν κοινό σκοπό, την ΟΥΤΟΠΙΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ
Όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ή όσους μπορούν να βοηθήσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο (συλλογή ντόπιων σπόρων, επιπλέον ιδέες) στην πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στον απελευθερωμένο κοινωνικό χώρο της κατάληψης Apertus (Kαλυβιών 70, πισω από τα δικαστήρια)

Πρωτοβουλία για την αγροτική αυτοδιευθυνση