Yearly Archives: 2013

2 μέρες στην κατάληψη για τη στήριξη του τοπικού Ταμείου Αλληλεγγύης

 

1481202_637471759649482_1847143194_n (1)

 

Ως κατάληψη Apertus αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε Ταμείο Αλληλεγγύης για την οικονομικής στήριξη διωκόμενων για γεγονότα αντίστασης στο Αγρίνιο, καθώς επίσης και συντρόφων που έχουν υποστεί υλικές ζημιές από το φασιστικό παρακράτος.  Σαν μια πρώτη προσπάθεια ενίσχυσης του ταμείου οργανώνουμε δύο βραδιές στην κατάληψη.

 

Παρασκευή 20/12:

 Καφενείο από τις 19:30, όπου θα γίνει και ενημέρωση για τον φυλακισμένο απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη. 

Τρίτη 24/12

Πάρτυ από τις 21:00 με μουσικές έκπληξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το ταμείο εδώ

Αντίγραφο από ta

Σχετικά με το ταμείο αλληλεγγύης στη κατάληψη Apertus

ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ  APERTUS

Σε αυτή την περίοδο που διανύουμε ο ένας αγώνας ξεπηδάει μετά τον άλλο θέτοντας σε επαγρύπνηση τους μηχανισμούς των αφεντικών. Εξαιτίας αυτής της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, όπου φτωχοποιούνται και περιθωριοποιούνται τεράστια τμήματα του πληθυσμού, η κοινωνική ανυπακοή μεταδίδεται από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, δίνοντας κουράγιο, δύναμη και ελπίδα στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευομένους αυτού του κόσμου.

Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το κράτος δεν θα μπορούσε παρά να επιβάλλει πιο ολοκληρωτικές πολιτικές, να αναβαθμίσει το θεσμικό του οπλοστάσιο, να σκληρύνει ακόμη περισσότερο την αυταρχική του στάση και την καταστολή του. Έτσι, αναλαμβάνει αποφασιστικά την αντιμετώπιση της κοινωνικής ανυπακοής μοιράζοντας απλόχερα ξύλο, χρηματικές ποινές, διώξεις και φυλακίσεις σε όσους/ες αντιστέκονται. Το κράτος με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη, αποτρέποντας να εκφραστεί η γενικευμένη αντίδραση με οργανωμένες εξεγερτικές μορφές.

Στο Αγρίνιο, από τις αρχές του καλοκαιριού του ’13, έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία κλήσεων και διώξεων σε αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, αντιφασίστες και νεολαίους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των τοπικών κοινωνικών και αντιφασιστικών αγώνων. Όλες αυτές οι κλήσεις και οι διώξεις προέρχονται από γεγονότα των τελευταίων δυο χρόνων, όπου παρέμεναν ξεχασμένες στα συρτάρια της ασφάλειας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι διάφορες κλήσεις για προανακριτικές διαδικασίες απευθύνονται στα ίδια άτομα, χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, κάτι που προδίδει την προχειρότητα και την εκδικητική τους σκοπιμότητα. Οι κλήσεις και διώξεις αναφέρονται σε γεγονότα μαχητικού αντιφασισμού, σε συγκρούσεις με της δυνάμεις της καταστολής που διασφάλιζαν το «μοίρασμα» φυλλαδίων της Χ.Α., όπως επίσης και σε  συγκρούσεις μετά το ψήφισμα του 2ου Μνημονίου το Φλεβάρη του ’12. 

Βρισκόμαστε στην πλευρά των αγωνιζόμενων, των καταπιεσμένων, των εκμεταλλευομένων, των ανυπότακτων, της άγριας νεολαίας που αντιστέκεται. Μέσα σε αυτόν τον κοινωνικό χειμώνα που θέλουν να μας επιβάλλουν, προτάσσουμε την συντροφικότητα, τις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, τις σχέσεις αλληλοβοηθείας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η επιλογή μας να δημιουργήσουμε στην κατάληψη Apertus το Ταμείο Αλληλεγγύης για την οικονομικής στήριξη διωκόμενων για γεγονότα αντίστασης στο Αγρίνιο, καθώς επίσης και συντρόφων που έχουν υποστεί υλικές ζημιές από το φασιστικό παρακράτος. Ένα ταμείο, που παράλληλα με τις τοπικές υποθέσεις, θα στηρίζει και διωκόμενους ή φυλακισμένους αγωνιστές από κάθε περιοχή του ελλαδικού χώρου. Με την δημιουργία του Ταμείου επιδιώκουμε αυτήν την συνεισφορά να την ανοίξουμε κοινωνικά, να την δυναμώσουμε και να την καταστίσουμε και πιο αποτελεσματική. Το Ταμείο θα ενισχύεται τακτικά από εισφορές, από το αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο/bar της κατάληψης, καθώς επίσης και από εκδηλώσεις/ συναυλίες που θα γίνονται στο χώρο. Η ενημέρωση και ο έλεγχος του θα γίνεται στις εβδομαδιαίες συνελεύσεις της κατάληψης.

Ευελπιστούμε να στηριχτεί για να μπορέσει να στηρίξει!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Το κείμενο σε μορφή pdf εδώ.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Περιήγηση – Συζήτηση – Ενημέρωση

poster-color11

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ο αγώνας συνεχίζεται…

για ένα πάρκο που είναι στην άκρη της πόλης και στο κέντρο της ζωής μας

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου σας προσκαλεί την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στις 11:00πμ στην περιήγηση-συζήτηση-ενημέρωση με τίτλο “Επαναπροσδιορίζοντας την κοινωνική αξία των δημόσιων χώρων“, στο χώρο του εντευκτηρίου στο Πάρκο."

 

Διάθεση αλληλέγγυων προϊόντων BΙΟ.ΜE

Προωθούμε τη λίστα με τα προϊόντα οικιακής χρήσης από την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ. Μέχρι τη Παρασκευή  13/12 μαζεύουμε τις παραγγελίες και κάνουμε μαζική παραγγελία των προϊόντων. Μπορείτε να στείλετε ποια προϊόντα επιθυμείτε στο mail της κατάληψης apertus ή να έρθετε στην κατάληψη τη Δευτέρα στη συνέλευση στις 8 ή την Παρασκευή 13/12 στο καφενείο από τις 7μμ.

H ενεργή συμμετοχή των δομών  αλληλεγγύης κ αντίστασης, των καταλήψεων, των συλλογικοτήτων και των συνελεύσεων γειτονιάς είναι ο βασικός κορμός προώθησης των προϊόντων.Το εγχείρημα χρειάζεται την υποστήριξή μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒιοΜε είναι αγώνας όλων μας.

 

Λίστα

Σκόνη πλυντηρίου ρούχων  (περιέχει φυσικό άσπρο σαπούνι, φυσικό βόρακα, σόδα πλύσεως)

Συσκευασία 33 πλύσεις – 3.30  €

                   66 πλύσεις – 6,60 €

Υγρό πλυντηρίου ρούχων(περιέχει φυσικό άσπρο σαπούνι, φυσικό βόρακα, σόδα πλύσεως, νερό)

1 λίτρο- 1,20 €

4 λίτρα- 4,50€

Μαλακτικό ρούχων (Περιέχει ξύδι, νερό  και αιθέριο έλαιο λεβάντας) – 1 λίτρο -1,20 €

Εκθαμβωτικό πιάτων (περιέχει ξύδι, νερό και αιθέριο έλαιο λεμόνι) – 400ml  1€

Καθαριστικό γενικής χρήσης (περιέχει αγνό άσπρο σαπούνι, νερό, χρώμα ζαχαροπλαστικής και αιθέριο έλαιο λεμόνι)

1 λίτρο- 1,20 €  / 4 λίτρα- 4,50€

Καθαριστικό τζαμιών (περιέχει νερό, ξύδι, αλκοόλη, θειώδη και αιθέριο έλαιο πεύκου) 

 1 λίτρο – 1,50€

Κρεμοσάπουνο χεριών (Περιέχει πράσινο σαπούνι, αμυγδαλέλαιο και καστορέλαιο)

 500ml – 1,50€

Υγρό σαπούνι πιάτων   (Περιέχει άσπρο σαπούνι, ξύδι, καστορέλαιο)  – 500ml  1,30 €

 

Εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη βιο.με

 

Εφημερίδα τοίχου, φύλλο 4ο

Άτακτη Εφημερίδα Τοίχου

Φύλλο 4ο, Φθινόπωρο 2013

ef4_fix

Για να την ανοίξετε σε μορφή pdf καντε κλικ στο παρακάτω συνδεσμο:

εφημερίδα τοίχου#4 pdf

Για να διαβάσετε μόνο τα κείμενα καντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο: 

κείμενα_εφημερίδας τοίχου#4

 

Θέματα:

– Πάλαιρος όπως Λαμπεντούζα: πόσα άψυχα σώματα μεταναστών είναι ο δρόμος;

– Αλληλεγγύη στον αναρχικό Θοδωρή Σίψα 

– Ο αγώνας για το Πάρκο είναι υπόθεση όλων μας

– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αγώνες των εκπαιδευτικών, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ όλων των αγωνιζόμενων

– Το ανέκδοτο του κρατικού «αντιφασισμού»

– Μαρία, η ξανθιά τσιγγάνα και οι «κακοί» Ρομά