Monthly Archives: January 2013

Προβολή από την αγροκολλεκτίβα Semilla

Σημερα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, θα προβληθεί στο χώρο της κατάληψης το ντοκιμαντερ Flow: For love of water με κεντρικό θέμα το ζήτημα του νερού & της ιδιωτικοποιησης του. Η προβολή που θα πραγματοποιηθεί  απο την αγροκολλεκτιβα Semilla θα ξεκινήσει στις 21:30

*Η προβολή της αγροκολλεκτίβας αναβάλεται

Η νέα ημερομηνία θα κοινοποιηθεί σύντομα

Αναβάλεται η βραδιά παρασκευής κεριού

Η  παρουσίαση του τρόπου παρασκευής κεριού στα πλαίσια των χειροτεχνιών της Αγροκολλεκτίβας Semilla που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Κείμενο και αφίσα-κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ…

Στις 20/12/12 με πρόσχημα μια ανώνυμη καταγγελία για ναρκωτικά αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στην εδώ και 22 χρόνια κατελειμενη Villa Amalia και την εκκενώνουν. Η συνταγή από εδώ και πέρα είναι γνωστή και δοκιμασμένη. Σε άψογη συνεργασία με τα ΜΜΕ τα άδεια μπουκάλια από το bar της κατάληψης βαπτίζονται βόμβες μολοτωφ,το υγρό για την εκτυπωτική μηχανή βαφτίζεται υλικό για μολοτοφ , ενώ ο χώρος από κέντρο ζωής  και αντίστασης βαφτίζεται σε χώρο ανομίας.

Στις 28/12/12 με πρόσχημα την έρευνα για αποθήκη παραεμπορίου κατόπιν άλλης μιας ανώνυμης καταγγελίας ,αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ συλλαμβάνοντας 16 μετανάστες και στη συνέχεια εισβάλλουν στο Αυτόδιαχειριζομενο στέκι της βρίσκοντας ύποπτα αντικείμενα όπως αφίσες ,έντυπα, 2 άδεια μπουκάλια μπύρας καθώς και το στούντιο του ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού 98 FM κατάσχοντας τον εξοπλισμό του.

Στις 8/1/13 έπειτα από μια εβδομάδα περίπου πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στη Villa Amalias, με συναυλιες, μικροφωνικες,πορειες,  αλληλεγγυοι/ες προχώρησαν στην ανακατάληψη του ‘’μεγάλου σπιτιού’’ της Villa Amalias .Ενός χώρου που δικαιωματικά ανήκει στο αγωνιζόμενο για ελευθερία κομμάτι της κοινωνίας μας και σε αυτόν λειτουργούν και εξελίσσονται διάφορα αυτοοργανωμενα εγχειρήματα. Από την πρώτη στιγμή της ανακατάληψης οι σύντροφοι ανοίγουν πανό και στήνουν μικροφωνική. Δυο ώρες μέτα αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών ,από Ματ έως και πάνοπλους Εκαμιτες καθως και ελικόπτερο πολιορκούν την Villa και εισβάλλουν συλλαμβάνοντας 93 ατομα. Με την κίνηση αυτή θέλουν να δείξουν ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος και ότι ο αντίπαλος ασχέτως με την υπεροπλία που έχει δεν είναι ανίκητος ,και σε αυτή την περίπτωση ο αντίπαλος δεν είναι άλλος από το κράτος και τους εξουσιαστές του. Λίγη ώρα μετά σύντροφοι και συντρόφισσες καταλαμβάνουν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΔΗΜΑΡ(ΔΗθεν Αριστερας)αναδεικνύοντας την απολυτή συνεργασία του συγκεκριμένου φορέα με τις επιλογές του Σαμαρά και Δενδια. Μετά από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων προσήχθησαν άλλα 40 άτομα .Ο κατασταλτικός μηχανισμός του κ.Δενδια εφαρμόζοντας την τακτική του ‘’σοκ και δέους’’ επιτίθενται σε άλλον έναν απελευθερωμένο χώρο αυτόν της κατάληψης Σκαραμαγκά προσάγοντας άλλους 8 συντρόφους έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΝΑΤ ,Χρηστός Φωτιου.Και οι 8 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις ,με κατηγορίες που αφορούν την διατάραξη οικιακής ειρήνης ,παραβίαση του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών. Κατά την κράτηση  τους στη ΓΑΔΑ  ,οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να δώσουν τα τρόφιμα  και τα είδη πρώτης ανάγκης  που μεταφέρθηκαν για τους υπό  κράτηση συντρόφους ,αφήνοντας τους χωρίς φαγητό περίπου για 12 ώρες. Τα άτομα που προσήχθησαν ανήκαν στη αντισπισιστικη ομάδα που δραστηριοποιείτε  στο χώρο της κατάληψης και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων.
 
Την ίδια στιγμή που κυβερνώντες σκάβουν τον λάκκο της κοινωνίας  μέσα από νέα φορολογικά μέτρα, μειώσεις και απολύσεις ,την ίδια στιγμή που λίστες Λαγκαρντ, απόπειρες υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ  και κυκλώματα ναρκωτικών με επικεφαλής αστυνομικούς δείχνουν την σαπίλα του συστήματος και προκαλούν αηδία ακόμα και στον πιο αδιάφορο ,το κράτος επιστρατεύει όλα του τα όπλα για την καταστολή του πιο αγωνιστικού κομματιού της κοινωνίας ,φοβούμενο την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη που φαντάζει αναπόφευκτη.

Σε όλο αυτό το έργο τα ΜΜΕ έρχονται να παίξουν τον δικό τους βρώμικο ρόλο ικανοποιώντας τους εργοδότες τους(βλεπε Μπομπολα)μιλώντας και αναπαράγοντας δηλώσεις για ‘’εστίες ανομίας’’, ‘’προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας’’ και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις. Αλλά ας αναλογιστούμε  τελικά ποια είναι η εστία ανομίας στην πραγματικότητα. Ποιος στην πραγματικότητα οφείλεται για το ξεζούμισμα της κοινωνίας και για τις καταθέσεις εκατομμυρίων? Σίγουρα όχι οι ‘’αλήτες’’ των καταλήψεων. Η’ μήπως οι καθημερινές αυτοκτονίες συνάνθρωπων μας οφείλονται στις καταλήψεις? Πιάνων βίλες στην πραγματικότητα φτιάχτηκαν πατώντας πάνω στην ανομία? Αλήθεια ποιον ακριβώς μάχονται οι καταλήψεις και για ποιον ακριβώς λόγο κράτος και παρακράτος τις επιτίθενται? Οι καταλήψεις είναι εστίες αντίστασης, όχι ανομίας και οι πόρτες τους είναι ανοιχτές σε όσους αγωνίζονται για ισότητα και αξιοπρέπεια.

Στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης
και στήριξης των καταλήψεων καλούμε σε συγκέντρωση:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΩΡΑ 17:30, 11/01/13
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (κεντρική πλατεία Αγρινίου)

 Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι,οι πανκς & οι αλήτες,οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες,οι ξενύχτηδες και οι εργάτες,οι πένητες και οι αδικημένοι,τα θύματα του ρατσισμού & οι εκδικητές του άδικου..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους & τους κοινωνικούς αγώνες

Ζούμε πλέον σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον   ολοκληρωτισμό.
Από τη στιγμή που η εξουσία παραδόθηκε στα χέρια μιας τρικομματικής κυβέρνησης με αποχρώσεις από τη ξεπουλημένη αριστερά μέχρι την ακροδεξιά του Σαμαρά και του Δένδια με τις ευλογίες του ΔΝΤ και της Τρόικας , έχει ξεκινήσει μια ολομέτωπη επίθεση στους ανθρώπους και τους χώρους που αγωνίζονται.

Από την επίθεση στη πολύμηνη απεργία των χαλυβουργών, την άγρια καταστολή στις μαζικές πανεργατικές απεργίες μέχρι τις εκκενώσεις καταλήψεων ( Δελτα, Βίλλα Αμαλίας, ΑΣΣΟΕ, Σκαραμαγκά) το μήνυμα είναι ένα η μηδενική ανοχή του καθεστώτος στους αντιστεκόμενους.
Σε αυτή του προσπάθεια τα μμε και η δικαστική εξουσία συστρατεύονται πλήρως στη γραμμή του καθεστώτος. Τα άδεια μπουκάλια μπύρας λοιπόν βαφτίζονται μολότοφ, τα σκουφιά μετατρέπονται σε κουκούλες και τα πλημμελήματα μετατρέπονται σε κακουργήματα μέσα σε μια νύχτα. Όταν το χρεοκοπημένο καθεστώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατασυκοφαντήσει ένα ολόκληρο κόσμο, βαφτίζει χώρους ανομίας τους χώρους αντίστασης.

Εμείς , εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές που τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε συνεχώς στους δρόμους για να ανακόψουμε την επίθεση καταδυνάστευσης των ζωών μας δηλώνουμε: Χώροι ανομίας δεν είναι οι καταλήψεις ούτε οι αυτοοργανωμένοι χώροι.
Χώροι ανομίας είναι τα πολιτικά γραφεία, η βουλή, τα δικαστικά γραφεία, τα  διαπλεκόμενα μμε, τα δελτία των 8, τα γραφεία της χρυσής αυγής. Ένα ολόκληρο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπείρει το φόβο στους εξαθλιωμένους ώστε να συγκαλύψει με κάθε τρόπο τις δικές του ανομίες. Τα σκάνδαλα, τους λογαριασμούς μαύρου χρήματος σε ελβετικά θέρετρα, τη κάλυψη που προσφέρει στους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους.

Εμείς λοιπόν δηλώνουμε ότι η καταστολή που δέχονται οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι δεν μας πτοούν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και απέναντι στη λάσπη που ρίχνουν εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη την αυτοοργάνωση, τη συλλογικότητα. Όπως κάνουμε τόσα χρόνια σα μια γροθιά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ VILLA AMALIAS, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΤΟΝ 98 FM, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Κατάληψη Apertus
Αγρίνιο
Ιανουάριος 2013

Κείμενο της Ραδιουργίας 88FM για τη προσπάθεια φίμωσης του 98FM και των αυτοοργανωμένων χώρων

Η αντιπληροφόρηση δεν φιμώνεται και η αλληλεγγύη δεν καταστέλλεται

Ο πόλεμος που ασκεί η πολιτική και οικονομική εξουσία απέναντι στο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου είναι ξεκάθαρος. Ένας πόλεμος που δείχνει να εντείνεται & να κλιμακώνεται παίρνοντας τα χαρακτηριστικά μιας ολομέτωπης και λυσσαλέας επίθεσης από τη μεριά του κράτους και του φασιστικού παρακράτους που στοχεύει στους εργάτες, τους μαθητές, τους άνεργους, τους μετανάστες.

Ένα κομμάτι όμως του κοινωνικού συνόλου επιλέγει να μη μείνει αμέτοχο και αντιστέκεται στα πλάνα των εξουσιαστών. Τότε είναι που αυτοί ενεργοποιούν τους πιο μοχθηρούς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να φοβίσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις του αγωνιζόμενου αυτού κομματιού της κοινωνίας. Έτσι στο επίκεντρο της λυσσαλέας αυτής επίθεσης βρίσκονται τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά της εκκένωσης της Villa Amalias (& της καταστολής της απόπειρας ανακατάληψης της) & της αστυνομικής εισβολής στη κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά στην Αθήνα καιθώς και της εμπρηστικής επίθεσης από παρακρατικά φασιστοειδή στο στέκι Xanadu στη Ξάνθη.

Στο στόχαστρο της κρατικής κατασταλτικής μανίας μπήκαν και οι Ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης του 98FM, ενός αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει εδώ και χρόνια στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής αποτελώντας μια όαση αντιπληροφόρησης μέσα στο κυκεώνα των ξεπουλημένων, εμπορευματοποιημένων και καθεστωτικών συχνοτήτων της πόλης.

Κάπως έτσι, οι κατοχικές δυνάμεις της «δημοκρατίας» του σαμαρά και του δένδια εισβάλουν στις 28/12/12 στην ΑΣΟΕΕ καταπατώντας αρχικά το άσυλο, συλλαμβάνοντας στη συνέχεια 16 μετανάστες & πρόσφυγες μικροπωλητές & εισβάλοντας στο τέλος στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της ΑΣΟΕΕ καθώς και στο στούντιο του 98FM  και προχωρώντας στη κατάσχεση της κεραίας και λοιπού τεχνικού εξοπλισμού.

Και δεν είναι μόνο ο 98FM αλλά & άλλα αυτοοργανωμένα ραδιοφωνικά εγχειρήματα που έχουν μπει κατά καιρούς στο στόχαστρο των κρατικών τραμπούκων. Ένα από αυτά είναι & το αυτοοργανωμένο & κοινωνικό ραδιοφωνικό εγχείρημα της πόλης μας, η Ραδιουργία 88FM! Ύστερα από καταγγελία αγνώστου πραγματοποιείται μήνυση κατά αγνώστων για τη παρουσία της κεραίας του σταθμού που βρίσκεται σε πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης εδώ και ένα μήνα κάποιοι φρόντισαν να διακόψουν τη παροχή του ιντερνετ στο μικρό χώρο-δωμάτιο του πανεπιστημίου Αγρινίου μέσα στον οποίο βρίσκεται το στούντιο του σταθμού.

Το πιο δυνατό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη

Υ.Γ: Στέλνουμε τους συντροφικούς και αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς ταυτόχρονα με την αλληλεγγύη μας στον 98FM, στη Villa Amalias, στη κατάληψη Πατησίων και Σκαραμαγκά & σε όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα που βάλλονται από το κράτος, το παρακράτος και το κεφάλαιο

Ραδιουργία 88FM – Αγρίνιο

10/01/2013

Από τα αυτοοργανωμένα ερτζιανά της πόλης…

  

Το αυτοργανωμένο ραδιοφωνικό εγχείρημα του Αγρινίου,η Ραδιουργία88FM, θα μεταδόσει  σε επανάληψη  δυο παλαιότερες εκπομπές των οποίων οι θεματικές ενότητες δείχνουν τόσο επίκαιρες και εναρμονισμένες με την ανελέητη κλιμάκωση του πολέμου που ασκεί το κράτος και το παρακράτος ενάντια σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους και εγχειρήματα με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά της εκκένωσης της Villa Amalias, την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Xanadu, τη καταστολή που δέχεται η Ραδιουργία καθως και ο 98FM

Η εκπομπή Radio_Active zone μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 19.00, η θεματική εκπομπή για τη καταστολή που δέχονται καταλήψεις και άλλοι χώροι θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 07/01

Η έκτακτη ειδική θεματική εκπομπή για τη φίμωση και τη καταστολή του λόγου και της ελευθερίας της έκφρασης θα ξαναμεταδοθεί τη Τρίτη 08/01/2013 στις 10.30 το πρωί.

Live οικονομικής ενίσχυσης διωχθέντων αντιφασιστών

Live οικονομικής ενίσχυσης των αντιφασιστών συντρόφων που διώκονται για το περιστατικό συμπλοκής με παρακρατικούς μπράβους και φασίστες του λ.α.ο.σ και της χρυσής αυγής στη πλατεία δημοκρατίας στις 04-09-2007

Τη Πέμπτη 03/01/13 στις 21.00 στο χώρο της κατάληψης Apertus