Monthly Archives: February 2013

Εκδήλωση με προβολές και συζήτηση

εκδηλωση 22-02-13

Το Σάββατο, 23/02, στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της κατάληψης εκδήλωση που θα περιλαμβάνει προβολές και συζήτηση με θέμα τις καταλήψεις και τους αυτο-οργανωμένους χώρους/εγχειρήματα και το κύμα καταστολής που δέχονται απο το κράτος και την εξουσία. Ένα κύμα καταστολής απόλυτα εναρμονισμένο με το γενικότερο κλίμα  καταστολής και τρομοκρατίας από τη μεριά του κράτους που επιτίθεται καθημερινά στο μεγαλύτερο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου (μετανάστες, απεργους, άνεργους,εργαζόμενους, μαθητές, νεολαίους, ανθρώπους που αγωνίζονται και αντιστέκονται, κ.α) με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (αστυνομική βία, οικονομική εξαθλίωση, διαπομπέυσεις κ.α)

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει bar/καφενείο

Κάλεσμα για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στη κατάληψη

Παίρνοντας υπόψη την ιστορία των αγώνων στο Αγρινιο, από τις άγριες απεργίες των καπνοπαραγωγων το 1926 μέχρι το δυνατό αναρχικό κίνημα της δεκαετίας του 80 που ταρακούνησε το συντηρητικό κατεστημένο της πόλης του Αγρινιου, καθώς επίσης και το ισχυρό αντιφασιστικό και μαθητικό κίνημα ,θεωρήσαμε απαραίτητη την δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα μπορέσει να εμπλουτίσει με γνώση το αίσθημα αντίστασης που χαρακτηρίζει την αγρινιωτικη κοινωνία.

Σκεφτήκαμε την χρησιμότητα μιας αυτό οργανωμένης βιβλιοθήκης ανοιχτής προς όλους, που θα στηθεί στον απελευθερωμένο χώρο της καταληψης Apertus και στόχος μας είναι να αναδειχτεί μέσα από τα βιβλία ,το έντυπο υλικό και τις διαφορές εκδηλώσεις/βιβλιοπαρουσιάσεις κτλ ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση. Ένας δρόμος που πρέπει να είναι στρωμένος με γνώση.

Ζώντας σε μια κοινωνία που οδηγείται στον εκφασισμό λόγο άγνοιας και χειραγώγησης καθώς και την όλο και μεγαλύτερη πνευματική υποβάθμιση της εποχής μας, αρπάζουμε την ευκαιρία και δημιουργούμε ελεύθερους κατηλημενους χώρους ως βάσεις του αγώνα μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τέτοιος χώρος που πρόσφατα βαφτίστηκε ως χώρος ανομίας είναι και αυτός όπου θα δώσουμε σάρκα και οστά στη βιβλιοθήκη μας.

Τα βιβλία που θα περιέχονται στη βιβλιοθήκη θα καλύπτουν όλο το φάσμα, από πολιτικά βιβλία μέχρι λογοτεχνία, ποίηση ,βιβλία με οικολογικό, αγροτικό περιεχόμενο και επιστήμης.

Περιμένουμε όσους έχουν βιβλία που δεν χρειάζονται πια αλλά και όλους όσους θέλουν να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό στο bar οικονομικής ενίσχυσης και συγκέντρωσης βιβλίων στις 08/01/13 Παρασκευή και ώρα μετά τις 19:30 στον χώρο της κατάληψης

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο

Στις 01 Φλεβαρη στα δικαστηρια Αγρινιου οριστηκε η δικη τριων συντροφων επειτα απο μυνηση γνωστου νεοναζι στο Αγρινιο.Λιγα για την υποθεση. Παραμονες Πρωτοχρονιας και το δημαρχειο Αγρινιου ειναι κατειλλημενο απο την Συνελευση Εξεγερμενων θελοντας να σπασουν το εορταστικο κλιμα των ημερων και της καταναλωσης επειτα απο τις εξεγερτικες μερες του Δεκεμβρη και τη δολοφονια του Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου,καθως και για αλληλεγγυη στους Παλαιστινιους που δεχονται την επιθεση του Ισραηλινου κρατους. Η καταληψη πλαισιωνεται απο νεολαιους καθως και  απο κοσμο της ριζοσπαστικης αριστερας.Κατα τη διαρκεια της συνελευσης γνωστος νεοναζι που εγραφε υβριστικα συνθηματα για τον Αλεξανδρο Γρηγοροπουλο και καταστρεφε ταμπλο συντροφων καθως και αριστερων κομματων και οργανωσεων στην πολη τις πρηγουμενες μερες, μπαινει στην αιθουσα και χαιρεταει ναζιστικα με αποτελεσμα να φυγει κακην κακως. Τις επομενες ημερες και επειτα απο υποδειξη του υποψηφιου της χ.α. στο νομο Λ. Σταθοπουλου, κανει μηνυσεις σε τρεις, γνωστους για τη μακροχρονια αγωνιστικη δραση τους, συντροφους απο το Αγρινιο. Το δικαστηριο εχει παρει τρεις αναβολες ενω ο νεοφασιστας στην τελευταια ειχε δηλωσει οτι θα ανακαλεσει τη μυνηση,αλλα..Το δικαστηριο οριστηκε την 1η Φλεβαρη στις 9.00 στα δικαστηρια Αγρινιου.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ Κ ΧΩΡΙΑ

 Αντιφασιστικη Συνελευση