Monthly Archives: June 2013

Σχετικά με τη 2η μέρα του διημέρου της Ραδιουργίας

4yrs radiourgia

Πραγματοποιήθηκαν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα της 2ης μέρας του διημέρου εκδηλώσεων για τα τέσσερα χρόνια Ραδιουργίας FM. Σε περίπτωση ματαίωσης λόγω βροχής θα ανακοινωθεί σύντομα νέα ημερομηνία μέσα από την ιστοσελίδα της Ραδιουργίας FM.

Αντιφασιστική εκδήλωση στη πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου

934844_663638116995275_1353658181_n

Τη Δευτέρα 10/06 στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική εκδήλωση από τη Συνέλευση Αντιφασιστών/τριών Αγρινίου. Η εκδήλωση που θα συμπεριλαμβάνει προβολές και συζητήσεις θα πραγματοποιηθεί σε μια γειτονιά της πόλης με προσφυγικές καταβολές και πιο συγκεκριμένα στη πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η εκδήλωση αναβάλλεται, θα ανακοινωθεί σύντομα νέα ημερομηνία

Αλληλεγγύη στους αρνητές στράτευσης

Στις 3 Ιούνη συνελήφθη στα Γιάννενα ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης. Η σύλληψή του έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την κατηγορία της ανυποταξίας. Φαίνεται λοιπόν, ότι στρατός και αστυνομία σε συνεργασία, συνεχίζουν να εντείνουν την καταστολή απέναντι στους αρνητές στράτευσης με ενισχυμένη πλέον φαρέτρα: οικονομική εξόντωση μέσω του προστίμου των 6.000 ευρώ, συνεχείς κλητεύσεις για στράτευση, αντίστοιχα απανωτά στρατοδικεία (υπενθυμίζουμε ότι ο ολικός αρνητής Μ. Εξίογλου 5 μήνες μετά την πρώτη καταδίκη του ξαναδικάζεται στις 20 Ιούνη..) και σαν τελευταία τακτική η ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Το ελληνικό κράτος σε εποχή κρίσης και διεθνών ανακατατάξεων προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης στο εσωτερικό του, προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία του εντός και εκτός συνόρων. Μας το έχουν κάνει σαφές αυτό, σε όλα τα πεδία των κοινωνικών ταξικών αγώνων της τελευταίας περιόδου, και έχουν παραπάνω λόγους να το κάουν ακόμα σαφέστερο όταν πρόκειται για τον στρατό τους. Δεν υπολογίζουν όμως ότι η καταστολή αυτή μόνο δυνατότερους μπορεί να μας κάνει, καθώς η άρνησή μας να γίνουμε κρέας για τις οβίδες τους δεν είναι κάποια τυχαία ή περιστασιακή επιλογή, αλλά πολιτική απόφαση σύμφωνη με την αγωνιστική και ταξική μας συνείδηση που διαμορφώνεται σε συλλογικό ριζοσπαστικό πρόταγμα.

Η επιπλέον ταλαιπωρία μέσω των κρατήσεων και των μεταγωγών μόνο επιπλέον πείσμα μας προκαλεί.. Έτσι κι αλλιώς για τα αφεντικά μας δεν θα πολεμήσουμε ποτέ, όσα στρατοδικεία κι αν στηθούν. Το αντίθετο μάλιστα, θα διαχέουμε πιο δυναμικά και όλο μαζικότερα την εναντίωση στο στρατό, όπως κάναμε και 2 εβδομάδες πριν με αφορμή το στρατοδικείο του ολικού αρνητή Δ.Νιώτη, όπου στήθηκε στην πόλη μας μια πολυήμερη γιορτή αλληλεγγύης και αντιμιλιταρισμού.

Δεν πάμε στο στρατό και αυτό το ξέρουν όλοι,
αλληλεγγύη (και) στον Μ. Τόλη!

Σήμερα στο στρατοδικείο ο ολικός αρνητής στράτευσης Μ. Τόλης αιτήθηκε αναβολής που δόθηκε για αύριο. Δεν τον αφήσανε όμως να φύγει παρ’ όλο που είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η απόφαση αυτή είναι βέβαια εκδικητική δεδομένου ότι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων οι κατηγορούμενοι αφήνονται.

Επιπλέον ο Μ. Τόλης τόνισε ότι ουδέποτε κρύφτηκε, η δήλωση άρνησης στράτευσής του είναι δημόσια, ένω έχει εμφανιστεί σε πλήθος στρατοδικείων είτε ως μάρτυρας υπεράσπισης είτε ως ακροατήριο.Δεν ίδρωσε βέβαια το αυτί του εισαγγελέα που πρότεινε την κράτησή του μέχρι την αυριανή δίκη.

Καλούμε αύριο στις 9 π.μ στο στρατοδικείο ρουφ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Κανένας μόνος του απέναντι στους στρατοκράτες.

5DM0937