Monthly Archives: July 2014

Βραδιά αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στον αναρχικό Θ. Σίψα.

sipsas

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Θοδωρή Σίψα.

 

Δεν περιμένουμε το πόρισμα κανενός αστικού δικαστηρίου για να μας πείσει ότι ο σύντροφός μας είναι αθώος. Αν ψάχνουν για ανθρωποκτόνους ας κοιταχτούν στον καθρέφτη.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Θοδωρή Σίψα που βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εξόφθαλμης σκευωρίας διωκόμενος για το τραγικό γεγονός στην τράπεζα Marfin την 5η Μάιου 2010.

Στο πρόσωπο του συντρόφου προσπαθούν να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή ταξικού – κοινωνικού αγώνα.

 

Πέμπτη 17 Ιουλίου, μετά της 8μμ.

 

Βραδιά αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στο Θ. Σίψα.        

Προβολή: «Η τυχαία δίωξη ενός αναρχικού» (Αυτοοργανωμένο ντοκιμαντέρ

από την εργατική συλλογικότητα ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ, διάρκειας 21min).

Αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο – bar

+ party

 

Ενημέρωση για τις δίκες στο Αγρίνιο.

 

Την Παρασκευή 4/7 είχαν οριστεί οι δίκες 4 συντρόφων στα Δικαστήρια του Αγρίνιου. Να θυμίσουμε πως οι διώξεις αναφέρονται στα εξής δύο γεγονότα. Το πρώτο αφορά την εκδικητική μανία των νεοναζί απέναντι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους, γιατί μετά από παρέμβαση στα υπό διαμόρφωση γραφεία τους (17/09/11), δεν τους επετράπη να εδραιωθούν στο κέντρο της πόλης. Το δεύτερο αφορά τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε η ψήφιση του 2ου Μνημονίου τον Φλεβάρη του 2012. Κομμάτι αυτών των αντιδράσεων ήταν και η δυναμική παρέμβαση στα Γραφεία του τότε Υφυπουργού Θ. Μωραΐτη.Τα μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία κατηγορίας στα παραπάνω γεγονότα είναι η μαρτυρία ενός φασίστα και ενός ασφαλίτη αντίστοιχα.

 

Έτσι  λοιπόν την μέρα των δικών από νωρίς το πρωί στα Δικαστήρια  συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος κόσμος (γύρω στα 70 με 80 άτομα), ενώ είχε αναρτηθεί πανό που έγραφε «Οι κοινωνικοί και αντιφασιστικοί αγώνες δεν καταστέλλονται, κάτω τα χέρια από τους 4 συντρόφους (Α)».

Και οι δύο δίκες τελικά πήραν αναβολή για τον Ιούνιο του 2015, μιας και όσοι έσυραν τους συντρόφους στο εδώλιο του κατηγορουμένου, απουσίαζαν.

 

Κατά την αποχώρηση του από την δικαστική αίθουσα ο αλληλέγγυος κόσμος φώναξε συνθήματα («η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών» ,«μπάτσοι tv νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» κ.α.).

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ