Yearly Archives: 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η κυριαρχία του κεφαλαίου σε παγκόσμια κλίμακα, λεηλατώντας τους φυσικούς πόρους και προκαλώντας πολέμους, εξωθεί εκατοντάδες  χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους σε καθημερινή βάση. Η ύπαρξη των συνόρων μεταξύ των εθνών-κρατών, συμβάλει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην διαχείριση της μετανάστευσης από τα αφεντικά, έτσι ώστε να δημιουργούνται διαχωρισμοί μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων όπου γης. Παράλληλα, οι μετανάστες παραμένουν «χωρίς χαρτιά» σε μια κατάσταση παρανομίας, αντιμετωπίζοντας απελάσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, κοινωνικό αποκλεισμό, φράχτες, μετακινήσεις μεταξύ φρακτών, ναρκοπεδίων και πνιγμών στη Μεσόγειο.

Στο ασταθές κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό ζήτημα, λειτουργεί , μεταξύ των άλλων, και ως άλλοθι για την δημιουργία ενός καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης στο εσωτερικό των δυτικών χωρών, που στόχο έχει την διάχυση του φόβου και συνολική κοινωνική καθυπόταξη.

Η πολιτική και οι κανονισμοί της Ευρώπης-Φρούριο, εγκλωβίζουν στο ελληνικό έδαφος χιλιάδες ανθρώπους, στερώντας τους την δυνατότητα μετακίνησης σε άλλες χώρες. Το ελληνικό κράτος για να προστατεύσει τα σύνορά του και τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., έχει ζητήσει την ενεργοποίηση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας της Ε.Ε., καθώς και την συνδρομή του ευρώ-στρατού της Frontex. Στις 9/12, και ενώ τα «ναυάγια»-δολοφονίες των μεταναστών στην Μεσόγειο συνεχίζονται, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εκκένωσαν τον καταυλισμό στην Ειδομένη, στερώντας την μετακίνηση σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Τις επόμενες μέρες οι μετανάστες συνεχίζουν να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη φιλοξενία του ελληνικού κράτους. Παρά τις απειλές του δημάρχου Καμίνη, μεταφέρθηκαν  στην πρωτεύουσα, τοποθετήθηκαν στο Τάε Κβον Ντο στο Π. Φάληρο. Εν όψει μεγαλειωδών πανευρωπαϊκών αγώνων διατάσσεται εκ νέου εκκένωση με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμαρχος Χατζηδάκης). Μεταφέρονται στο γήπεδο Χόκεϋ Ελληνικού. Οι κανίβαλοι των ΜΜΕ παρουσιάζουν τους ανθρώπους ως βάρβαρους που δε σέβονται την ελεημοσύνη της ιεραποστολής και των διάφορων Μ.Κ.Ο. και καταστρέφουν τις καταπληκτικές δομές που άφησαν παρακαταθήκη στον ελληνικό λαό οι ολυμπιακοί αγώνες του 2004!

Συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, λόγω γεωγραφικής θέσης και οικονομικού μαρασμού, το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που δεν έχει ακόμη αγγίξει τις ζωές των κατοίκων. Οι σκληρές εικόνες κάνουν συντροφιά τα βράδια στους νοικοκυραίους που λένε πως δεν είναι ρατσιστές γιατί συμπαθούν τους μαύρους κι ίσως παλιά είχαν στη δούλεψη τους κάποιον αλβανό και του φερόταν πολύ καλά. Άλλωστε τα τοπικά ρουφιανοσάϊτ συντηρούν τα μισαλλόδοξα ένστικτα των επισκεπτών τους και μη μέσω του πάγιου αντι-τσιγγανισμού που αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό των «καθαρών μυαλών» τους. Όμως μετά τις διαρροές για τη δημιουργία 50 hotspots-στρατοπέδων συγκέντρωσης σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, κάτι μας λέει πως σύντομα θα ακούσουμε τις κραυγές τους.

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα, μετανάστες και μετανάστριες, διεκδικούν την μετακίνησή τους, με κινητοποιήσεις, απεργίες πείνας και συγκρούσεις με την αστυνομία. Αλληλεγγύη στους μετανάστες σημαίνει πως αντιλαμβανόμαστε την κοινή μας μοίρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σημαίνει σύνδεση με τους αγώνες τους με απαίτηση την ελεύθερη μετακίνηση για όλους και για όλες. Ντόπιοι και μετανάστες να συναντηθούμε ισότιμα στου επερχόμενους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, αφού πρώτα εμείς οι ίδιοι αρνηθούμε την εθνική μας ταυτότητα.

 

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ

Για ένα κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα, πατρίδες, θρησκείες, εκμετάλλευση.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

Παρασκευή 18/12,

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, 18:00

Κατάληψη apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

poreia metanastes - web

Το ελληνικό κράτος για να προστατεύσει τα σύνορά του και τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., έχει ζητήσει την ενεργοποίηση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας της Ε.Ε., καθώς και την συνδρομή του ευρω- στρατού της Frontex. Στις 9/12, και ενώ τα «ναυάγια»-δολοφονίες των μεταναστών στην Μεσόγειο συνεχίζονται, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εκκένωσαν τον καταυλισμό στην Ειδομένη, στερώντας την μετακίνηση σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα, μετανάστες και μετανάστριες, διεκδικούν την μετακίνησή τους, με απεργίες πείνας και με συγκρούσεις με την αστυνομία. Αλληλεγγύη στους μετανάστες σημαίνει πως αντιλαμβανόμαστε την κοινή μας μοίρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σημαίνει σύνδεση με τους αγώνες τους με απαίτηση την ελεύθερη μετακίνηση για όλους και για όλες. Ντόπιοι και μετανάστες να συναντηθούμε ισότιμα στου επερχόμενους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ

Για ένα κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα, πατρίδες, θρησκείες, εκμετάλλευση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

Παρασκευή 18/12,

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, 18:00

Κατάληψη apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

protovoulia

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Για το συντονισμό

Αντιφασιστικών δράσεων

Κινήσεων αλληλεγγύης στους μετανάστες

Τετάρτη 9/12

Πανεπιστημιακή σχολή, 1ος όροφος, ώρα 19:00

Πρωτοβουλία για αντιφασιστικό συντονισμό

Συγκέντρωση- πορεία

6.12.15 - web

Την χρονιά που η σφαίρα του μπάτσου Κορκονέα, διαπερνά την καρδιά του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κρίση, που κάνει την εμφάνισή της σε παγκόσμια κλίμακα, αρχίζει να εκδηλώνεται και στην Ελλάδα. Ενώ τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης είναι έκδηλα σε όλα τα πεδία της ζωής μας, παράλληλα δημιουργείται ένα πολύμορφο κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης που απέναντι του έχει σταθερά τους ένοπλους φρουρούς του κεφαλαίου.  Από το 2008 έως και σήμερα η καταστολή του κράτους έχει αλλάξει πολλά πρόσωπα και πολλές τακτικές. Ωστόσο η πολιτική της καταστολής παραμένει η ίδια: φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας και πάταξη κάθε κίνησης αντίστασης. Μια καταστολή που στα πλαίσια της Ευρώπης- Φρούριο απόκτα διεθνή χαρακτήρα με την διακρατική συνεργασία των δυνάμεων καταστολής των κρατών μελών της Ε.Ε, όπως είναι η απαίτηση του ιταλικού κράτους να εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι κρατικές και παρακρατικές δολοφονίες, η αστυνομική βία, η καταστολή του κράτους, η έκδοση αγωνιζόμενων ανθρώπων, η κρίση και η εντεινόμενη εκμετάλλευση, τα «ναυάγια»-δολοφονίες των μεταναστών στην Μεσόγειο και τόσα ακόμα, αποτελούν κομμάτια που συνθέτουν την κρατική και  καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Κάτω τα χέρια από το κόσμο του αγώνα.

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή.

 

Συγκέντρωση- πορεία

6/12 πλατεία Δημάδη, 19:00

Κατάληψη apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο