Monthly Archives: March 2015

Ηχήτικό αρχείο της εκδήλωσης-συζήτησης για τις Φυλακές Τύπου Γ.

10945965_1535880116684540_712289162_n

Την Παρασκευή 28 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στη κατάληψη εκδήλωση –συζήτηση για τις Φυλακές Τύπου Γ (φυλακές υψίστης ασφαλείας) με τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναρχικό κρατούμενο Αλέξανδρο Μητρούσια.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για την απεργία πείνας του αναρχικού Ν. Ρωμανού, καθώς επίσης και ενημέρωση για τον φυλακισμένο αναρχικό Γ.Σ. από το Μεσολόγγι.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε εισήγηση από την συνέλευση της κατάληψης με θέμα: «Μία Σύντομη ιστορική αναδρομή για τις φυλακές: από τις απαρχές του καπιταλισμού έως σήμερα».

Στην συνεχεία πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναρχικό κρατούμενο Αλέξανδρο Μητρούσια. Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Μητρούσιας τοποθετήθηκε, μετά από ερωτήματα που του τέθηκαν, για διάφορα ζητήματα που αφορούσαν τόσο τους αγώνες εντός των τειχών, όσο και για αγώνες που διεξάγονται εκτός των τειχών της φυλακής. Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ζητήματα όπως το σχέδιο αναδιάρθρωσης των φυλακών, τις παρακαταθήκες που έχουν αφήσει οι αγώνες εντός των τειχών, την σύνδεση των αγώνων εκτός και εντός των τειχών και πως αυτοί μπορούν να κυκλοφορήσουν μέσα στην κοινωνία, οι πολιτικές ζυμώσεις μέσα στη φυλακή, το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ.), τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις που βιώνουν κοινωνικές ομάδες μέσα στη φυλακή, οι συνθήκες που επικρατούν στις γυναικείες φυλακές και την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών (όπως έχουν αναφερθεί επανειλημμένα η Σ. Αντωνίου και η Π. Ρούπα) κ.α.

Το ηχητικό αρχείο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο για ακρόαση ή “κατέβασμα” από το Αρχείο Εκπομπών (στη κατηγορία Ειδικές θεματικές εκπομπές) του Ελευθερου Κοινωνικό Ραδιoφώνου Αγρινίου Ραδιουργία 87,7 FM.

Mέρος 1ο: Εισήγηση, «Μία Σύντομη ιστορική αναδρομή για τις φυλακές: από τις απαρχές του καπιταλισμού έως σήμερα».

Μέρος 2ο: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναρχικό κρατούμενο Αλέξανδρο Μητρούσια.

 

 

Από την συγκέντρωση αλληλεγγύης (13/03).

Πανό της κατάληψης απο την συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κρατούμενους απεργούς πείνας στην Κεντρική Πλατεία (Πλατεία Δημοκρατίας) στη πόλη του Αγρίνιου την Παρασκευή 13 Μάρτη.

unnamed (1)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κρατούμενους απεργούς πείνας (από 2/3).

drawing

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αγωνιζόμενους κρατούμενους απεργούς πείνας (από 2/3).

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Φυλακών Τύπου Γ΄, των τρομονόμων, του κουκουλονόμου και της λήψης DNA.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του αγωνιστή πολυτραυματία Σ. Ξηρού και σους προφυλακισμένους συγγενείς και φίλους των μελών της Σ.Π.Φ.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/03, ΩΡΑ 18:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

 

Περισσότερα διαβάστε στις ανακοινώσεις των απεργών πείνας:

Προβολή και μουσικό αφιέρωμα στη κατάληψη από το fanzine Stand Firm

11024528_1423015314664174_951437127_o

 

Παρασκευή 06 Μαρτίου και ώρα: 21.30
Προβολή της ταινίας (του Ken Loach) Looking for Eric

Οικογενειακά προβλήματα και οικονομικές δυσκολίες κάνουν τη ζωή του φτωχού προλετάριου και ποδοσφαιρόφιλου Έρικ από το Manchester δυσβάσταχτη. Ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά ένας σύμμαχος. Ο Έρικ με τη βοήθεια της παρέας του αλλά και του απρόσμενου αυτού συμμάχου θα διεκδικήσει πίσω τη χαμένη του αξιοπρέπεια και δεν θα διστάσει να τα βάλει ακόμη και με τα μαφιόζικα κυκλώματα που λυναίνονται τους δρόμους της γειτονιάς του. Και όλα αυτά με φόντο το αγαπημένο άθλημα της αγγλικής και όχι μόνο εργατικής τάξης, του ποδοσφαίρου, το οποίο έχει εμπορευματοποιηθεί στο έπακρο και φανταζει πια απρόσιτο για την εργατική τάξη που έχει διχαστεί για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την αγαπημένη της ομάδα (στη προκειμένη τη Manchester United) ή αν θα στηρίξει τα νέα αυτοργανωμένα και λαικής βάσης ποδοσφαιρικά εγχειρήματα και συλλόγους (στη προκειμένη την FC United of Manchester).
 
Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει bar για την ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης της κατάληψης Apertus με μουσικό αφιέρωμα από τη de_control στους ήχους των γκέτο και των φτωχογειτονιών των βρετανικών μητροπόλεων (punk, ska, reggae/dub, hip hop, trip hop, jungle etc).

Στη κατάληψη Apertus
Καλυβίων 70

Αλληλεγγύη στους αγώνες για αξιοπρέπεια.

unnamed

Από τις 2/3 ξεκινούν απεργία πείνας  οι συμμετέχοντες στο Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων Αντώνης Σταμπούλος, Τάσος Θεοφίλου, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος και Γιώργος Καραγιαννίδης μαζί με τους Νίκο Μαζιώτη, Δημήτρη Κουφοντίνα, και Κώστα Γουρνά, με βασίκά αιτήματα την άμεση κατάργηση των “αντιτρομοκρατικών” νόμων Α΄ και Β΄, του κουκουλονόμου,  του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄. Επίσης απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται, καθώς και την οριοθέτηση της επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού.

 

Περισσότερα διαβάστε στις ανακοινώσεις των απεργών πείνας: