Συνέλευση κατάληψης
 • Για το επόμενο χρονικό διάστημα η συνέλευση της κατάληψης θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 19:00.
Δανειστική βιβλιοθήκη

 • Ο δανεισμός βιβλίων και η περιήγηση στο αρχείο γίνεται τις μέρες που είναι ανοιχτή η κατάληψη (Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 20:00).
 • Διαβάστε το κείμενο της ομάδας βιβλιοθήκης εδώ.
Ταμείο αλληλεγγύης
 • Ταμείο αλληλεγγύης της κατάληψης για την οικονομική στήριξη διωκόμενων ή φυλακισμένων αγωνιστών.
Πρωτοβουλία ενημέρωσης

Η «Πρωτοβουλία ενημέρωσης για το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα» αποτελεί μια νέα προσπάθεια στην πόλη που ξεκίνησε μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh). Ο αρχικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι ενημερωτικός, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει μια δομή υποστήριξης, συσπείρωσης και αγώνα για ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα.

Αυτοοργανωμένο καφενείο
 • ΤΕΤΑΡΤΗ

Bar ανέργωνμετά τις 20:00

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Punk rock καφενείο, μετά τις 20:00

 • ΣΑΒΒΑΤΟ

Χιπ-Χοπ καφενές, μετά τις 20:00

 • Στα καφενεία προγραμματίζονται συλλογικές κουζίνες, μουσικά αφιερώματα, προβολές κ.α., ενώ υπάρχει κουτί ενίσχυσης για την οικονομική στήριξη της κατάληψης και του ταμείου αλληλεγγύης της κατάληψης.
Κατηγορίες
Αρχείο Αναρτήσεων
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
Επισκέψεις
web
analytics

Archive for April, 2015

Καμιά ανοχή στην φασιστική πανούκλα.

AF_APERTUS_pANOYKLA - web

Το υλικό τυπώθηκε στην τυπογραφική κολλεκτίβα druck! (Θεσαλλονίκη).

Η αφίσα σε μορφή pdf εδω: ΑΦΙΣΑ (pdf).

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ

 

Έχουμε ακόμα πολύ αντιφασιστική δουλειά να κάνουμε. Γιατί ο φασισμός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι μόνο το 6,3% των ψηφοφόρων που ψηφίζει  το αγαπημένο παιδί του συστήματος. Ούτε τα κόμματα που ενσωματώνουν φασιστικά περιεχόμενα στην πολιτική τους ατζέντα. Φασισμός είναι η στρατηγική που θέλει να εξοντώσει ή να αποκλείσει τα κοινωνικά κομμάτια που θεωρεί ότι «περισσεύουν» και είναι ασύμφορα για τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Φασισμός είναι η βιαστική αρίθμηση νεκρών μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης και στα νερά της Μεσογείου. Ο εγκλεισμός και ο θάνατος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Το κυνήγι των ενσήμων για μια άδεια παραμονής στον ελληνικό βούρκο. Είναι η Υγεία που μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα μόνο όσων έχουν ένα γεμάτο πορτοφόλι.

Είναι η αποκτήνωση της μισθωτικής σκλαβιάς, που  πουλάμε κάθε μέρα το τομάρι μας όλο και πιο φτηνά, που μέρα με την μέρα «περισσεύουμε» όλο και πιο πολλοί. Είναι η απλήρωτη εργασία που για χιλιάδες ανθρώπους παραμένει πεισματικά σε όρους σκλαβιάς, βεβαιώνοντας πως ο καπιταλιστικός «κάτω κόσμος» συνεχίζει να συσσωρεύει την καταναγκαστική εργασία της «μετά τη σκλαβιά» εποχής  (δουλεμπόριο,  παιδική εργασία, καταναγκαστική πορνεία).

Είναι ο καθημερινός αποκλεισμός των μεταναστών, των Ρομά, των LGBTQ ατόμων, των ΑμεΑ, των ατόμων με προβλήματα εθισμού σε ουσίες. Είναι η διάχυση του εθνικισμού, του πατριωτισμού και της εθνικής ενότητας μέσα στην κοινωνία – κατάλληλο περιτύλιγμα για τους φασιστικούς σκοπούς.

Η ελπίδα βρίσκεται στους δρόμους, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Και εκεί γεννιέται και σαρκώνεται ο αντιφασισμός, ως ένα διαρκές ρεύμα αμφισβήτησης και ρήξης. Αποτελεί ζωντανό κομμάτι του καθημερινού αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην κουλτούρα του φόβου και της υποταγής, ενάντια στην λογική ότι κάποιοι και κάποιες περισσεύουν. Είναι ο αγώνας που ανοίγει περάσματα για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

 

Επίσης πετάχτηκαν τρικάκια που έγραφαν:

“ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”

ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ-

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ,

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ”

 

11178583_1443155315983507_1631992390_n

11136977_1443155322650173_1843594656_n

Καφενείο – Μπάρ στην κατάληψη (Παρασκευή 17/04).

Αυτήν την Παρασκεύη (17/04) θα πραγματοποιήθει το καφενείο – μπαρ της κατάληψης για την οικονομική ενίσχυση του χώρου.

apertusbanner

Hip-Hop συναυλία στην κατάληψη.

10669361_961253780581486_8363676766563344167_o

Party οικονομικής ενίσχυσης .

bnh

Kατάληψη στα Γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου.

geg-katalipsi-syrizaagrinio3

Σήμερα (2/4) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου από ομάδα αλληλέγγυων στον αγώνα των απεργών πείνας φυλακισμένων αγωνιστών από 2/3.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Απαιτούμε την κατάργηση: του άρθρου 187 και 187Α, την επιβαρυντική διάταξη για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο») και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ

Απαιτούμε:  την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται  την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA και την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο, την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.

 Άμεση απελευθέρωση των συγγενών των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

geg-katalipsi-syrizaagrinio2

css.php