Monthly Archives: November 2015

Πάρτι για την οικονομική στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης της κατάληψης

νουμερο 3
Πάρτι για την οικονομική στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης της κατάληψης
Psytrance event
Djs 
Pyr Vagos
Dark beauty 
Σάββατο 21/11
μετά τις 22:00
στο χώρο της κατάληψης
 

Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

 

Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9/11, θρασύδειλα βοθρολύματα, τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της κατάληψης έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι Αττικής. Αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης , υλικές ζημιές, όχι μόνο στον εξωτερικό χώρο της κατάληψης, αλλά και σε γύρω σπίτια και καταστήματα. Η δολοφονική επίθεση στην έπαυλη Κουβέλου λίγες μέρες μετά (26/10) την επίθεση στην κατάληψη Ελαία στην Κέρκυρα, προϊδεάζει πως ο κόσμος του αγώνα βρίσκεται μπροστά σε μια συνθήκη ανασυγκρότησης της φασιστικής επιθετικότητας.

Πώς όμως ενθαρρύνεται αυτή η επιθετικότητα;

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της δίκης της ναζιστικής συμμορίας, ταυτόχρονα με την κορύφωση του προσφυγικού δράματος, η συστημική – μιντιακή επικαιρότητα αναδεικνύει την οργάνωση καρικατούρα ομάδα Ε, την επίθεση στον Κουμουτσάκο (σε μια επανάληψη των γεγονότων του 2013 στο Μελιγαλά, όπου φασίστες τσακώνονται για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο τους ) , και τέλος , μέσω του χολιγουντιανής έμπνευσης σήριαλ Πανούση προσπαθεί να απαξιώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Στόχος η εμπέδωση του μηνύματος , ότι η ''αριστερή'' κυβέρνηση, μαχόμενη για τα δικαιώματα του λαού, έχει πια μοναδικό αντίπαλο τον βολικό ναζιστικό μπαμπούλα.

Στην πραγματικότητα, κράτος και παρακράτος γνωρίζουν καλά πως οι μοναδικές εστίες αντίστασης στη λεηλασία των ζωών μας μπορούν να ξεπηδήσουν κυρίως μέσα από τους απελευθερωμένους κοινωνικούς χώρους, όπου χτίζονται άρρηκτες σχέσεις αλληλεγγύης.

Η κατάληψη Apertus, που ως ελεύθερος κοινωνικός χώρος συνεισφέρει στο διαρκές κοινωνικό ρεύμα αμφισβήτησης των ιεραρχιών, των εκμεταλλευτικών και καταπιεστικών σχέσεων, του εθνικισμού, των έμφυλων διακρίσεων και που στο παρελθόν έχει δεχτεί παρακρατικές θρασύδειλες επιθέσεις, δεν μπορεί παρά να στέκεται αλληλέγγυα στην  κατάληψη έπαυλης Κουβέλου.

Η κατάληψη έπαυλης Κουβέλου όπως όλες οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι αντίστασης και αλληλεγγύης, ως προπύργια ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, αποτελούσαν πάντοτε  στόχους του κράτους και του παρακράτους.

Ωστόσο, όσες επιθέσεις και αν  πραγματοποιήσουν, δεν θα καταφέρουν ποτέ να καταστείλουν τις σχέσεις των αγωνιζόμενων και τους ίδιους τους κοινωνικούς – ταξικούς αγώνες  που διεξάγονται παντού.

 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ

 

Κατάληψη apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο