Συνέλευση κατάληψης
 • Για το επόμενο χρονικό διάστημα η συνέλευση της κατάληψης θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 19:00.
Δανειστική βιβλιοθήκη

 • Ο δανεισμός βιβλίων και η περιήγηση στο αρχείο γίνεται τις μέρες που είναι ανοιχτή η κατάληψη (Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 20:00).
 • Διαβάστε το κείμενο της ομάδας βιβλιοθήκης εδώ.
Ταμείο αλληλεγγύης
 • Ταμείο αλληλεγγύης της κατάληψης για την οικονομική στήριξη διωκόμενων ή φυλακισμένων αγωνιστών.
Πρωτοβουλία ενημέρωσης

Η «Πρωτοβουλία ενημέρωσης για το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα» αποτελεί μια νέα προσπάθεια στην πόλη που ξεκίνησε μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh). Ο αρχικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι ενημερωτικός, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει μια δομή υποστήριξης, συσπείρωσης και αγώνα για ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα.

Αυτοοργανωμένο καφενείο
 • ΤΕΤΑΡΤΗ

Bar ανέργωνμετά τις 20:00

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Punk rock καφενείο, μετά τις 20:00

 • ΣΑΒΒΑΤΟ

Χιπ-Χοπ καφενές, μετά τις 20:00

 • Στα καφενεία προγραμματίζονται συλλογικές κουζίνες, μουσικά αφιερώματα, προβολές κ.α., ενώ υπάρχει κουτί ενίσχυσης για την οικονομική στήριξη της κατάληψης και του ταμείου αλληλεγγύης της κατάληψης.
Κατηγορίες
Αρχείο Αναρτήσεων
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
Επισκέψεις
web
analytics

Archive for February, 2016

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ

ΣΑΝΑΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Η Sanaa Taleb, μετανάστρια από το Μαρόκο εδώ και 16 χρόνια ζει στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια διέμενε και εργαζόταν στην Αθήνα μέχρι τις 4/04/2015 όπου συνελήφθη επειδή δεν είχε χαρτιά. Μετά από 6 μήνες κράτησης στο Κέντρο Κράτησης του Ελληνικού – και ενώ της ανακοινώθηκε αναίτια παράταση της κράτησης της για άλλους 3 μήνες- η Sanaa Taleb ξεκινά αποχή συσσιτίου.

Στις 5/11/2015, αν και της είπαν ότι θα αφεθεί ελεύθερη, την μεταφέρουν με χειροπέδες στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος για να την απελάσουν αεροπορικώς χωρίς την θέλησή της. Η Sanaa αντιστέκεται και οι μπάτσοι την ξυλοκοπούν. Ο πιλότος του αεροπλάνου, αρνείται να μεταφέρει μια γυναίκα ματωμένη και με σκισμένα ρούχα, οπότε την μεταφέρουν ξανά στο κέντρο κράτησης με επιπλέον τις κατηγορίες της απείθειας και φθοράς ξένης περιουσίας, σαν τιμωρία επειδή δεν συναίνεσε στην απέλασή της. Οι αιτήσεις αποφυλάκισής της, παρά τις βεβαιώσεις των γιατρών ότι πρέπει να βγει από τη φυλακή άμεσα, είτε απορρίπτονται είτε καθυστερεί η εκδίκασή τους. Παρ’ όλα αυτά, η Sanaa Taleb συνεχίζει τον αγώνα της αποφασισμένη μέχρι την απελευθέρωσή της. Η επόμενη ημερομηνία της δίκη της είναι την 01/03 στην Ευελπίδων.

Παρά την συνεχόμενη αλλαγή των κυβερνήσεων, δομικά  συστατικά  της μεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους παραμένουν τα  στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι επ΄αόριστων φυλακίσεις. Όσοι και όσες στεκόμαστε απέναντι και ενάντια στο φασισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα στους αγώνες των μεταναστών και των μεταναστριών. Για ένα κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα, πατρίδες, θρησκείες, εκμετάλλευση.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

 

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη

tolis2016 - web

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη που στις 25/02 δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο αναθεωρητικό στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 19/02

Μετά τις 20:00 Καφενείο-Βar  για την κάλυψη δικαστικών εξόδων

21:30: Ενημέρωση-Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Τόλη 

Για περισσότερη ενημέρωση επισκεφτείτε το site του Ξυπόλητου Τάγματος.

 

Stoner καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

stoner kafeneio2

Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

kafeneio_tetartis

 

Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης για την στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης της κατάληψης

Kάθε Τετάρτη, μετά τις 20:00.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Εδώ και μερικούς μήνες, οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας, με τις κινήσεις τους δηλώνουν απροκάλυπτα πως μέρος του κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού τους απέναντι στο κόσμο του αγώνα, είναι και η προσπάθεια καταστολής καταλήψεων και αυτοοργανωμένων  χώρων, ακολουθώντας πιστά το αντι-εξεγερτικό κρατικό σχέδιο που υιοθετήθηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και το οποίο περιελάμβανε καταστολή και εκκενώσεις καταλήψεων σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι, αποτελώντας ένα ριζοσπαστικό κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, ενσωματώνουν περιεχόμενα και προτάγματα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, που όχι μόνο δεν μπορούν να αφομοιωθούν από την ρητορεία της σημερινής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα, δημιουργούν καθημερινές ρωγμές στην ανάθεση, την διαμεσολάβηση και στο εμπόριο ελπίδας. Συνεπώς, οι εν λόγω δομές, βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων του κράτους και των θεσμών του, όπως οι απειλές για εκκένωση που δέχτηκαν  οι καταλήψεις  «Σχολείο», «111»,  «Mundo Nuevo»  και «Ορφανοτροφείο»  στην Θεσσαλονίκη καθώς και η κατάληψη «Θεμιστοκλέους 58» στην Αθήνα. Παράλληλα, οι φασίστες, έρχονται να συμπληρώσουν αυτήν την προσπάθεια καταστολής πραγματοποιώντας επιθέσεις στις καταλήψεις «Αγρός», «Ανάληψη», «Έπαυλης Κουβέλου» στην Αθήνα και «Libertatia» και «Terra Incognita» στη Θεσσαλονίκη.

Κάθε επίθεση που πραγματοποιείται σε μια κατάληψη ή ένα αυτόοργανωμένο χώρο, έχει την δική της μορφή και τα δικά της περιεχόμενα.  Στη πόλη του Αγρινίου το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι το Δεκέμβρη του 2015, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του,  παραλαμβάνει «τελεσίδικη απόφαση περί έξωσής από το χώρο εντός 15 ημερών, υστέρα από ψευδή αλλά νομιμοφανή κατηγορία μη απόδοσης των ενοικίων στην ώρα του». Ωστόσο, μετά την έκδοση της έξωσης, η συνέλευση του Στεκιού αποφασίζει να συνεχίσει να λειτουργεί στο χώρο κάνοντας κατάληψη σε αυτό.

Ως κατάληψη Apertus, ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος στην πόλη του Αγρινίου, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και να στηρίζουμε ένα ορατό μέτωπο αντιεξουσιαστικού αγώνα, ένα σημείο αναφοράς και δράσης του αναρχικού και  αντιεξουσιαστικού χώρου, τόσο στο Αγρίνιο όσο και αλλού.

Παράλληλα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε κατάληψη και αυτοοργανωμένο χώρο, διότι συνεισφέρουμε στον ίδιο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώνοντας τη φωνή μας μαζί με κάθε αγωνιστή, ντόπιο ή μετανάστη, που μάχεται «από τα κάτω» ενάντια στο φόβο, το φασισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι διότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σάββατο 6 /02 ώρα 6:00μμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ

Kαφενείο Σάββατο 6/2

12633561_1086055938095387_7712729898681611236_o

 

Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

kafe tetartis

Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου Αλληλεγγύης της κατάληψης

Τετάρτης 3/02, μετά τις 20:00

css.php