Monthly Archives: March 2016

Bar-Καφενείο για τα δικαστικά έξοδα αντιφασιστών (από de_control).

12873509_613584515461910_738014172_o

Stoner – desert – heavy rock – grunge – 80s hardcore Bar-Καφενείο για τα δικαστικά έξοδα αντιφασιστών (από de_control).

Παρασκευή 18/03, ώρα 21:30 στο χώρο της κατάληψης.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 20:30

 

Ενημέρωση από το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο του Μ. Τόλη

[ Ενημέρωση από Ξυπόλυτο Τάγμα ]

Στις 25-02-2016 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση των εφέσεων του Μ. Τόλη στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους, το δικαστήριο αναβλήθηκε επ’ αόριστον και αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία σύμφωνα με το φόρτο εργασίας του εν λόγω δικαστηρίου. Παρά τη γνωστή, εδώ και μέρες, απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων περίπου 60 αλληλέγγυες/οι -από σχεδόν όλο το κινηματικό φάσμα της Θεσσαλονίκης- συνόδεψαν τον αρνητή στο στρατοδικείο, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν είναι μόνος απέναντι στους χακί εκβιασμούς.

Μετά την ολοκλήρωση της σύντομης διαδικασίας όλοι και όλες μαζί “εισβάλαμε” στις στρατολογικές υπηρεσίες Θεσσαλονίκης και κεντρικής Μακεδονίας, όπου μοιράστηκαν δηλώσεις άρνησης στράτευσης και κείμενα που αφορούσαν στην οικονομική και δικαστική καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης. Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείψει ο καλλωπισμός τους κτιρίου με αντιμιλιταριστικά και άλλα συνθήματα.

Το Ξυπόλυτο Τάγμα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει αυτούς και αυτές, που -μέσα από τα συλλογικά εγχειρήματα ή κατά μόνας- ανέδειξαν το στρατοδικείο, προχώρησαν σε δράσεις/εκδηλώσεις/παρεμβάσεις και συγκέντρωσαν τα απαραίτητα χρήματα.

Εν αναμονή του ορισμού νέας ημερομηνίας, δε θα κουραστούμε να δηλώνουμε:

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

Aνοιχτό κάλεσμα για τη δραματοποίηση του βιβλίου ¨Οι άλλες ιστορίες¨

12790026_583863591770385_836504695_o

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 19:00, στην Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου στον 1ο όροφο, θα γίνει ένα πρώτο μάζεμα για όσους ενδιαφέρονται να συνδιαμορφώσουν τη δραματοποίηση του βιβλίου "Οι άλλες Ιστορίες" από τις "Εκδόσεις των Συναδέλφων" με ιστορίες των Ζαπατίστας.

Σκοπός είναι να πέσουν οι πρώτες ιδέες και διαθεσιμότητες για να μετασχηματιστούν οι ιστοριούλες τού βιβλίου σε κάποια άλλη μορφή, πχ ηχογράφηση, αναλόγιο με "χαλί" live μουσική, ή ό,τι άλλο για το οποίο υπάρχει όρεξη. Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι ψήνονται να διαβάσουν, να παίξουν μουσική, ή απλά έχουν κάποια ιδέα πάνω στο θέμα.

Σημείωση: Επειδή δεν υπήρχε πολύς χρόνος για τη διάδοση, όσοι δεν καταφέρουν να έρθουν στο πρώτο μάζεμα μπορούν να επικοινωνήσουν στο email: oiallesistories@googlegroups.com