Monthly Archives: December 2016

Hμερολόγιο τοίχου από την τυπογραφική κολεκτίβα “DRUCK!”

Στην κατάληψη διακινείται το ημερολόγιο τοίχου της τυπογραφικής κολεκτίβας «DRUCK!» (Θεσσαλονίκη).

Στις σελίδες κάθε μήνα υπάρχει μία αναφορά σε κάποια ιστορική στιγμή του παρελθόντος που διαδραματίστηκε τον αντίστοιχο μήνα, καθιστώντας έτσι το ημερολόγιο αυτό και ένα λεύκωμα ιστορικής καταγραφής και κινηματικής μνήμης.

Το ημερολόγιο διανέμεται με ελεύθερη συνεισφορά τις μέρες που είναι ανοιχτή η κατάληψη.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ: «Ερείπια. Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης»

«Ερείπια»(Ruins) Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης

Τετάρτη  28/12, ώρα 20:30

(Μετά την προβολή θα ακολουθήσει καφενείο)

Ένα ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της δίωξης των οροθετικών γυναικών η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών». Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για τον ιό ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Τέσσερα χρόνια μετά (17/12), οκτώ από τις έντεκα οροθετικές γυναίκες (οι τρεις δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή) κρίθηκαν αθώες… Ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την πιο φασιστική στιγμή του ελληνικού κράτους.

Περισσότερα εδώ.

 

6 Δεκέμβρη: Συγκέντρωση μνήμης & αντίστασης

apertus6_12_16-web

Από την ημέρα που η σφαίρα του μπάτσου Κορκονέα διαπέρασε την καρδιά του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μέχρι και σήμερα, η καταστολή του κράτους έχει αλλάξει πρόσωπα και τακτικές, αλλά παραμένει το ίδιο βάρβαρη.

Την βαρβαρότητα αυτή την διακρίνουμε στις δολοφονίες μεταναστών ή κρατούμενων σε κελιά και αστυνομικά τμήματα (όπως η δολοφονία του 29χρονου αλβανικής καταγωγής Pellumb Marnikollaj στο Α.Τ. Πατησίων στις 3/08/16), στους πνιγμούς μεταναστών και στον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από άθλιες συνθήκες, στις δολοφονίες και τον βασανισμό αγωνιστών, στην βίαιη απαξίωση και υποτίμηση της ζωής μας…

Κόντρα στην παραίτηση, την ιδιώτευση και την απάθεια,  δεν συνηθίζουμε ούτε τον φόβο, ούτε την μυρωδιά θανάτου.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

6/12, ΠΛ. ΔΗΜΑΔΗ, 18:00

 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο