Monthly Archives: January 2017

Προβολή για τον αγωνιστή των φυλακών Χάρη Τεμπερεκίδη.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Αντίο Φίλε: Ομερτά μέχρι και το θάνατο

(διάρκεια 45 min)

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00

Ντοκιμαντέρ για τον αγωνιστή των φυλακών Χάρη Τεμπερεκίδη, που δολοφονήθηκε από τις σφαίρες της αστυνομίας μετά από πολυήμερο κυνηγητό στα χιονισμένα βουνά της Κορινθίας στις 7 Φλεβάρη 1999.

“Το κυνήγι τελείωσε. Μπορείτε να είστε ήσυχοι. Ύστερα από ένα διαρκή πόλεμο με το κράτος, ξεφτιλίζοντας τους θεματοφύλακες της ιδιοκτησίας και τους μηχανισμούς πειθάρχησης και επιτήρησης, πρωτοστατώντας στις εξεγέρσεις των κολασμένων των φυλακών, ο Χάρης Τεμπερεκίδης είναι νεκρός.

O Χάρης ζει ανάμεσά μας. Στους τοίχους της Αθήνας, στους δρόμους, στα κελιά των σχολείων και των φυλακών, κάθε φορά που η αντίσταση και η εξέγερση ορθώνονται, σπάζοντας τα δεσμά της εξουσιαστικής βαρβαρότητας, δείχνοντας το δρόμο για την ανθρώπινη ελευθερία. Ανησυχείτε. Το κυνήγι δεν τελείωσε…” (Αναρχικό Δελτίο, νο 2, Μάης 1999).

 

Βιβλιοπαρουσίαση-Συζήτηση: «Αναμνήσεις τρομοκρατισσών»

Βιβλιοπαρουσίαση-Συζήτηση: «Αναμνήσεις τρομοκρατισσών»

Παρασκευή  27 Γενάρη στις 20:00 στην Κατάληψη Apertus

Το βιβλίο κυκλοφορεί από το Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

Η εισήγηση θα γίνει από το μεταφραστή του βιβλίου Φίλιππα Κυρίτση.

[…] Και να που εκείνη η απομακρυσμένη εικόνα της επανάστασης που μ’ έκανε να βλέπω τον εαυτό μου σαν ένα παιδί, που μπορούσε κι αυτό να ονειρευτεί «δράση», «επιχειρήσεις», «έσχατο αγώνα», «γραμμές που μέσα τους πεθαίνει κανείς για την αγάπη του προς την υπόθεση» […]

[…] Έμεινα μια ώρα στο κρύο και άδειο γραφείο του και κουλουριασμένη στη γωνία ενός ξύλινου πάγκου, παραδόθηκα σε μαύρες σκέψεις. Με δυσαρεστούσε το να χάσω εκείνη την ελευθερία που είχα ανακτήσει με τόσο ακριβό αντίτιμο και να τη χάσω έτσι τυχαία και, εκτός των άλλων, όχι πάνω στη δράση. Δεν ήθελα να το βάλω κάτω […]

[…] Ποτέ στη φυλακή δεν είχα σηκωθεί με την άφιξη ενός μέλους της διοίκησης και δεν σηκώθηκα ούτε μπροστά σ’ αυτόν. Στην εντολή του: «Όρθια!», απάντησα: «Είμαι εδώ γιατί δεν αναγνωρίζω την κυβέρνησή σας και δε θα σηκωθώ μπροστά σε έναν εκπρόσωπό της» […]

*Η ομάδα διακίνησης εντύπων "βιβλία ανομίας" σε συνεργασία με τo Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου "Αναμνήσεις Τρομοκρατισσών", στο ελευθεριακό εργαστήρι Fahrenheit 451 το Σάββατο 28/01/2017, στις 19:00. 

 

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Mohamed A.

Πανό στην Πλατεία Δημάδη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ MOHAMED A.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 13/12

ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση του Mohamed A. ακολουθήστε τα παρακάτω link:

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Αγρινίου

Στις 12 Φεβρουαρίου 2012, κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πραγματοποιούνται σε όλο τον ελλαδικό χώρο συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα μέτρα που επιβάλλουν ντόπια και ξένα αφεντικά. Στην Αθήνα, η πορεία χτυπιέται άγρια κατ’ εντολή της τότε κυβέρνησης, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες στα νοσοκομεία και δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Στο Αγρίνιο πραγματοποιείται συγκέντρωση με εκατοντάδες άτομα να διαδηλώνουν στην Πλατεία Δημοκρατίας . Το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτη δέχεται επίθεση και σπάζεται. Οι μπάτσοι με την πρακτική των συνήθων υπόπτων στοχοποιούν  4 αναρχικούς και αντιφασίστες και υποβάλλουν μήνυση για τις φθορές στο γραφείο. Ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία με τους φασίστες, μηνύουν συγκεκριμένα άτομα προερχόμενα από χώρους αγώνα και αντίστασης, με σκοπό να εξοντώσουν πολιτικά και ηθικά αλλά και να παραδειγματίσουν όσους και όσες στρέφονται ενάντια στην εξουσία και τα αφεντικά.

Ο αγώνας για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια δεν κάμπτεται ούτε με μηνύσεις, ούτε με βασανιστήρια, ούτε με πιστόλια και μαχαίρια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Παρασκευή 20/01, ώρα 09:00

 

Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή

 

4 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

4 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Τα ξημερώματα της 17ης του Γενάρη του 2013 ο 26χρονος μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν, εργάτης από το Πακιστάν, δέχεται επίθεση και δολοφονείται εν ψυχρώ από τους φασίστες συμμορίτες της Χρυσής Αυγής Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο στα Πετράλωνα της Αθήνας. Ο Σαχτζάτ Λουκμάν ήταν σε ποδήλατο όταν οι δολοφόνοι τον πλησίασαν από πίσω οδηγώντας μηχανάκι και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ. Η αντίδραση κάποιων κατοίκων ανάγκασαν την αστυνομία να ασχοληθεί με αποτέλεσμα οι φασίστες δολοφόνοι να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα ενώ πάνω τους βρέθηκαν τα μαχαίρια που χρησιμοποίησαν. Σε έρευνα που έγινε αργότερα στο σπίτι τους, βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια καθώς και προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τις καλυμμένες πινακίδες του δίκυκλου στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι φανερώνουν ότι αποτελούσαν και αυτοί μέλη των ταγμάτων εφόδου και ότι είχαν βγει για κυνήγι μεταναστών.

Στην επικράτειά του ελληνικού κράτους χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας: χωρίς άδεια εργασίας, χωρίς υπηρεσίες υγείας, χωρίς οποιαδήποτε κοινωνική πρόνοια. Παράνομοι, «αόρατοι», παγιδευμένοι, στο έλεος των ντόπιων αφεντικών, των μαφιών και των φασιστών. Το κράτος αφού επιτρέψει σε κάθε λογής αφεντικό να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την εργασία τους, προχωρά σε απελάσεις, σε επιχειρήσεις σκούπα στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στα κέντρα κράτησης. Και όταν δεν επαρκούν τα θεσμικά μέσα, τότε είναι που ενεργοποιούνται τα παρακρατικά δεκανίκια του, τα τάγματα εφόδου και τα μαχαίρια των φασιστών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχτζάτ Λουκμάν.

Αυτήν την χρονική περίοδο οι φασίστες προσπαθούν να αναβαθμίσουν το ρόλο τους ως εφεδρεία καταστολής του κράτους και ως προστάτες του κεφαλαίου, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση συνεργάζεται μαζί τους δίνοντας φιέστα στο Καστελόριζο και στις γύρω νησίδες (5/12/2016) με απώτερο σκοπό το χτίσιμο εθνικής ενότητας για την πάταξη κάθε κίνησης αντίστασης και την φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, ο φασισμός όσα πρόσωπα και να αλλάξει θα μας βρίσκει πάντα απέναντί του. Ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας, την ιδιώτευση και την απομόνωση, δημιουργούμε σχέσεις και δομές αλληλεγγύης, οργανωνόμαστε σε χώρους αγώνα με αδιαμεσολάβητους και αντιεραρχικούς όρους, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των μεταναστών, αναζωπυρώνουμε τις εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ MOHAMED A. (απεργία πείνας από 13/12/2016)

ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

για κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα και πατρίδες

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

 

Προβολή ταινίας: Οι Ατίθασες (Mustang)

Προβολή ταινίας: Οι Ατίθασες (Mustang)

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ώρα 21:00

Μια ταινία που επικεντρώνεται στο τι σημαίνει να γεννηθείς κορίτσι στη σύγχρονη Τουρκία, σε μια αντιφατική κοινωνία όπου το μέλλον και η ζωή σου είναι προδιαγεγραμμένα. Τα καλοκαιρινά παιχνίδια πέντε αδερφών με τους φίλους τους κρίνονται ανάρμοστα και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Το σπίτι της οικογένειας μετατρέπεται σταδιακά σε φυλακή, οι δουλειές του σπιτιού και τα μαθήματα μαγειρικής αντικαθιστούν το σχολείο και οι γάμοι των κοριτσιών κανονίζονται ο ένας μετά τον άλλο. Οι πέντε αδερφές αντιδρούν, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, ενάντια στα όρια που τους επιβάλλονται…

 

Κουταβάκια προς υιοθεσία

Η Σπίθα, η σκυλίτσα της κατάληψης, ήρθε η ώρα να αποχωριστεί τα κουταβάκια που έχει γεννήσει εδώ και  6 βδομάδες περίπου. Όποιος ή όποια επιθυμεί να αναλάβει με συνέπεια την φροντίδα κάποιου από τα εφτά κουταβάκια (5 αρσενικά και 2 θηλυκά), μπορεί να έρθει στην κατάληψη τις ώρες που είναι ανοιχτή ή να επικοινωνήσει με το mail της κατάληψης. Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει με τις σελίδες fb που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.