Monthly Archives: March 2017

Αλληλεγγύη στον κοινωνικό αγωνιστή Αντρέα Καραγιάννη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την Παρασκευή 31/03 δικάζεται στα δικαστήρια Αγρινίου ο Ανδρέας Καραγιάννης με τις κατηγορίες «διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων» και «πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών» λόγω κάποιων αναρτήσεων που έκανε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το καλοκαίρι του 2013.

Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά η στρατηγική του κράτους παραμένει σταθερά η ίδια: καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, εκκενώσεις και εισβολές σε καταλήψεις και χώρους αγώνα, διώξεις αναρχικών, αντιφασιστών και αγωνιστών, επιβολή πολιτικών ληστρικής εκμετάλλευσης της κοινωνίας και τόσα ακόμα…

Η ελπίδα γεννιέται στους δρόμους μέσα από τους αγώνες. Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με όσους και όσες στέκονται απέναντι στα σχέδια του κεφαλαίου, που με αφορμή τη κρίση, έχει στήσει γλέντι πάνω στις ζωές μας. Με όσους και όσες διεκδικούν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία) και τους δημόσιους χώρους. Αγωνιζόμαστε «από τα κάτω» ενάντια στο φόβο, την καταπίεση και την εκμετάλλευση.

 Όσα κατασταλτικά σχέδια και αν εφαρμόσουν, δεν θα καταφέρουν ποτέ να καταστείλουν τις σχέσεις των αγωνιζόμενων και τους ίδιους τους κοινωνικούς – ταξικούς αγώνες.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης

 

ΔΙΚΗ: Παρασκευή 31/03, Δικαστήρια Αγρινίου, ώρα 09:00

 

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

 

23-26 Μαρτίου: Εισαγωγικό εργαστήριο για την φυσική δόμηση

Μοιραζόμαστε γνώση & τεχνικές – Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης – Στηρίζουμε τις καταλήψεις

Εισαγωγικό εργαστήριο για την φυσική δόμηση.

23-26 Μαρτίου

Περιγραφή κατασκευής:

Υπαίθρια κουζίνα που περιλαμβάνει ξυλόφουρνο, rocket stove, παγκάκι.

Τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν:

Στοιβαχτός πηλός (cob), τσατμάς, πλιθιά,γεώσακοι. Επίσης θα σοβατίσουμε με φυσικά επιχρίσματα και θα ζωγραφίσουμε με φυσικές βαφές.

Χρονοδιάγραμμα:

  • Πέμπτη 23/03, ώρα 19:30

Συνάντηση γνωριμίας. Λίγα λόγια για την φυσική δόμηση γενικότερα και για την κατασκευή ειδικότερα.

  • Παρασκευή 24/03 , Σάββατο 25/03 & Κυριακή 26/03

Εργασίες από νωρίς το πρωί (08:30) έως το απόγευμα.

*Η συμμετοχή στις εργασίες είναι ελεύθερη, όπως και η οικονομική στήριξη του εγχειρήματος.

                        

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις!

 

Αλληλεγγύη στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου, την κατάληψη Βίλα Ζωγράφου, την κατάληψη στέγης μεταναστών/στριων Αλκιβιάδου & την κατάληψη Στρούγκα

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Μαρτίου, οι κρατικοί λειτουργοί έπιασαν δουλειά. Εισέβαλαν και εκκένωσαν την κατάληψη Βίλα Ζωγράφου και την κατάληψη στέγης της οδού Αλκιβιάδου στην Αθήνα. Την ίδια περίπου ώρα στο Αγρίνιο, αστυνομικοί με δικαστικούς, παραβίασαν το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου, σπάζοντας και αλλάζοντας τα λουκέτα της εσωτερικής και εξωτερικής πόρτας. Συνέπεια των εισβολών, η σύλληψη 7 συντρόφων και συντροφισσών από τη Βίλα Ζωγράφου, 127 μεταναστών και μεταναστριών από την Αλκιβιάδου και καταστροφή υλικών καθώς και κλοπή χρηματικού ποσού από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου.

Η απάντηση των συντρόφων σε όλη την Ελλάδα, απέναντι στις κατασταλτικές επιχειρήσεις, ήταν άμεση. Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για πορεία στη Ζωγράφου στην οποία πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις. Στο Αγρίνιο έγινε άμεσα ανακατάληψη του χώρου του στεκιού, ενώ στην απογευματινή συνέλευση ενημέρωσης παραβρέθηκαν περισσότεροι από 40 σύντροφοι  καλώντας συγκέντρωση και πορεία για σήμερα 14/3. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενημερώσεις, συγκεντρώσεις και μικροφωνικές έδειξαν πως η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι σε κράτος και αφεντικά.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τείνει να ξεπεράσει σε μένος απέναντι στους κατειλημμένους-αυτοοργανωμένους χώρους ακόμη και την κυβέρνηση Σαμαρά. Μετά την αγαστή συνεργασία με τον γνωστό για τις χριστιανικές ιδέες Άνθιμο στη περίπτωση της κατασταλτικής επιχείρησης εκκένωσης τριών στεγαστικών καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη (Ορφανοτροφείο, Λεωφόρου Νίκης & κοινότητα Hurriya) μετά τη διεθνιστική συνάντηση αλληλεγγύης «No Border Camp» (27/06/16),  την εκδικητική ισοπέδωση της κατάληψης Ανοικτό 3ο στη Σύρο (17/02), ήρθε η τριπλή επίθεση του πρωινού της 13ης Μαρτίου. Παράλληλα, η κατάληψη Στρούγκα χτυπιέται από τη μαφία και τους πραίτορές της, επειδή συμμετέχει αδιάλλακτα στον αγώνα της υπεράσπισης του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας και ορθώνει αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα Μελισσανίδη.

Τα κροκοδείλια δάκρυα δήθεν αριστερών βουλευτών για τις εκκενώσεις δεν πείθουν πια κανέναν. Οι λακέδες των αφεντικών και των μνημονίων που τα προηγούμενα χρόνια στριμώχτηκαν στους κοινωνικούς αγώνες, από τον Αχελώο μέχρι τις Σκουριές, αντλώντας πολιτική υπεραξία, σήμερα καλά θα κάνουν να συνεχίσουν να κρύβονται περιφρουρούμενοι. Επαναλαμβάνουμε, για όλους τους εξουσιαστές: «Πάντα ανίκανοι να νικήσουν, αυτό που δεν είναι ποτέ ικανοί να αντιληφθούν».

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ώρα 18:00 στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου (Θ. Δασκαλοπούλου Ά πάροδος 3)

ΠΟΡΕΙΑ

ώρα 19:00 από το στέκι στο κέντρο της πόλης

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Κατασκευή παραδοσιακού ξυλόφουρνου COB

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΟΥ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΥ COB

Ενημέρωση–συντονισμός εργασιών (εύρεση υλικών, διαθεσιμότητες για εργασία κ.α.) για την κατασκευή υπαίθριας κουζίνας και παραδοσιακού ξυλόφουρνου (με την μέθοδο cob) και την ενίσχυση της συλλογικής κουζίνας της κατάληψης

Τετάρτη 8/3 ώρα 20:00

Κατάληψη apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

(περιοχή δικαστηρίων)