Monthly Archives: December 2017

Προβολές & βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα βιβλιοθήκης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ για τον αντιφασισμό στην Βρετανία και τα Αsian Υouth Μovements (Κala Τara) (διάρκεια 50min)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ από την δανειστική βιβλιοθήκη της κατάληψης

*Θα ακολουθήσει bar με ήχους από τα μητροπολιτικά γκέτο

Τρίτη 26/12, ώρα 21:30

ομάδα βιβλιοθήκης

κατάληψη Αpertus

 

Ενημερωτικό δελτίο της ομάδας βιβλιοθήκης

Ενημερωτικό δελτίο της ομάδας βιβλιοθήκης της κατάληψης apertus

Το περασμένο Μάη, μετά από δημόσιο κάλεσμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας βιβλιοθήκης στην κατάληψη apertus. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι στόχοι και οι σκοποί της ομάδας, ενώ δρομολογήθηκαν οι εργασίες τόσο για την συγκέντρωση και αρχειοθέτηση βιβλίων και εντύπων, όσο και για την κατασκευή της κατάλληλης υποδομής. Έκτοτε, οι συναντήσεις της ομάδας βιβλιοθήκης και η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης, εντάχθηκαν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της κατάληψης.

Τον ίδιο μήνα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Λογοτεχνία, το μεγάλο σκασιαρχείο της ζωής» με  ανάγνωση κειμένων από τον συγγραφέα Αντώνη Αντωνάκο και προβολές ταινιών ποίησης από το περιοδικό Τεφλόν, τον Σαμσών Ρακά και την Dead Company.

Στα μέσα Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε ρεμπέτικο αφιέρωμα για την οικονομική στήριξη των υποδομών της δανειστικής βιβλιοθήκης. Ενώ, ένα μήνα αργότερα περίπου, ως ομάδα βιβλιοθήκης μαζί με την ομάδα διακίνησης εντύπων «βιβλία ανομίας» (Γιάννινα) και την αναρχική ομάδα «cumulonimbus» (Κέρκυρα) διοργανώσαμε βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση με το συγγραφέα Ελευθέριο Ζώη «Η έφοδος των καπιταλιστών στο διάστημα. Η δυστοπία της αποίκησης των πλανητών».

Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της υλικοτεχνικής υποδομής, η ολοκλήρωση της αρχειοθέτησης του κινηματικού αρχείου (το οποίο έχει μια ιστορική βαρύτητα, μιας και περιλαμβάνει αναρχικές, αντιεξουσιαστικές και ελευθεριακές εκδόσεις από την δεκαετία του ’80 έως σήμερα) και η ανανέωση της βιβλιοθήκης με ακόμη περισσότερα βιβλία μιας και η λειτουργία της αποτελεί ένα διαρκές εγχείρημα. Μόνιμο διακύβευμα παραμένει η δημιουργία αυτομορφωτικών διαδικασιών και η προώθηση της ελευθεριακής κουλτούρας.

Η δανειστική βιβλιοθήκη μπόρεσε να ξεκινήσει την λειτουργία της χάρη στην στήριξη των εκδοτικών εγχειρημάτων: Βιβλιοπέλαγος, Καμιονέτα, Βιβλία ανομίας, Ναυτίλος, Κουρσάλ, Εκδόσεις των συναδέλφων, Έρμα, Εξάρχεια, Κενότητα, Futura, Game Over, Antifa scripta, Αρχείο 71, Τεφλόν, Chimeres, Opportuna, Εκδόσεις των άλλων, Εκδόσεις των ξένων, Άρδην, Πανοπτικόν, Ελεύθερος τύπος, ΚΨΜ, καθώς και της δανειστικής βιβλιοθήκης του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Ανατόπια στην Πάτρα.

Επίσης, ευχαριστούμε για την προσφορά υλικού φίλους και συντρόφους από Αγρίνιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και …Αυστραλία.

Παράλληλα καθοριστική είναι η συνεισφορά των φίλων της κατάληψης στις ηλεκτρολογικές, ξυλουργικές και σιδηρουργικές εργασίες. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υπάρξει η βιβλιοθήκη ως υποδομή.

Το σηματάκι της ομάδας είναι του okso81, με τον κλασικό σαλίγκαρο της κατάληψης (λίγο πιο ώριμο πια) να σπεύδει βραδέως!

  • Η συνέλευση της ομάδας βιβλιοθήκης είναι ανοιχτή και πραγματοποιείται κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα.
  • Ο δανεισμός βιβλίων και η περιήγηση στο αρχείο γίνεται τις μέρες που είναι ανοιχτή η κατάληψη (Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 20:00).

Ομάδα βιβλιοθήκης

Kατάληψη apertus

Αγρίνιο, 18 Δεκεμβρίου 2017

 

6 & 7 Δεκέμβρη: Συγκεντρώσεις μνήμης, αντίστασης & αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη δικάζονται στο Αγρίνιο αναρχικοί και αντιφασίστες για τα γεγονότα αντίστασης (Φλεβάρης του ’13) όπου δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να διασφαλίσουν το μοίρασμα φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Το δικαστήριο αυτό, που αποτελεί συνέχεια πολιτικών διώξεων, δεν είναι τυχαίο που ορίστηκε μια μέρα μετά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αποτελεί μια ακόμη  προσπάθεια εκφοβισμού της νεολαίας που αντιστέκεται και τρομοκράτησης των τοπικών κοινωνικών-ταξικών  αγώνων. Στις 6 & 7 Δεκέμβρη να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στην καταστολή και τον ολοκληρωτισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε μπάτσους, φασίστες και ρουφιάνους

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ τις εστίες αγώνα και αλληλεγγύης

 

Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, Πλατεία Δημάδη, 18:00

Συγκέντρωση μνήμης & αντίστασης

Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, Δικαστήρια Αγρινίου, 09:00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

 

κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70