Monthly Archives: January 2018

Συναυλία για τα δικαστικά έξοδα διωκόμενων αντιφασιστών

Συναυλία για τα δικαστικά έξοδα διωκόμενων αντιφασιστών

Έναν χρόνο μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση & παρέμβαση στο χώρο κοπής πρωτοχρονιάτικής φασιστόπιτας της Χρυσής Αυγής (12/02/΄17) και την δίωξη αντιφασιστών που ακολούθησε, ενισχύουμε τον αντιφασιστικό αγώνα συγκεντρώνοντας χρήματα για τα δικαστικά έξοδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, Ώρα: 21:30

The Blovs  (Punk-wave & garage, Άρτα)

40 Gigs In Space (Metal, Αγρίνιο)

Μελίγκρα (Ρομαντικό ska-punk, Αγρίνιο)

 

κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

 

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους 35 διωκόμενους μετανάστες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 35 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

για τα εξεγερσιακά γεγονότα του Ιουλίου ΄17 στο κέντρο κράτησης της Μόριας (Μυτιλήνη)

Η αλληλεγγύη στους αγώνες των μεταναστών είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 26/01, ώρα 21:30 (ακριβώς)

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την ομάδα ενάντια στα κέντρα κράτησης «MUSAFERAT» σχετικά με δίωξη των 35 μεταναστών.

Θα ακολουθήσει

ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης

 

κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

 

Παρέμβαση αλληλεγγύης για την κατάληψη Libertatia

Παρέμβαση αλληλεγγύης για την κατάληψη Libertatia με αφισοκόλληση, συνθήματα στο κέντρο της πόλης και ανάρτηση πανό στην πλατεία Δημάδη.

Διαβάστε το κείμενο για τα γεγονότα του εμπρησμού της  LIbertatia και της επίθεσης στο Ε.Κ.Χ. Σχολείο εδώ.

 

Αλληλεγγύη στην κατάληψη LIBERTATIA και στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο

 

Αλληλεγγύη στην κατάληψη LIBERTATIA και στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο

Την Κυριακή 21/01 φασιστοειδή όλων των τάσεων συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να διαχύσουν την εθνικιστική ρητορική για το μακεδονικό ζήτημα.

Εκμεταλλευόμενα την κάλυψη του πλήθους και των αστυνομικών δυνάμεων, νεοναζί αποβράσματα επιτέθηκαν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο, όπου απωθήθηκαν επιτυχώς από συντρόφους και συντρόφισσες και στη συνέχεια έκαψαν ολοσχερώς το κτήριο της κατάληψης Libertatia.

Υπεύθυνοι για την επίθεση αυτή είναι προφανώς μπάτσοι, δημοσιογράφο , εκκλησία και νεοναζί.

Ασφαλίτες και διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν πλάτες στους νεοναζί καθ’ όλη τη διάρκεια των επιθέσεων.

Οι δημοσιογράφοι ενημέρωναν από το πρωί την κοινή γνώμη για το «μεγαλειώδες» και «ειρηνικό» συλλαλητήριο.

Η εκκλησία πρωτοστάτησε, με τον γνωστό Άνθιμο να απευθύνει πρώτος χαιρετισμό στη φασιστομάζωξη, ενώ ταυτόχρονα η μοναδική πόλη στην οποία έγινε ανάλογη συγκέντρωση ήταν το Αίγιο (!!!), καλεσμένη από τον τοπικό μητροπολίτη φασίστα Αμβρόσιο.

Οι θρασύδειλοι νεοναζί ως εκτελεστικά όργανα των εθνικιστικών κύκλων υλοποίησαν τα σχέδια των επιθέσεων και των εμπρησμών.

Δυστυχώς η υποτίμηση και η παρουσίαση όλων των φορέων που κάλεσαν στη συγκέντρωση ως «γραφικοί» ή «ψεκασμένοι» έδωσε έδαφος για αυτές τις επιθέσεις.  Αν έβρισκαν το έδαφος, σε παρόμοιες επιθέσεις θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι φασιστοοπαδοί του Σώρρα και στο Αγρίνιο μια μέρα πριν (20/01) όπου συγκεντρώθηκαν μετά από πανελλαδικό κάλεσμα.

Οι επιθέσεις όμως αυτές στον κόσμο του αγώνα δε θα μείνουν αναπάντητες.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ – TV – ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΝΕΟΝΑΖΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

 

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

 

1η συνάντηση για το 2018 της ομάδας βιβλιοθήκης

Συνέλευση της ομάδας βιβλιοθήκης, αυτή την Δευτέρα (15/01), ώρα 17:00 στο χώρο της κατάληψης.

  • Η συνέλευση της ομάδας βιβλιοθήκης είναι ανοιχτή και πραγματοποιείται κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα στις 17:00 στο χώρο της κατάληψης.
  • Ο δανεισμός βιβλίων και η περιήγηση στο αρχείο γίνεται τις μέρες που είναι ανοιχτή η κατάληψη (Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 20:00).

Περισσότερα για την ομάδα βιβλιοθήκης εδώ.

Ομάδα βιβλιοθήκης

Κατάληψη Apertus

 

Punk-rock καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

Παρασκευή 12/01

Το μουσικό αφιέρωμα αρχίζει μετά τις 21:30

(To καφενείο είναι ανοιχτό από τις 20:00)

Αυτοοργανώνουμε τις ανάγκες μας και την καθημερινότητά μας μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Συναντιόμαστε μακριά από τους κανόνες του κέρδους και της μαζικής κουλτούρας των μαγαζιών. Ενισχύουμε οικονομικά την κατάληψη και το Ταμείο Αλληλεγγύης της κατάληψης. Στηρίζουμε τις καταλήψεις.

 

Για τις επιθέσεις και τις διώξεις σε Γιάννενα, Αιγάλεω, Θεσσαλονίκη & Βόλο

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ-ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

 ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Τρίτη 21/2/2017, ημέρα της «εθνικής απελευθέρωσης» των Ιωαννίνων, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη, αγνοώντας το αντιφασιστικό κίνημα το οποίο, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, δίνει δυνατό παρών σε κάθε φασιστική πρόκληση, διοργανώνοντας αντισυγκεντρώσεις και πορείες ενάντια σε φασιστικές φιέστες, κάνοντας παρεμβάσεις σε κεντρικά δελτία τοπικών τηλεοπτικών καναλιών, παρεμβάσεις σε καταστήματα που ανήκουν σε φασίστες και γραφεία φασιστικών οργανώσεων («Ελλήνων Συνέλευσις») και κυρίως αντιμετωπίζοντας τους φασίστες στο δρόμο, κάνοντας τα Γιάννενα (για μια ακόμη φορά) μια πόλη καθαρή από φασίστες.

Στο χώρο της κατάθεσης στεφανιών, έχοντας λάβει την επίσημη πρόσκληση της διοργάνωσης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς στάθηκε ομόψυχα δίπλα-δίπλα με τον πρόεδρο της βουλής, υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλους τοπικούς άρχοντες της πόλης, δείχνοντας απροκάλυπτα την οργανική σχέση του φασιστικού παρακράτους με το λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο». Απέναντι σε αυτή την φιέστα βρέθηκαν 50 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, διαδηλώνοντας κοντά στο σημείο κατάθεσης των στεφανιών. Η συγκέντρωση δέχτηκε επίθεση από τους μπάτσους και κατέληξε στη σύλληψη 4 διαδηλωτών, οι οποίοι δικάζονται στις 16/01 στα Δικαστήρια Ιωαννίνων.

 

ΑΙΓΑΛΕΩ

Όταν τα νόμιμα μέσα που διαθέτει το κράτος αποδειχτούν ανεπαρκή για να καταστείλουν τις εστίες αγώνα, τότε δράση αναλαμβάνουν οι φασίστες. Αυτήν την περίοδο, λόγω της δίκης που αντιμετωπίζει, η επίσημη Χρυσή Αυγή φαίνεται παροπλισμένη. Ωστόσο, το κενό έρχονται να το καλύψουν οι Α.Μ.Ε. (Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές), ένα άλλο νεοναζιστικό μόρφωμα που λειτουργώντας σαν βραχίονας της Χ.Α., επιδιώκει να αποτελέσει εστία (ή καλύτερα βούρκο) συσπείρωσης νεοναζιστών, πραγματοποιώντας διάφορες θρασύδειλες εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις. Ένας από αυτούς τους χώρους, είναι και η κατάληψη Σινιάλο στο Αιγάλεω, που τα ξημερώματα της Πέμπτης 28/12 δέχτηκε εμπρηστική επίθεση ενώ ο χώρος ήταν κλειστός. Η επίθεση αυτή προκάλεσε ελάχιστες υλικές ζημιές στο εξωτερικό του κτιρίου, οι οποίες αποκαταστάθηκαν με την άμεση ανταπόκριση συντρόφων/ισσών και κόσμου απ’ τη γειτονιά. Η επίθεση στο Σινιάλο, έναν χώρο αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και ρήξης, αν και αποτυχημένη, αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης του κράτους και του παρακράτους σε χώρους αγώνα και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης, έχει στηθεί στην Θεσσαλονίκη, μια κατασταλτική μεθόδευση εναντίον της κατάληψης Mundo Nuevo, όπου η Ασφάλεια της πόλης κάλεσε 16 άτομα –παραδίδοντας τις κλήσεις κατ’ οίκον σε όλη την Ελλάδα- να καταθέσουν στη ΓΑΔΘ, στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης σχετικά με το κτίριο που στεγάζεται η κατάληψη (με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και κατάληψης δημόσιου κτηρίου κατ΄ εξακολούθηση). Να θυμίσουμε πως πριν 5 χρόνια (Ιούνιος 2012) μια παρόμοια κατασταλτική μεθόδευση δέχτηκε και η κατάληψη Apertus όταν η Ασφάλεια, ύστερα από μηνυτήρια καταγγελία κατά αγνώστων της ιδιοκτήτριας εταιρίας του κτιρίου -με κατηγορία το πταίσμα της αυτοδικίας (κατάληψη δημόσιου χώρου)- καλεί τέσσερα άτομα για προκαταρτική εξέταση με σκοπό τη προσωποποίηση της κατηγορίας ύστερα από υπόδειξη του μπάτσου Μαργώνη Ευάγγελου. Το «παράπτωμα» των ατόμων αυτών ήταν το ότι παραβρέθηκαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της κατάληψης Apertus.

 

ΒΟΛΟΣ

Η πιο πρόσφατη επίθεση σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο, είναι αυτή της κατάληψης Τερμίτα στο Βόλο, όπου παρά τις εκδηλώσεις και τις δράσεις αλληλέγγυων ενάντια στα αναπτυξιακά σχέδια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκκενώθηκε και κατεδαφίστηκε από μπουλντόζες του εργολάβου, μετά από μεγάλη επιχείρηση των μπάτσων, που περιελάμβανε 3 συλλήψεις, διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους, δημοσιογράφους, διμοιρίες σε επιφυλακή και συντονισμό μέσω ελικοπτέρου.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ως κατάληψη Αpertus, ένας χώρος που στο παρελθόν έχει δεχθεί επιθέσεις από φασίστες, κλήσεις από μπάτσους, επερωτήσεις στην Βουλή από τον φασίστα Μπαρμπαρούση, όπου μάλιστα ζητούσε την άμεση εκκένωση, σε μια πόλη με δεκάδες διώξεις αναρχικών, αντιεξουσιαστών και αντιφασιστών και μια εισβολή μπάτσων και δικαστικού επιμελητή στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι (13/03/17), δεν θα μπορούσαμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε τις καταλήψεις, τους αυτόοργανωμένους χώρους και τους αγώνες που δέχονται την καταστολή του κράτους και του φασιστικού παρακράτους.

Οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας, με τις κινήσεις τους, δηλώνουν ξεκάθαρα πως μέρος του κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού τους απέναντι στον κόσμο του αγώνα είναι και η προσπάθεια καταστολής των καταλήψεων, των αυτοοργανωμένων χώρων και όλων των ακηδεμόνευτων κοινωνικών-ταξικών αγώνων, ακολουθώντας πιστά το αντί-εξεγερτικό κρατικό σχέδιο που υιοθετήθηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Ωστόσο, αυτές οι επιθέσεις δεν μας τρομάζουν. Απαντάμε με αλληλεγγύη και συντροφικότητα μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται, μαζί με την ανυπότακτη και την άγρια νεολαία που αντιστέκεται. Με περισσότερη θέληση για αγώνα, με περισσότερη αγάπη και πείσμα για όσα πρέπει να συνεχιστούν. Όπως κάνουμε τόσα χρόνια σα μια γροθιά.

 

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΙΝΙΑΛΟ & MUNDO NUEVO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Δική: 16/01/18, Γιάννενα)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΡΜΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ (Δίκη: 11/5/18)

 

κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70