Monthly Archives: March 2018

Αντιμιλιταριστικό Hip Hop Live

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΒΡΩΜΑΝΕ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Αντιμιλιταριστικό Hip Hop Live στις 24/3

Μαζί μας οι : 

  • TheReunion 
  • Οπλιστής
  • 45
  • Προμηθευτής

Ανοιχτά από τις 20:00

  • Στο χώρο της κατάληψης θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τις εγγυήσεις και τα δικαστικά έξοδα των 6 διωκόμενων στην Πάτρα.

 

Άμεση απελευθέρωση σε Ηριάννα και Περικλή

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το κείμενο που μοιράζεται και στην πόλη του Αγρινίου.

  • Για περισσότερα για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή επισκεφτείτε το site της Συνέλευσης για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.
  • Παλιότερη ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης της κατάληψης Apertus για την υπόθεση Ηριάννας & Περικλή (που είχε συνδεθεί με την υπόθεση του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου) εδώ και εδώ.

“13 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ:

Φιλικές και προσωπικές σχέσεις που ποινικοποιήθηκαν.

Αμφίβολα μίγματα DNA που δεν ήταν αρκετά ούτε για επανεξέταση.

Έναν δήθεν μάρτυρα που εξαφανίστηκε.

Μία εκδρομή στην “αναρχική” Βαρκελώνη.

Να επιβεβαιωθούν τα ραβασάκια της αντιτρομοκρατικής και οι ιδεοληπτικοί δικαστές και
εισαγγελείς.

Με βάση τα παραπάνω, η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται έγκλειστοι στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017 με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου (187Α), περιμένοντας την έναρξη του εφετείου τους στις 21 Μαρτίου 2018.

Στα πρόσωπα τους, ο μηχανισμός της Αντιτρομοκρατικής και του Τρομονόμου βρήκε δυο από τους πολλούς “ενόχους” του.

Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος “νόμος και τάξη” της  κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιελάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show, δήθεν συμμετοχή σε οργάνωση, δείγματα DNA επισφαλή και σε τόσο μικρή ποσότητα που δεν μπορούσαν να επανεξεταστούν και να διασταυρωθούν, σκιαγράφηση ενός αόριστα ύποπτου και με αναρχικές τάσεις κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική και την προφανή έλλειψη στοιχείων, λίγο μετά την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και σε μια περίοδο που το κράτος και οι μηχανισμοί του επιζητούσαν μια ρεβανς. Βασικό δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής τόσο στην συγκεκριμένη υπόθεση όσο και ενάντια σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α.

Ένας νόμος που στοχεύει σε όλες και όλους μας. Με τα ειδικά δικαστήρια, τις ειδικές συνθήκες κράτησης, τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τις φασιστικές διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας. Σε αυτόν τον άξονα κινείται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν προχώρησε σε κατάργηση του τρομονόμου αλλά ετοιμάζεται να ψηφίσει την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Η δυνατότητα της αντιτρομοκρατικής να κατασκευάζει υποθέσεις από έναν τεράστιο κύκλο αγωνιστών “υπόπτων” καθώς και από το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον, βασίζεται στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου. Ο εξαναγκασμός, άμεσος ή έμμεσος, λήψης του από τους συλληφθέντες και η υιοθέτηση των αμφίβολης αξιοπιστίας αποτελεσμάτων του από τις δικαστικές αρχές, αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια του κράτους ενάντια στον κόσμο του αγώνα.

Γνωρίζουμε ότι αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της κοινωνικής ειρήνης σε συνθήκες κρίσης και ακραίας εκμετάλλευσης. Ότι έχουν ως στόχο να χρησιμεύσουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων.

Το μήνυμα του τρόμου γίνεται σαφές:
‘Ενοχοι όσες/οι αγωνίζονται, ένοχοι όσες/οι έχουν σχέση μαζί τους.
Η επίθεση του κράτους στις επιλογές, τις ελευθερίες και τους αγώνες μας είναι συνεχής και ολομέτωπη.
Με όπλο μας την αλληλεγγύη οφείλουμε να εμποδίσουμε την επέλαση της καταστολής, του ελέγχου και την διάχυση του φόβου.

Ενόψει του Εφετείου της Ηριάννας και του Περικλή,αγωνιζόμαστε συλλογικά και με όλες μας τις δυνάμεις για να τους πάρουμε πίσω.

Ο αγώνας των δύο είναι αγώνας:

Ενάντια στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου.
Ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του.

Η απελευθέρωσή τους να είναι μια νίκη του κινήματος, ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ 18:00 – ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΔΙΚΗ: 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 09:00 – Εφετείο Λουκάρεως

Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή
Λευτεριά σε όλες και όλους μας

Συνέλευση για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή”

 

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους & τις διωκόμενες στην Πάτρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την Πέμπτη 1/3 στη Πάτρα μετά το πέρας αντικρατικής – αντιεθνικιστικής πορείας ξεσπούν συγκρούσεις με τους μπάτσους στο κέντρο της πόλης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας-δίψας Ντ. Γιαγτζόγλου. Οι μπάτσοι προχωρούν σε 6 συλλήψεις με τις εισαγγελικές αρχές να αποδίδουν βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες (2 κακουργήματα κατά συναυτουργία και 4 πλημμελήματα) σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των κοινωνικών-ταξικών αγώνων. Τη Δευτέρα 5/3 περνούν από ανακριτή και εισαγγελέα και αφήνονται ελεύθεροι/ες με εκδικητικούς περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη τους.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή 9/03, 21:30

ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

για τις εγγυήσεις και τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης

 

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

 

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας–δίψας αναρχικό Ντ. Γιαγτζόγλου

[Πανό που αναρτήθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου.]

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ-ΔΙΨΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ