Monthly Archives: December 2018

Παρέμβαση για την δολοφονία του Petrit Zifle

Την Δευτέρα 24/12 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο κέντρο του Αγρινίου για την δολοφονία του εργάτη γης, μετανάστη από την Αλβανία Petrit Zifle.

Στην παρέμβαση έγινε μοίρασμα κειμένων, αφισοκόλληση, ενώ αναρτήθηκαν πανό στην Πλατεία Δημάδη.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ 

ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ PETRIT ZIFLE

Στις 25 Νοεμβρίου 2018, στο χωριό Δραγωτινά στη Λευκίμμη Κέρκυρας δολοφονήθηκε ο 63χρονος εργάτης γης Petrit Zifle, μετανάστης από την Αλβανία. Δολοφόνος του Petrit Zifle είναι ο Δημήτρης Κουρής, ενεργό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία είχε ρατσιστικά κίνητρα και έρχεται να προστεθεί στις δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα καθώς και στις εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες από τη συγκεκριμένη δολοφονική συμμορία.

Το «Μακεδονικό ζήτημα» και η δολοφονία του εθνικιστή πιστολέρο  Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία έχουν στρώσει το έδαφος για τον εθνικιστικό παροξυσμό που προπαγανδίζεται πρωτοφανώς από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. Υπό τις συνθήκες αυτές, τα βοθρολύματα της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν να ανέλθουν από το φυσικό τους χώρο, τους υπονόμους. Η δολοφονία του Petrit Zifle είναι μια ηχηρή επιστροφή τους κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από το αντιφασιστικό κίνημα.

Όμως δεν είναι μόνο οι  νεοναζί και οι οπαδοί τους. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, είτε σιωπά μένοντας αμέτοχο στην εθνικιστική και φασιστική υστερία, είτε βρίσκει επί μέρους πεδία κατανόησης των φασιστικών ιδεών κι ας ισχυρίζεται ότι δε συμφωνεί επί της αρχής. Νοικοκυραίοι, φασίστες  και μπάτσοι λίντσαραν μέχρι θανάτου το Ζακ Κωστόπουλο μπροστά στα μάτια δεκάδων αμέτοχων πολιτών. Στη Ρόδο, οι μάτσο νεαροί  Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι βίασαν και δολοφόνησαν την  Ελένη Τοπαλούδη.

Σε σχέση με τη δολοφονία του Petrit Zifle που αποκρύφτηκε από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε., οι δολοφονίες των Ζακ Κωστόπουλου και Ελένης Τοπαλούδη έτυχαν μεγάλης προβολής, αλλά υπό το πρίσμα της εξέτασης του προσωπικού προφίλ της ζωής των θυμάτων ρίχνοντας νερό στο μύλο του κοινωνικού κανιβαλισμού και βγάζοντας από την εξίσωση κάθε αναφορά σε όλα όσα γεννούν την επιβολή του ισχυρού απέναντι στον αδύναμο σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

Την ίδια στιγμή στη γειτονική Κύπρο λαμβάνει χώρα επίθεση τύπου Κου Κλουξ Κλαν σε Νιγηριανό μετανάστη από τον οποίο αφαίρεσαν με πένσα τα δόντια, ενώ στην καρδιά της Ευρώπης  ακροδεξιά κόμματα αναρριχήθηκαν στην εξουσία και στην ατζέντα τους εκτός από την αντιμεταναστευτική πολιτική, προτεραιότητα αποτέλεσαν οι επιθέσεις στα εργατικά δικαιώματα (14ωρη εργασία στην Αυστρία, νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών σε βάθος τριετίας στην Ουγγαρία) ρίχνοντας τις μάσκες για τους εντολοδόχους και τις στοχεύσεις των φασιστικών μορφωμάτων.

Σε τοπικό επίπεδο, στην πόλη του Αγρινίου η προσπάθεια ξεπλύματος και επιβολής των εθνικιστικών κύκλων γίνεται όλο και πιο φανερά μέσω της διακονίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Για κάθε κοινωνικό φροντιστήριο, διοργανώσεις εκδρομών για τα μακεδονικά συλλαλητήρια όπου μεταξύ άλλων αναπαραγόταν το θεάρεστο σύνθημα «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά», το οποίο ξεκάθαρα προτρέπει σε δολοφονικές επιθέσεις. Για κάθε κοινωνική φάρμα – τυροκομείο, ένα κυριακάτικο μνημόσυνο για τον Κατσίφα με αναφορές στην ανακοίνωση για ήρωα που έπεσε τιμώντας το σταυρό!  Πρόκληση με κηρύγματα  μισαλλοδοξίας και προσπάθεια συνάθροισης φασιστών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καμία εκεχειρία λόγω εορταστικών εκδηλώσεων

Καμία φασιστική δολοφονία να μην μείνει αναπάντητη

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών

Για έναν κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα, πατρίδες, εκμετάλλευση και καταπίεση

 

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο 

Καλυβίων 70

 

HIP-HOP JAM για τα δικαστικά έξοδα διωκόμενων αντιφασιστών

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, μετά τις 21:30

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ

HIP-HOP JAM για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων αντιφασιστών

  • ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
  • ΡΙΜΟ
  • 45
  • VOCAL

 

Δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από σφαίρα της Ελληνικής Αστυνομίας

Δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου 

από σφαίρα της Ελληνικής Αστυνομίας

Δέκα χρόνια κλείνουν από την 6η Δεκέμβρη του 2008, τότε που η κοινωνία της ευμάρειας έφτασε στην πλήρη αποκαθήλωσή της με τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα και τον συνεργάτη του Σαραλιώτη.

Δέκα χρόνια κατά τα οποία η αστυνομία, ως κατασταλτικός θεσμός του κράτους και προστάτης των αφεντικών, δεν έκρυψε ποτέ ποιους εχθρεύεται και με ποιους συμπράττει.

Από τα πογκρόμ μεταναστών σε αστικά κέντρα και επαρχία, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, τα στημένα κατηγορητήρια και τους βασανισμούς συλληφθέντων σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και πορείες, τις εφόδους σε σπίτια αγωνιστών, τις από κοινού επιθέσεις με νεοναζί στο αντιφασιστικό κίνημα, τις εκκενώσεις καταλήψεων, την πλήρη ανοχή και συγκάλυψη της δολοφονίας του αντιφασίστα Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, έως την πιο πρόσφατη απροκάλυπτη συνεργασία με δήμιους φασίζοντες νοικοκυραίους της διπλανής πόρτας στο λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια. Την κατασταλτική μανία στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα στο Αγρίνιο με τις δεκάδες προσαγωγές και εκδικητικές συλλήψεις, την αναίτια επίθεση και τον τραυματισμό συντρόφων σε μπλοκ της πορείας στη φετινή επέτειο της 17 Νοέμβρη έξω από το μετρό Αμπελοκήπων, τις «Αύρες» έξω από το Πολυτεχνείο και τόσες ακόμα περιπτώσεις κτηνωδιών πάνω στον κόσμο του αγώνα.

Οι «προστάτες του πολίτη», οι μέθοδοι της καταστολής και το βαθύ κράτος δεν άλλαξαν ποτέ ούτε πρόκειται να αλλάξουν για τους αποκλίνοντες της υπαγορευμένης κανονικότητας. Με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να αναπαράγουν κάθε φορά το αφήγημα της «εκπυρσοκρότησης», της «διαφωνίας πάνω στο ποδόσφαιρο», της απειλής της περιουσίας από «επίδοξους ληστές» και το βαρέλι της μιντιακής ασυδοσίας δεν έχει πάτο.

Εξέγερση και αγώνας για κοινωνική επανάσταση. Κανένας Δεκέμβρης δεν τέλειωσε ποτέ.

ΜΠΑΤΣΟΙ –TV-ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ

 

Τετάρτη 5/12, στο χώρο της κατάληψης , ώρα 21:00

Προβολή:  «Μόνος θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά». Ένα ντοκιμαντέρ για τον Δεκέμβρη του ΄08 από και για το κίνημα

Πέμπτη 6/12, Πλατεία Δημάδη,

Συγκέντρωση-Μικροφωνική