Monthly Archives: November 2019

Προβολή: Η Αγέλη των Λευκών Λύκων

  • Πριν και μετά την προβολή θα υπάρχουν στον χώρο προτεινόμενα βιβλία σχετικά με το θέμα της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού από την δανειστική βιβλιοθήκη της κατάληψης. Ο δανεισμός βιβλίων  γίνεται τις μέρες που είναι ανοιχτή η κατάληψη (Παρασκευή, Σάββατο από τις 20:00).
  • Μετά την προβολή θα ακολουθήσει bar-καφενείο οικονομικής ενίσχυσης. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 20.00.

Στις 13/11 συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την παρακρατική δολοφονία του 20χρονου Ρώσου αντιφασίστα και punk rock μουσικού Timur Kacharava από μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης “Λευκοί Λύκοι” στο κέντρο της Πετρούπολης. Ο Timur συμμετείχε ενεργά σε αντιφασιστικές δράσεις και φεστιβάλ καθώς και σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και κατατρεγμένους. Στις 13/11 του 2005, ο Timur μαχαιρώθηκε στον λαιμό από Ρώσους νεοναζί ενώ μοίραζε φαγητό σε άστεγους κατά την διάρκεια της δράσης “Food Not Bombs”.

«Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» είναι ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει τα πογκρόμ και τις θανάσιμες επιθέσεις των Ρώσων νεοναζί οι οποίες στοχεύουν στην διατήρηση της φυλετικής καθαρότητας  μέσω της εξολόθρευσης των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων, των τοξικομανών και όλων «των άχρηστων ζιζανίων που μολύνουν τη Ρωσική Λευκή Φυλή». Οι ενεργοί ακροδεξιοί σκίνχεντς στη Ρωσία είναι οι πλέον πολυάριθμοι παγκοσμίως, καθώς φτάνουν τις 50.000, τη στιγμή που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο υπολογίζονται συνολικά σε 70.000! Με τον όρο ενεργοί, χαρακτηρίζονται όσοι είναι μέλη σε νεοναζιστικές ομάδες, παραβρίσκονται σε συγκεντρώσεις, συμμετέχουν σε πορείες, κάνουν προπαγάνδα και πάνω απ’ όλα επιδίδονται σε βίαιες ενέργειες κατά μεταναστών, αντιφρονούντων, ομοφυλόφιλων, ανεπιθύμητων γενικώς. Το πιο ανατριχιαστικό όμως είναι ότι στην Ρωσία του 21ου αιώνα αυτοί που υποστηρίζουν τους νοσταλγούς του τρόμου είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Το 60% του πληθυσμού όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, συμφωνεί με το σύνθημα «Η Ρωσία στους Ρώσους». Πολλοί από αυτούς είναι έτοιμοι να δικαιολογήσουν ακόμα και φόνους μεταναστών, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την ανεργία, την εγκληματικότητα  και γενικώς για όλα τα κακά της Ρωσικής καθημερινότητας. Είναι χαρακτηριστικό πως στους πρώτους μήνες του 2008 είχαν καταγραφεί 211 επιθέσεις νεοναζί εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων στο μετρό, στο δρόμο, στις αγορές. Τα φασιστικά τάγματα θανάτου άφησαν πίσω τους σε αυτές τις επιθέσεις 53 νεκρούς.

 

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση-πορεία (17/11)

Φωτογραφίες από την χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία  (17/11/2019) ενάντια στους νοσταλγούς της χούντας και τους συγχρόνους υποστηρικτές της.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης & αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Στις 12/2/2017 στο ιδιαίτερα φιλόξενο για τους φασίστες «Κτήμα Μάρη» προγραμματίστηκε συγκέντρωση χρυσαυγιτών για κοπή φασιστόπιτας και παρουσίαση ναζιστικού βιβλίου. Τα αντανακλαστικά των αντιφασιστών του Αγρινίου ήταν άμεσα. Καλέστηκε στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από πρωτοβουλία αντιφασιστών στο Κτήμα Μάρη (το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 9 χλμ από το Αγρίνιο).

Στη συνέχεια, με την πάγια τακτική και συνεργασία αφεντικών, φασιστών και μπάτσων πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης 10 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε 8 συλλήψεις. Αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν εκ νέου μαζικά στην πλατεία Δημοκρατίας και το βράδυ της ίδιας μέρας όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ως αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε. Το παραπάνω χαφιεδότσουρμο άσκησε τελικά 10 ποινικές διώξεις σε αντιφασίστες της πόλης με ένα ολοκληρωτικά ψευδές κατηγορητήριο.

Περίπου δυόμιση χρόνια μετά, στις 15/11/ 2019, θα πραγματοποιηθεί η δίκη με μάρτυρες κατηγορίας τους ιδιοκτήτες, τρεις μπάτσους και έναν πρώην κατά δήλωση του χρυσαυγίτη, νυν και αεί φασίστα. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος του αγώνα σέρνεται με ανυπόστατες κατηγορίες στις δικαστικές αίθουσες. Έχει καταστεί ξεκάθαρο πως η αντιφασιστική δράση διώκεται ποινικά. Το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες μέσω των σάπιων θεσμών του αστυνομικού και δικαστικού συστήματος και να εξοντώσει οικονομικά και ηθικά τους αγωνιστές.

Συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα κατά του φασισμού σε κάθε έκφραση του. Δεν εφησυχαζόμαστε από την εκλογική καθίζηση του ναζιστικού κόμματος στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Οποιαδήποτε απόπειρα επανεμφάνισης των εξαφανισμένων φασιστικών σκουπιδιών της πόλης μας με αφορμή την πιθανή μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα θα μας βρει απέναντι. Η επίθεση του κράτους στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους μετανάστες δε θα μείνει αναπάντητη.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 /11, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ώρα 09:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 10 διωκόμενους αντιφασίστες

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11, Πλατεία Δημάδη, ώρα 18:00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στους νοσταλγούς της χούντας και τους συγχρόνους υποστηρικτές της

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70 (περιοχή Δικαστηρίων)

 

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των 16 κρατουμένων μεταναστριών

Πανό που αναρτήθηκε δίπλα από το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Άμεση ικανοποίηση  των αιτημάτων των 16 κρατουμένων μεταναστριών στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη (δ/νση μεταγωγών).

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ  από 3/11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΨΑΣ από 6/11