Monthly Archives: January 2014

Αλληλεγγύη στον αυτοοργανωμένο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ

resaltoΑ copy_b

Αλληλεγγύη στον αυτοοργανωμένο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ που δέχτηκε επίθεση από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου

 

Το Σάββατο 25 Γενάρη, η παρακρατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι του Πειραιά. Τα 100 περίπου άτομα της φασιστοσυμμορίας πριν επιτεθούν στο Ρεσάλτο,  βεβήλωσαν το σημείο θανάτου του Παύλου Φύσσα -τον οποίο οι ίδιοι δολοφόνησαν 4 μήνες πριν- σβήνοντας συνθήματα, ποιήματα και αφιερώσεις δεκάδων ανθρώπων. Επίσης κατέβασαν πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων, έσβησαν αντιφασιστικά συνθήματα, έγραψαν φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα στους τοίχους ενώ φτάνοντας, στην πλατεία Λαού –πλησίον του Ρεσάλτο- κινήθηκαν επιθετικά προς αυτόν. Οι μισοί από αυτούς απέκλεισαν τους δρόμους της περιοχής προσφέροντας κάλυψη στους υπόλοιπους να επιτεθούν με πέτρες στο Ρεσάλτο, προκαλώντας παράλληλα και  καταστροφές στα  παράθυρα και την πρόσοψη διπλανού σπιτιού.

 

Οι μόλις 15 συντρόφισσες και σύντροφοι που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την στιγμή υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το εγχείρημα κατορθώνοντας να απωθήσουν τους φασίστες, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως «ο συλλογικός συντροφικός αγώνας χωρίς διαβαθμίσεις «ικανότητας» και φύλου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, όταν αυτά δεν έχουν την ενεργό στήριξη των δυνάμεων καταστολής.»

 

Ως κατάληψη Apertus, ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος στην πόλη του Αγρινίου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Αυτοοργανωμένο Χώρο Ρήξης & Ανατροπής Ρεσάλτο, όπως και σε κάθε κοινωνικό χώρο αντίστασης που χτυπιέται από τα κρατικά και παρακρατικά τάγματα εφόδου. Εκφράζουμε αυτήν την αλληλεγγύη, όχι μόνο επειδή ο χώρος της κατάληψης στο παρελθόν έχει δεχτεί και αυτός επιθέσεις από τα φασιστικά καθάρματα. Στο Ρεσάλτο, όπως και σε κάθε εγχείρημα κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης, αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι διότι συνεισφέρουμε στον ίδιο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώνοντας τη φωνή μας μαζί με κάθε αγωνιστή, ντόπιο ή μετανάστη, που μάχεται «από τα κάτω» ενάντια στο φόβο, το φασισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.    

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

κατάληψη Αpertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Για την επίθεση στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης Ρεσάλτο

4 μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής, τα θρασύδειλα φασιστοειδή έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο Κερατσίνι, 100 περίπου άτομα, στις συνοικίες της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων.  Κατεβαίνοντας την οδό Τσαλδάρη, βεβήλωσαν το σημείο θανάτου του Παύλου Φύσσα -τον οποίο οι ίδιοι δολοφόνησαν- σβήνοντας συνθήματα, ποιήματα και αφιερώσεις δεκάδων ανθρώπων και καταστρέφοντας πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων «Πλουμπίδης». Μια ξεκάθαρη «ανάληψη ευθύνης» πλέον της δολοφονίας από πλευράς τους, που μέχρι στιγμής δεν την αποδέχονταν, έχοντας «αδειάσει» τον μαχαιροβγάλτη τους Ρουπακιά.

be0zvtyiyaaari5.jpg_large

Στο πέρασμά τους κατέβασαν και άλλα πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων, έσβησαν αντιφασιστικά συνθήματα, λέρωσαν τοίχους με εμετικά φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα ενώ φτάνοντας, στην πλατεία Λαού, στα Ταμπούρια, κινήθηκαν επιθετικά προς τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ (100μ από την πλατεία). Προφανώς, στην προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στις περιοχές του Πειραιά τις τελευταίες βδομάδες, έχουν ενοχληθεί από τη δυναμική αντίσταση που έχουν συναντήσει από τον κόσμο του αγώνα (την προηγούμενη βδομάδα εμφανίστηκαν στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού και έγραψαν τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Κορυδαλλού Pasamontana).

Οι μισοί περίπου εισήλθαν στην οδό Ερμού και επιτέθηκαν στο στέκι, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και μηχανάκια περίοικων, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αποκλείσει την οδό Κωνσταντινουπόλεως μπλοκάροντας τα διερχόμενα οχήματα και προσφέροντας έτσι κάλυψη στην ομάδα επίθεσης. Οι 15 συντρόφισσες και σύντροφοι που βρίσκονταν στο στέκι εκείνη την ώρα υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το εγχείρημα και μετά από πεντάλεπτη σύγκρουση κατόρθωσαν να τους απωθήσουν. Αποδεικνύοντας ότι ο συλλογικός συντροφικός αγώνας χωρίς διαβαθμίσεις «ικανότητας» και φύλου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, όταν αυτά δεν έχουν την ενεργό στήριξη των δυνάμεων καταστολής. Οι πολλές μηχανές ΔΙΑΣ, βέβαια, που συνόδευσαν τους φασίστες μετά την επίθεσή τους μέχρι την αποχώρησή τους από το Κερατσίνι, δεν προχώρησαν σε καμία προσαγωγή. Παρότι οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης-σύγκρουσης και παρότι αρκετοί φασίστες (αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή) αποχώρησαν χρωματισμένοι με μπογιά στα ρούχα τους. Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί ότι το κυριότερο γεγονός που επιβεβαιώνει τον αντικοινωνικό, τραμπούκικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, είναι η καταστροφή με πέτρες των τζαμιών των παραθύρων και της πρόσοψης του διπλανού σπιτιού, παρότι ο ιδιοκτήτης τούς φώναζε ότι είναι σπίτι και μέσα υπάρχει μικρό παιδί. Από τις δεκάδες πέτρες που πετάχτηκαν προς το σπίτι οι περισσότερες έπεσαν στο παιδικό δωμάτιο και αν το κοριτσάκι δεν είχε φυγαδευτεί από τους γονείς της θα είχε τραυματιστεί σοβαρά ή θανάσιμα.

Ακολούθησε άμεσο αντιφασιστικό κάλεσμα στην πλατεία Λαού και αυθόρμητη διαδήλωση στα Ταμπούρια και την Αμφιάλη (στους δρόμους που είχαν περάσει νωρίτερα οι φασίστες) από 400 και πλέον αντιφασίστες και αντιφασίστριες, που έσβησαν παράλληλα τα φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους. Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων της περιοχής και τη στήριξη πολλών αλληλέγγυων-αγωνιζόμενων ανθρώπων από τις γύρω περιοχές του Πειραιά και διάφορες συνοικίες της Αθήνας.

be00e9_igaaftu9.jpg_large

Οι φασίστες είναι τα πιστά σκυλιά του κράτους και του κεφαλαίου -όσο κι αν συνεχίζουν να το παίζουν αντισυστημικοί- που έπεσαν σε δυσμένεια από τα αφεντικά τους (πιθανώς προσωρινή) λόγω τάσεων αυτονόμησης και μιας σειράς ανεξέλεγκτων κινήσεων-επιλογών τους, όπως οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.  Θα το πούμε για άλλη μια φορά: στις γειτονιές της προσφυγιάς, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, οι φασίστες, τα τάγματα εφόδου τους και οι υποστηρικτές τους, δεν είναι απλά ανεπιθύμητοι αλλά εχθροί. Φασίστες δολοφόνοι δε χωράτε στις γειτονιές μας. Και αυτό θα το επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο

Σάββατο 25/1/2014

 

αυτοοργανωμένος χώρος, αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ

Αυτόνομη Αντιφασιστική Συνέλευση Κερατσινίου

Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

 

Link για βίντεο αντιπληροφόρησης

 

Το τρέχον δελτίο της ζώνης αντιπληροφόρησης της Ραδιουργίας FM

banner antipliroforisis1

Ακούστε το (τρέχον) δελτίο αντιπληροφόρησης καθημερινά στις 12.00 & 20.00 από τη συχνότητα 87,7 στα FM ή διαβάστε το σε μορφή pdf εδώ

Καφενείο – bar & διάθεση των προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.

MM

Αυτήν την Παρασκευή 17/01 στο αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο / bar της κατάληψης θα γίνει και η διάθεση των προϊόντων του σωματείου των εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟ.ΜΕ. Ο χώρος θα ειναι ανοιχτός μετα τις 7:30 το απόγευμα.

Περισσότερα για τα  προϊόντα της ΒΙΟ.ΜΕ. δείτε προηγούμενη αναρτηση του ιστοχώρου εδώ .

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σπύρο Στρατούλη

stratoulis

 

Κείμενο του Σπύρου Στρατούλη

 

Σε σχέση και σε συνέχεια όσων γνωστοποίησα με προηγούμενη επιστολή μου, δηλώνω πώς, σήμερα, Δευτέρα, 11η Νοεμβρίου, ξεκίνησα απεργία πείνας καταγγέλλοντας την ποινική μεταχείριση μου από τις Αρχές, σχετικά με την εμπλοκή μου με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες, που αφορούν την ένταξη μου σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και τη μη χορήγηση των αδειών εξόδου μου από τη φυλακή, ως επακόλουθο της δίωξης που μου ασκήθηκε.

 

Επιλέγω το έσχατο αυτό μέσο αγώνα για να διεκδικήσω την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος και την εκ νέου χορήγηση των αδειών μου, καλώντας τις Αρχές να λάβουν θέση άμεσα. Η σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον Ιούλιο του έτους 2012, εκκρεμεί τώρα, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφασίσει σχετικά με την παραπομπή μου ή μη, σε δημόσια δίκη.

 

Οι κατηγορίες που με αφορούν είναι αστήριχτες και οι ενδείξεις ανύπαρκτες. Τηλεφωνικές συνομιλίες είναι το μοναδικό μέσο που χρησιμοποιεί η αστυνομία σε βάρος μου και ειδικότερα, οι ευφάνταστες αξιολογήσεις που προσδίδουν στα λόγια τα δικά μου και τρίτων… Καταγγέλλω την στοχοποίηση των προσωπικών μου σχέσεων και συντροφικών. Οι αγώνες στις φυλακές δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται. Παρ΄όλα αυτά, κάποιοι σχεδιάζουν, βασιζόμενοι στη σχέση αλληλεγγύης που έχει εκφραστεί από πολιτικές συλλογικότητες στις μάχες εντός των τειχών, να αναβαθμίσουν, ποινικά, την συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Επιπλέον, διαμαρτύρομαι για τη εφαρμογή από τις Αρχές, του άρθρου 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα κατά τρόπο που απαγορεύει, στην περίπτωση μου, τη χορήγηση των αδειών που λάμβανα εδώ και δύο χρόνια και ενώ έχω αφεθεί “ελεύθερος” από τον Ανακριτή, εξαιτίας των παραπάνω. Οι Αρχές ερμηνεύουν το νόμο έτσι ούτως ώστε, να αρνούνται τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους που εκκρεμεί σε βάρος τους κακούργημα ακόμη και στην περίπτωση που δεν τους έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση ή περιοριστικοί όροι, προκαλώντας έτσι, την πολυετή ομηρία τους, μέχρι την έκβαση της δίκης.

 

Θα απαντήσω δραστικά ενάντια στην εκδικητικότητα του κράτους που προσπαθεί να λυγίσει όσους αντιστέκονται∙ ενάντια στο μονοπώλιο του να αποφασίζει και να λεηλατεί τις ζωές μας και στην αδιαφορία του κάθε λογής ανδρείκελου απέναντι στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!

 

Σπύρος Στρατούλης, κρατούμενος στη φυλακή της Λάρισας