Monthly Archives: April 2016

6 χρόνια Κατάληψη Αpertus

6xronia_apertus_web

1η  Μαΐου 2010 – 1η Μαΐου 2016

6 χρόνια Κατάληψη Αpertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Αντίσταση – αυτοοργάνωση – αλληλεγγύη

 

5-6 ΜΑΪΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

 

Πέμπτη 5 Μαΐου, ώρα 21:00

Ζωή Τάχα (Αθήνα)

Sky Bent (Αγρίνιο)

 

Παρασκευή 6 Μαΐου, ώρα 21:00

Τσέκος

El Chavo

Ohmer A5

45 (μαζί τους η Μαρία Γκάντζου)

Προμηθευτής

Ανασφάλεια

 

Καλυβίων 70 (Περιοχή Δικαστηρίων)

 

Παρέμβαση αλληλεγγύης για μετανάστες/τριες & ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ

IMG_6700

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ

Και όλων των φυλακισμένων μεταναστών / τριών

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

Την Δευτέρα 11 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αγρινίου παρέμβαση από την κατάληψη apertus στα πλαίσια της πανελλαδικής εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στη Sanae Taleb και και όλων των φυλακισμένων μεταναστών / τριών. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης χτυπήθηκαν στένσιλ («αλληλεγγύη στους μετανάστες, ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο»), γράφτηκαν  συνθήματα, κολλήθηκαν χαρτοπανό («κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών» , «άμεση απελευθέρωση της ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ», «για ένα κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα, θρησκείες, πατρίδες, εκμετάλλευση» κ.α.), ενώ αναρτήθηκε πανό την Πλατεία Δημάδη που έγραφε «Ούτε κέντρα κράτησης, ούτε «φιλοξενίας», είμαστε με τους αόρατους αυτής της κοινωνίας».

IMG_6710IMG_6679

IMG_6754IMG_6686IMG_6731IMG_6719

IMG_6673

IMG_6746

IMG_6692

IMG_6688

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

κατάληψη-Πανεπιστήμιο-570x300

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας, υλοποιώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα, διέρρευσε τη ''σολομώντεια λύση'' για τα πολύπαθα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης του Αγρινίου. Εκβιαστικά, για να αποκαταστήσει το δίκαιο αίτημα κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων μηχανικών περιβάλλοντος και ΠΕ09 οικονομολόγων, βάσει του πενταετούς προγράμματος σπουδών σε Δ.Π.Φ.Π. και Δ.Ε.Α.Π.Τ αντίστοιχα, προτάσσει ως μοναδική λύση την υποβάθμιση των τμημάτων σε τετραετή με ''καρότο'' την αναγνώριση υποδεέστερων επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τα αντανακλαστικά των φοιτητών / τριών ήταν άμεσα και με καταλήψεις, μαζικές διαδηλώσεις και παρεμβάσεις, ξεκίνησαν έναν αγώνα, που ξάφνιασε αν σκεφτεί κανείς τους αντιδραστικούς συσχετισμούς δυνάμεων που προέκυπταν από τις φοιτητικές εκλογές και όχι μόνο στα συγκεκριμένα τμήματα κατά τα προηγούμενα έτη.

Ένας αγώνας, ο οποίος πρέπει να συνδεθεί με κάθε κινηματικό κομμάτι της πόλης. Να αναδειχθούν οι πρωτογενείς αιτίες των προβλημάτων των φοιτητών. Η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη υποδομών και διδακτικού προσωπικού, η υπερσυσσώρευση αρμοδιοτήτων σε 4–5 σούπερ καθηγητές, η οποία οδηγεί σε εντατικοποίηση των σπουδών με καθηγητικές αυθαιρεσίες και φυσικά η δωρεάν σίτιση και στέγαση που διαχρονικά ταλανίζουν το φοιτητικό οικοδόμημα και θα έπρεπε να είναι αιχμή του δόρατος του αγώνα.

Ως κατάληψη Apertus, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στον  αγώνα των φοιτητών. Ελπίζουμε η αγωνιστική δράση να παγιωθεί, να κερδίσει έδαφος στο περιβάλλον της σχολής, να μαζικοποιηθεί και να δώσει μια νέα όμορφη αύρα στα αγωνιστικά δρώμενα της πόλης.

10 – 100 – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΘΛΙΨΗΣ – ΣΗΨΗΣ

12/04/2016

Κατάληψη apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ & ΠΑΝΚ ΗΧΟΙ

160409 - aprovleptes - koinwnika apovlhta (1)

Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 20:00

Παρουσίαση του βιβλίου  «Κοινωνικά απόβλητα»; Η ιστορία της πανκ σκηνής στην Αθήνα, 1979-2015 (εκδόσεις Απρόβλεπτες) με εισήγηση από τον συγγραφέα Γιάννη  Κολοβό στο χώρο της κατάληψης. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει πανκ ροκ καφενείο οικονομικής ενίσχυσης.