Αλληλεγγύη στον αυτοοργανωμένο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ

resaltoΑ copy_b

Αλληλεγγύη στον αυτοοργανωμένο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ που δέχτηκε επίθεση από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου

 

Το Σάββατο 25 Γενάρη, η παρακρατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι του Πειραιά. Τα 100 περίπου άτομα της φασιστοσυμμορίας πριν επιτεθούν στο Ρεσάλτο,  βεβήλωσαν το σημείο θανάτου του Παύλου Φύσσα -τον οποίο οι ίδιοι δολοφόνησαν 4 μήνες πριν- σβήνοντας συνθήματα, ποιήματα και αφιερώσεις δεκάδων ανθρώπων. Επίσης κατέβασαν πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων, έσβησαν αντιφασιστικά συνθήματα, έγραψαν φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα στους τοίχους ενώ φτάνοντας, στην πλατεία Λαού –πλησίον του Ρεσάλτο- κινήθηκαν επιθετικά προς αυτόν. Οι μισοί από αυτούς απέκλεισαν τους δρόμους της περιοχής προσφέροντας κάλυψη στους υπόλοιπους να επιτεθούν με πέτρες στο Ρεσάλτο, προκαλώντας παράλληλα και  καταστροφές στα  παράθυρα και την πρόσοψη διπλανού σπιτιού.

 

Οι μόλις 15 συντρόφισσες και σύντροφοι που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την στιγμή υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το εγχείρημα κατορθώνοντας να απωθήσουν τους φασίστες, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως «ο συλλογικός συντροφικός αγώνας χωρίς διαβαθμίσεις «ικανότητας» και φύλου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, όταν αυτά δεν έχουν την ενεργό στήριξη των δυνάμεων καταστολής.»

 

Ως κατάληψη Apertus, ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος στην πόλη του Αγρινίου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Αυτοοργανωμένο Χώρο Ρήξης & Ανατροπής Ρεσάλτο, όπως και σε κάθε κοινωνικό χώρο αντίστασης που χτυπιέται από τα κρατικά και παρακρατικά τάγματα εφόδου. Εκφράζουμε αυτήν την αλληλεγγύη, όχι μόνο επειδή ο χώρος της κατάληψης στο παρελθόν έχει δεχτεί και αυτός επιθέσεις από τα φασιστικά καθάρματα. Στο Ρεσάλτο, όπως και σε κάθε εγχείρημα κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης, αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι διότι συνεισφέρουμε στον ίδιο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώνοντας τη φωνή μας μαζί με κάθε αγωνιστή, ντόπιο ή μετανάστη, που μάχεται «από τα κάτω» ενάντια στο φόβο, το φασισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.    

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

κατάληψη Αpertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *