Προβολή για τις προλεταριακές ταραχές του 2011 στην Αγγλία και bar-καφενείο με ήχους από τις γειτονιές των Αγγλικών μητροπόλεων

provoli_eng

Στις 04/08 του 2011 η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δολοφονεί στη περιοχή Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου τον 29χρονο Λονδρέζο Mark Duggan. Με αφορμή αυτή τη κρατική δολοφονία, στις 06/08 ξεκινούν από το Λονδίνο και εξαπλώνονται σχεδόν σε ολόκληρη την Αγγλία σφοδρές συγκρούσεις και προλεταριακές ταραχές που διαρκούν περισσότερο από μια εβδομάδα, αναγκάζουν τον πρωθυπουργό της χώρας να εγκαταλείψει τις καλοκαιρινές διακοπές του για να γυρίσει πίσω για να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξετάζοντας μάλιστα τη πιθανότητα χρησιμοποίησης στρατιωτικών δυνάμεων στης αγγλικές μητροπόλεις προκειμένου να καταστείλει τα μαινόμενα πλήθη των καταπιεσμένων και εξεγερμένων. Και όλα αυτά στην πιο παρακολουθούμενη μέσω CCTV ευρωπαική χώρα με την πιο εξελιγμένη και οργανωμένη καταστολή. Το δικαστήριο ενόρκων αποφάνθηκε στις 08/01/2014 ότι η αστυνομία του Λονδίνου νομίμως πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο άντρα τον Mark Duggan αθωώνοντας έτσι το μπάτσο-δολοφόνο.

Το βίντεο επιμελήθηκε από μέλη της κατάληψης Apertus το Φθινόπωρο του 2012 και προβλήθηκε πρώτη φορά στο χώρο της κατάληψης στις 23/01/13.

Παρασκευή 09 Σεπτέμβρη στις 21.00

Προβολή: Ντοκιμαντέρ-χρονικό των προλεταριακών ταραχών και συγκρούσεων στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2011

Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει bar-καφενείο με ήχους από τις γειτονιές των Αγγλικών μητροπόλεων (reggae, dub, jungle,  dubstep, bass electronica, hip hop etc – De_Control).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *