6 Δεκέμβρη 2020 Αγρίνιο – Όλοι στους δρόμους

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

12 χρόνια από τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τη σφαίρα του μπάτσου Κορκονέα με την πλήρη κάλυψη του μπάτσου Σαραλιώτη, η κοινωνία ζει σε ένα πρωτοφανές σκηνικό βίαιης απόσπασης συναίνεσης υπό το φάσμα του φόβου του θανάτου.

Εννέα μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 ζούμε σε καθεστώς τρομολαγνείας με επιβολή καραντίνας, επιτήρηση δημοσίων χώρων, απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων/διαδηλώσεων, διαχωρισμούς βάσει την υγεία, υπακοή σε ειδικούς-φερέφωνα των κρατικών μηχανισμών.

Τα καθάρματα των δυνάμεων καταστολής, πιστά στο λόγο ύπαρξης της αστυνομίας, την προστασία δηλαδή του κράτους και του κεφαλαίου από ενδεχόμενη κοινωνική οργή , διαχρονικά βασανίζει , εξευτελίζει, και δολοφονεί. Με πρόσχημα την πανδημία , πλήρως απελευθερωμένοι και καλυμμένοι από την ηγεσία τους δρουν ανεξέλεγκτα. Σκορπίζουν δυσθεώρητα πρόστιμα στην τσακισμένη από κρίση και πανδημία κοινωνία. Στον κόσμο που έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις για τις συγκεντρώσεις και πορείες της 17ης Νοεμβρίου επεφύλασσε όργιο καταστολής με βασανισμούς , πρόστιμα και έκθεση σε κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις συντρόφισσες και τους συντρόφους σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη, τα Γιάννενα μέχρι το Ρέθυμνο, των οποίων η επιλογή να βγουν στους δρόμους τους έφερε αντιμέτωπους με τα κρατικά σκυλιά. Στους συντρόφους που κόλλησαν COVID κατά την αναίτια κράτηση τους στο Α.Τ. Αμπελοκήπων και στις κρατούμενες και τους κρατούμενους στις φυλακές της χώρας οι οποίοι στοιβάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες εκτεθειμένοι στον ιό. Ήδη δύο νεκροί στις φυλακές Διαβατών και δεκάδες κρούσματα στις φυλακές Λάρισας. Ένα κράτος υγειονομική βόμβα το οποίο μετρά εκατό νεκρούς τη μέρα και χιλιάδες κρούσματα.  

Δε σιωπούμε στον επιβαλλόμενο διαρκή μονόλογο της εξουσίας και τη συστηματική διάχυση του στην κοινωνία που έχει ως συνέπεια την εσωτερίκευση του από αυτήν.  

Δε δείχνουμε καμία ανοχή και δεν πειθαρχούμε στην επιβολή της ατομικής ευθύνης.  

Διεκδικούμε την άμεση και χωρίς αντίτιμο πρόσβαση στην υγεία.

Διεκδικούμε τη διαγραφή όλων των προστίμων.  

Προτάσσουμε, τη δημιουργία/ενίσχυση αυτοοργανωμένων δομών και δικτύων αλληλοβοήθειας 

Κόντρα στη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας και στην εκστρατεία του βίαιου μετασχηματισμού των κοινωνικών σχέσεων.

Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *