Αλληλεγγύη στον Ε.Κ.Χ. Βοτανικό κήπο.

Στις 19/4 ώρα περίπου 21.00 ο ΕΚΧ Βοτανικός κήπος Πετρούπολης δέχθηκε οργανωμένη επίθεση 10 θρασύδειλων χρυσαυγιτών, οι οποίοι εισέβαλαν με καλυμμένα πρόσωπα, μέχρι το προθάλαμο του χώρου, βρίζοντας χυδαία τις 2 κοπέλες που βρέθηκαν μπροστά τους, χαιρέτησαν ναζιστικά, ζωγράφισαν βιαστικά σβάστικες στην είσοδο, πέταξαν ένα δυναμιτάκι – γουρούνα και τράπηκαν σε φυγή.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Ε.Κ.Χ. Βοτανικό Κήπο και σε όλους τους χώρους αγώνα τοποθετήθηκε πανό και γράφτηκαν συνθήματα στο κέντρο του Αγρινίου.

Οι επιθέσεις των φασιστοειδών στις δομές του αγώνα, από την Κέρκυρα και την κατάληψη Αντινομία μέχρι την Πετρούπολη και αλλού κατά το παρελθόν, δείχνει για άλλη μια φορά πως το καθεστώς που θρέφει και γεννά την εξαθλίωση, το θάνατο, το φασισμό και τον πόλεμο, χρησιμοποιεί τους παρακρατικούς του βραχίονες για να επιτεθεί σε ότι φοβάται περισσότερο. Στους χώρους αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, τους χώρους που διατηρόυν ζωντανή την κινηματική μνήμη, που και που πρεσβεύουν πως ένας άλλος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας είναι εφικτός, στις εργάτριες και στους εργάτες καθώς και σε μετανάστριες και μετανάστες ώστε με την τρομοκράτηση τους να συντηρούν την εργασιακή τους εκμετάλλευση από το κεφάλαιο .

Μπορεί ένα μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων των φασιστικών μορφωμάτων να έχει επηρεαστεί από τους συνωμοσιολογικούς κύκλους, εκτιμούμε όμως πως δεν υπάρχουν παιδάκια που δήθεν έχουν παρασυρθεί από κάποιο αντισυστημικό προσωπείο των παρακρατικών. Υπάρχουν φασιστοειδή, νεοναζί που ζουν στο βούρκο των συγκοινωνούντων δοχείων κράτους, κεφαλαίου, μαφίας, στρατιωτικών, παραστρατιωτικών, σκοταδιστών και σωμάτων ασφαλείας και δρουν εργολαβικά στην υπηρεσία τους.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους, τις πλατείες και τις γειτονιές, στα σχολεία τα πανεπιστήμια και τους χώρους εργασίας από τον κόσμο του αγώνα. Καμία ανάθεση – κανένας εφησυχασμός.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε.Κ.Χ. ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ  ΑΓΩΝΑ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *