Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ε.Κ.Χ. βοτανικός κήπος.

Το πρωί της Δευτέρας 24/07 το κράτος και ο δήμος Πετρούπολης προχώρησαν στην εκκένωση και το γκρέμισμα της κατάληψης “Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος”. Η κατάληψη του Βοτανικού, αποτελεί εδώ και 14 χρόνια εστία κοινωνικής αντίστασης και αυτοοργανωμένου αγώνα. Η εκκένωση της ως ένα από τα πρώτα “έργα“ της νέας κυβέρνησης δείχνει ξεκάθαρα τις προτεραιότητες της.

Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί χώροι επιδιώκουν να αποτελέσουν ρωγμή στον κορμό της κοινωνικής συναίνεσης. Μπορούν να αποτελούν ή να αποτελέσουν μελλοντικά ορμητήρια αγώνα, σημεία αναφοράς των κινημάτων αλλά και χώροι διατήρησης της κινηματικής μνήμης, διάχυσης του αναρχικού αντιεξουσιαστικού λόγου, χώροι έμπρακτης αλληλεγγύης καθώς και χώροι κύκλων αυτομόρφωσης. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν έπαψαν να βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής, αντιμετωπίζοντας ένα ποικιλόμορφο φάσμα κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων που αποσκοπούν στην αποπολιτικοποίηση, τη συκοφάντηση, την τρομοκράτηση, την περιθωριοποίηση και την καταστροφή τους. Κάτι το οποίο αποτελεί, πλέον, μέρος του κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού του κράτους ακολουθώντας πιστά το αντί-εξεγερσιακό σχέδιο που υιοθετήθηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

Την ίδια ώρα που το καθεστώς της καταπίεσης, της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης σκορπά γύρω του φτώχεια, φασισμό, πόλεμο, λεηλασία της φύσης και θάνατο, με τα κρατικά καπιταλιστικά εγκλήματα στα Τέμπη και στα ανοικτά της Πύλου, με τις καταστροφικές πυρκαγιές να αφήνονται να κατακαίουν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης και ανυπεράσπιστα έμβια όντα, δεν παραλείπει να συνεχίσει το σχέδιο εκκένωσης των καταλήψεων προσπαθώντας να διαλύσει εν τη γενέσει τους τις αντιστάσεις των από τα κάτω. Οι αντιστάσεις μας όμως είναι ανεξάντλητες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Ε.Κ.Χ. ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *