Αλληλεγγύη στον κοινωνικό χώρο «Ανοιχτό 3ο» στη Σύρο

Στις 17 Φλεβάρη στο νησί της Σύρου, συνεργεία του Δήμου με συνοδεία μπάτσων εισβάλουν στον κοινωνικό χώρο «Ανοιχτό 3ο» που στεγάζεται στο υπό κατάληψη  χώρο του παλιού τρίτου δημοτικού σχολείου. Κατά της εισβολή τους βανδάλισαν και έσπασαν έπιπλα, καρέκλες, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τζάμια και διάφορα αντικείμενα που βρισκόταν στο χώρο. Αξιοσημείωτο γεγονός  είναι το γκρέμισμα ακόμα και των εσωτερικών τοίχων της κατάληψης, κάτι που δείχνει την εκδικητικότητα και το μίσος τους.

Το Ανοιχτό 3ο εδώ και δυο χρόνια αποτελεί στην Σύρο έναν κοινωνικό χώρο στον οποίο λειτουργεί πολιτικό καφενείο, ανοιχτή βιβλιοθήκη, ανταλλακτικό παζάρι, μαθήματα αυτοάμυνας κ.α. σε μια προσπάθεια να συνάψει σχέσεις με την τοπική κοινωνία του νησιού και να συνεισφέρει στους τοπικούς αγώνες του μέσα από αντιεραρχικές και οριζόντιες δομές οργάνωσης.

Η επίθεση το Ανοιχτό 3ο είναι επίθεση στον κόσμο που διεκδικεί δημόσια αγαθά και δημόσιους χώρους, στον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στην υποτίμηση και την απαξίωση της ζωής του.Όσες επιχειρήσεις σε κατειλημμένους χώρους και αν στήσουν, δεν θα καταφέρουν ποτέ να καταστείλουν τις σχέσεις των αγωνιζόμενων και τους ίδιους τους κοινωνικούς – ταξικούς αγώνες.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ​

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

  • Κείμενο ενημέρωσης για την εκκένωση του Ανοιχτού 3ου & φωτογραφίες από τις καταστροφές εδώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *