ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ESPIV, ΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Ο espiv αποτελεί μια κινηματική υποδομή που προσφέρει φιλοξενία σε εκατοντάδες blogs του ευρύτερου κινηματικού χώρου και υπηρεσίες mail με την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη. Πριν κάποιες μέρες, ύστερα από προφορική εντολή της πρυτάνεως του Παντείου στην Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης, ο server του espiv -μετά από 12 χρόνια διαδικτυακής παρουσίας- τίθεται εκτός λειτουργίας. Αφορμή στάθηκε η αναδημοσίευση βιβλίων σε μορφή pdf που ήταν ανεβασμένα σε ένα από τα εκατοντάδες blogs που φιλοξενεί ο server. Ο πραγματικός λόγος όμως βρίσκεται ακριβώς στην ίδια τη φύση του εγχειρήματος, και δεν είναι άλλος από τον αδιαμεσολάβητο χαρακτήρα του μέσου. Ενός χαρακτήρα με ξεκάθαρες πολιτικά θέσεις που στέκονται απέναντι σε Μ.Μ.Ε και κόμματα δίνοντας χώρο και τεχνική υποστήριξη στο διαδίκτυο σε ομάδες, συλλογικότητες και συνελεύσεις που λειτουργούν ακηδεμόνευτα.

Οι κινηματικές υποδομές και οι αυτοοργανωμένες δομές αντιπληροφόρησης από καιρό έχουν αποδείξει πως αποτελούν -παρά τις όποιες αδυναμίες-ένα αποτελεσματικό τρόπο σύλληψης των γεγονότων και της πληροφορίας μακριά από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ. Για αυτό είναι ένα ακόμα όπλο του κινήματος ενάντια στον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην κατασκευή της κυρίαρχης ιδεολογίας και την χειραγώγηση της κοινωνικής ζωής από το κεφάλαιο και το κράτος. Ταυτόχρονα αποτελούν μέρος της θωράκισης που αποτρέπει τη προπαγάνδα της κυρίαρχης πληροφόρησης να εισχωρήσει, να επηρεάσει και να κατευθύνει τη συνείδηση μας.

Καλούμε τον κόσμο του κινήματος να πλαισιώσει και να στηρίξει τις δράσεις του espiv και να ενισχύσει το εγχείρημα μέσω της συμμετοχής του στην δομή του.

κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *