14 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

14 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Τη φλόγα που καίει μέσα μας κανένας δε θα σβήσει.. Αντικρατική, αντικατασταλτική συγκέντρωση πορεία. Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022. 19.00. Πλατεία Δημάδη. Στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Συντονισμού.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008  –  ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2022

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΕΦΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Στις 6 Δεκέμβρη του 2022 συμπληρώνονται 14 χρόνια από τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήταν 6-12-2008 όταν ο μπάτσος Κορκονέας με την πλήρη κάλυψη του μπάτσου Σαραλιώτη δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δεκαπεντάχρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο στην περιοχή των Εξαρχείων. Η σπίθα της εξέγερσης που σιγόκαιγε σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας πυροδοτήθηκε από την προφανή αδικία άλλης μιας κρατικής δολοφονίας. 14 χρόνια μετά ένα σύστημα σε απόλυτη σήψη και παρακμή, τρομοκρατημένο από την κυοφορία μελλοντικών εξεγέρσεων, παρά τις αλαζονικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, δημιουργεί ή επαναφέρει εφεδρείες για τη διαχείριση του, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει με κάθε κόστος την καταστολή για να περιφρουρήσει την ύπαρξη του.

Η αστυνομία, ως κατασταλτικός θεσμός του κράτους και προστάτης των αφεντικών, δεν έκρυψε ποτέ ποιους εχθρεύεται. Από τα δολοφονικά πογκρόμ και τις επαναπροωθήσεις κατά μεταναστών και μεταναστριών, τα στημένα κατηγορητήρια και τους βασανισμούς συλληφθέντων και συλληφθείσων σε κινητοποιήσεις και πορείες, τις εφόδους σε σπίτια αγωνιστών και αγωνιστριών, τις εν ψυχρώ δολοφονίες ή συμμετοχή σε αυτές, ανθρώπων που θεωρούν περιθώριο και ήξεραν πως αποκλείεται να πληρώσουν κάποιο θεσμικό τίμημα, ( Νίκος Σαμπάνης, Ζακ Κωστόπουλος Βασίλης Μάγγος ) μέχρι τις απειλές για «νέους γρηγορόπουλους» και τη συνεχιζόμενη επίθεση απέναντι στις καταλήψεις. Όπως δεν έκρυψε και με ποιους συμπράττει. Από τη συνεργασία με τη μαφία και τα κυκλώματα καταναγκαστικής πορνείας – trafficking, όπως το κύκλωμα που αιχμαλώτισε και εκμεταλλευόταν την Ε. στην Ηλιούπολη, την προστασία των αφεντικών και την καταστολή απεργιακών κινητοποιήσεων, τη συγκάλυψη βιαστών, την από κοινού επίθεση με φασίστες και νεοναζί στους χώρους και τον κόσμο του αγώνα, τη σύμπραξη με παρακρατικούς. ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *